Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
15°C

Procesul lui Cindrea, amânat pentru februarie

Procesul lui Cindrea, amânat pentru februarie

Judecarea admisibilității contestației în anulare depusă de Ioan Cindrea, președintele CJ Sibiu, împotriva sentinței definitive prin care a fost condamnat la închisoare cu suspendare a fost amânată pentru 22 februarie. În cursul zilei de ieri, în dosarul deschis de Cindrea la Înalta Curte de Casație și Justiție au fost analizate cererile de abținere formulate de judecătorii Ilie Iulian Dragomir şi Valentin Horia Şelaru. Ambii au formulat acest cereri deoarece au făcut parte și din completul de judecată care, la recurs, l-a condamnat pe Ioan Cindrea l-a închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. Cererile celor doi au fost, însă, respinse. Președintele CJ Sibiu a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare deoarece, în perioada mandatului său de deputat, și-a angajat soția la cabinetul parlamentar. Agenția națională de integritate i-a întocmit raport pentru conflict de interese, dar Cindrea a obținut anularea raportului în instanță. Concomitent, inspectorii ANI au sesizat și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a României, parchet care a întocmit rechizitoriu și l-a trimis pe Cindrea în judecată pentru infracțiunea de conflict de interese, dosar pierdut de președintele Consiliului Județean Sibiu.

Citește și Cindrea: ”prin propunerea angajării soției mele am încercat să eficientizez activitatea de la biroul de deputat”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

norway

Acum 8 ani

poate amina pina ini unie ca la herr KIWI
Raspunde

alzara

Acum 8 ani

MCV - nu e clar ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus