Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Șoferi, macaragii și muncitorii angajați de Transgaz, monitorizați prin GPS

Șoferi, macaragii și muncitorii angajați de Transgaz, monitorizați prin GPS

SC Transgaz SA a încheiat un contract de aproximativ 25.000 de euro, fără TVA, cu o firmă din Vâlcea, care va monta echipamente de monitorizare a activității și consumului utilajelor și echipamentelor de lucru din cadrul societății din Mediaș. Contractul prevede montarea tehnicii de monitorizare pe 88 de autocamioane, automacarale, autotractoare, excavatoare, buldozere, generatoare, grupuri electrogene și alte astfel de utilaje, situate în mai multe județe ale țării (cele mai multe sunt în Sibiu). Echipamentele de tip GPS și sondele de verificare a consumului de combustibil și ulei vor fi conectate la un soft care să poată genera mai multe tipuri de rapoarte și situații. Astfel, în afară de controlul activ al parcului auto și al utilajelor, serviciile de monitorizare vor trebui să genereze rapoarte despre rutele parcurse de autovehicule, despre poziția în șantier a utilajelor, despre numărul de kilometri parcurși, durata petrecută în trafic, precum și durata staționării cu motorul pornit a diferitelor mașini ale Transgaz. În plus, aplicația comandată (care va putea fi accesată și de pe telefoane) va genera și documentele necesare întocmirii foilor de parcurs.

Contractul pentru furnizarea de echipamente de monitorizare și implementarea softurilor necesare a fost atribuit de către Transgaz la finele anului trecut, în urma unei proceduri de achiziție publică. Câștigătoarea contractului, SC Vipas Services SRL – din Băbeni, județul Vâlcea – va trebui să asigure asistență și mentenanță timp de 12 luni, iar echipamentele instalate pe mașini au o garanție de doi ani.

În noiembrie anul trecut, procurorii au dispus reținerea a șapte angajați ai Romgaz, într-un dosar de furt de motorină. La casele lor, autoritățile au găsit 500 de litri de motorină furată de la Romgaz, combustibil pe care ei îl aveau în gestiune.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Răducu Radu

Acum 8 ani

Ce titlu tâmp, ori spui șoferi, macaragii și muncitori, ori șoferii, macaragiii și muncitorii, sper că pricepeți diferența de înțeles din cele două formulări.
Raspunde

Guliver

Acum 8 ani

Soferii nu au voie s ia 1 l de carburant si sefii, in special cei veniti din Bucuresti, folosesc masinile firmei in interes personal.DNAul de ce nu vine la astia?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus