Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
0°C

Traseele Tursib se schimbă pentru a ajunge în noile cartiere ale orașului

Traseele Tursib se schimbă pentru a ajunge în noile cartiere ale orașului

SC Tursib SA a propus Consiliului Local Sibiu înfiinţarea unui nou traseu de autobuz care să asigure legătura cartierul Magnolia cu centrul, precum şi prelungirea traseelor 18 şi 10.

Astfel, un nou traseu se înfiinţează pentru deservirea cartierelor Alma şi Magnolia. Societatea de transport public supune aprobării Consiliului Local în şedinţa din luna ianuarie înfiinţarea traseului 19. Iniţiativa a rezultat în urma solicitărilor cetăţenilor din cartierele Alma (strada Ogorului - strada Frunzei) şi Magnolia (Calea Şurii Mici).

“Sibiul se extinde din punct de vedere al spaţiilor de locuit şi dorim să oferim locuitorilor din cartierele noi posibilitatea de a utiliza transportul public pentru a ajunge la şcoală, la serviciu sau la cumpărături. Prin operarea acestor modificări, trei cartiere noi vor avea legături mai bune cu oraşul”, a declaratb Astrid Fodor, primarul interimar al municipiului Sibiu.
Autobuzele care vor circula pe acest traseu vor pleca din staţia de pe strada Andrei Şaguna, vor parcurge şoseaua Alba Iulia, apoi Calea Turnişorului (cu staţii în dreptul străzilor Frunzei), strada Frigoriferului şi vor avea capăt de linie în cartierul Magnolia de pe Calea Şurii Mici. Traseul de întoarcere va urmări aceleaşi străzi principale.

Pentru îmbarcarea şi debarcarea pasagerilor pe acest traseu, Tursib va înfiinţa şapte noi staţii:

-              două pe Calea Turnişorului, în apropierea intersecţiei cu strada Frunzei

-              patru pe strada Frigoriferului

-              staţia capăt de linie de pe strada Calea Şurii Mici, în dreptul cartierului Magnolia.

Traseul 18 se prelungeşte în Cartierul Tineretului. Tursib supune aprobării Consiliului Local Sibiu prelungirea acestei linii care în prezent asigură transportul până pe strada Lisabona. În urma solicitărilor locuitorilor, autobuzele vor circula până pe strada Londra. De asemenea, pe traseul 18 se vor înfiinţa trei staţii pe strada Kiev: două în dreptul şcolii nr. 12 şi una în apropierea intersecţiei cu str. Kogălniceanu.

Traseul 10 se prelungeşte spre cartierul nou de pe strada Zăvoi. Tursib propune prelungirea traseului cu numărul 10 până în zona acestui cartier.

Dacă aceste modificări sunt aprobate de către consilierii locali, noile rute vor intra în vigoare din data de 1 februarie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

16 comentarii

hai-hui

Acum 6 ani

Pe cand si trasee pe Calea Cisnadiei dupa Ciresica? Sa fim seriosi, o fi ea administrativ pe Cisnadie, dar deja acolo e plin de locuinte in care stau oameni care lucreaza in Sibiu si isi duc copiii la gradinite/scoli/licee in Sibiu. In plus este si o zona de locuinte care tine administrativ de Sibiu (dupa Scoala de Caini). Motivul ca nu ar fi zona pe Sibiu nu tine, bine mersi avem trasee de autobuze care merg la Mall... In caz ca Primaria nu a realizat: traficul e foarte rau pe Calea Cisnadiei in special dimineata si dupamasa... Daca vreti un oras civilizat, cu mai putina poluare si lumea sa mai renunte la masini atunci puneti transport spre aceste zone!!!
Raspunde

...

Acum 6 ani

Daca se voia un oras civilizat nu se aprobau atatea aberatii urbanistice. Zona aia (si altele ca ea) se anunta inca de la inceput ca viitoare zona problema in privinta traficului avand in vedere ca unicul drum care face legatura cu orasul e o amarata de sosea cu o banda pe sens, fara trotuare si fara perspectiva de latire. Pe langa evidenta problema cu capacitatea drumului s-au aprobat si o groaza de blocuri si case inghesuite care vor aduce o groaza de locatari, care desigur, vor vrea sa plece dimineata la servici, toti odata. Si ghici pe unde vor iesi toti? Ca doar nu v-a facut cineva metrou, nu? Asta e abia inceputul. Cei care au aprobat toate acestea stau in continuare la caldurica platiti din banii contribuabilului care cumva trebuie sa se descurce ...
Raspunde

...

Acum 6 ani

Si inca ceva, sunt curios cum vor face statiile de autobuz (cand le vor face) pe ingusta Cale a Cisnadiei fara sa incurce traficul...
Raspunde

hai-hui

Acum 6 ani

Sunt deja zone prevazute cu locuri pentru statii pe Calea Cisnadiei. Le-a prevazut constructorul (de exemplu in dreptul la Swiss Village, pe DJ). Interesant e ca nu avem insa autobuze.
Raspunde

hai-hui

Acum 6 ani

Anul asta s-a facut trotuar pe partea stanga a drumului (nu stiu de catre cine, de catre constructori sau de catre Primaria Cisnadie). Deci unele eforturi se fac. Insa cred ca Primaria Sibiu ar trebui sa fie mai activa in directia asta. E evident ca Cisnadia in sine e departe, si zona asta este efectiv un cartier nou al Sibiului...
Raspunde

eu

Acum 6 ani

Platiti taxe la Cisnadie nu la Sibiu, daca se pune problema ca Cisnadie si Selimbar sa fie cartier al Sibiului nu vreti asa ca liniste!
Raspunde

ioan

Acum 6 ani

Traseul 19 ar putea fi prelungit pana in Sura mica sunt foarte multi potentiali calatori de cand au fost construite cartiere rezidentiale in zona
Raspunde

hai-hui

Acum 6 ani

Da Ioan, asta e valabil si pt Sura Mica, probabil si pentru Sura Mare. Din chestiile penibile ale Primariei Sibiu vizavi situatia cu transportul "de naveta" pot sa spun: * Primaria nu deschide trasee de naveta in schimb se fac investitii continue in drumuri si pentru ca sunt tot mai multe masini, exact de "navetisti". Adadar Primaria Sibiu trateaza efectele (bagand bani aiurea in drumuri tot mai largi) nu cauza (sa descurajeze naveta cu masinile persoanle)... * Primaria a deschis trasee spre Mall, unde sibienii dau bani la Selimbar dar refuza sa faca trasee catre localitatile din jur, desi acesti "nesibieni" nu fac decat sa aduca bani la buget pentru ca lucreaza la joburi in Sibiu. E ca si cum am face import (cumparand de la Selimbar) in loc sa facem export (sa incurajam economia din Sibiu)
Raspunde

Marius

Acum 6 ani

si impozitul pe masina si locuinta il platesc tot in Sibiu? Daca se vrea sa se faca zona metropolitana atunci da! Oricum situatia ii dezastroasa la iesire din Sibiu, si in zona Kaufland si in zona Ciresica. S-au construit blocuri in prostie si drumuri deloc. Voi cum credeti ca va fi drumul ala dintre Dedeman si Kaufland cand s-or muta toti in zona aia de blocuri. Acolo trebuiau minim 2 benzi pe sens + spatiu pentru parcari sau o eventuala largire a drumului. Si v. aaron ii construit mai cu cap.
Raspunde

...

Acum 6 ani

Parerea mea e ca primaria a "servit" foarte bine "cauza" (descurajand masina personala). Mai inguste drumurile nici ca se puteau face (pe undeva trebuie totusi sa poata circula si Tursibul si pompierii si ambulanta etc. Cat despre parcari ce sa mai vorbim... Imi place insa cum multi dintre voi nu observati ca in acest oras nici ca mai poate fi vorba de spatii verzi, arbori, locuri de joaca pentru copii. Bloc langa bloc, casa sprijinita pe casa si toate pana-n trotuar (ca nu cumva sa ratam turturi/zapada/tencuiala/etc care vor cadea candva de pe ele). De fapt nici trotuarele nu s-au prea incurajat, pe alocuri ele lipsesc cu desavarsire. Nu mai dati vina pe masini. Cascati ochii la ferma "de baterii" in care locuiti pentru ca tunarii imobiliari sa-si faca profitul cat mai mare (altfel cum sa dea spagile alea grase?)
Raspunde

wtf

Acum 6 ani

acum sa fim putin sinceri si sa recunoastem ca orasul e plin de vizitatori din valcea , alba, olt si de care nu mai ai loc nici in parcarile din sibiu
Raspunde

hai-hui

Acum 6 ani

@wtf Eu is ardelean get beget.... Unul din motivele pentru care economia locala merge bine e ca se pot deschide fabrici noi, forta de munca venind de la S in special, in conditiile in care e clar ca rata somajului e mica. Aceeasi problema o are de pilda Germania si unul din motivele pt care au acceptat refugiati este ca nemtii au nevoie de forta de munca proaspata ca sa creasca economia si sa permita plata pensiilor pentru o populatie tot mai imbatranita. Prin comparatie, daca noi sibieni/ardeleni luam olteni, moldoveni (inclusiv de peste Prut) in slujbe e bine... Decat sa aducem sirieni, afgani sau pakistanezi...
Raspunde

adriana

Acum 6 ani

Nu ar fi mai bine ca autobuzul 19 sa treaca pe Calea turnisorului-Viaduct-Magnolia,deoarece pe Calea turnisorului nu trece niciun autobuz mi se pare mai benefic decat sa treaca pe str. frigoriferului.
Raspunde

Bogdan

Acum 6 ani

O prelungire pana in Selimbar va fi disponibila in viitorul apropiat?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus