Marţi,
25.01.2022
Cer Senin
Acum
-19°C

Premieră: Sibiul va fi iluminat cu energie electrică achiziționată prin licitație

Premieră: Sibiul va fi iluminat cu energie electrică achiziționată prin licitație

Primăria Sibiu a publicat săptămâna aceasta un anunț de intenție referitor la organizarea unei proceduri de achiziție publică pentru achiziționarea de energie electrică de pe piața liberalizată din țara noastră. Potrivit anunțului, procedura ar urma să fie lansată în cursul lunii viitoare, iar bugetul alocat acestei achiziții este de 4,99 milioane de lei, fără TVA. ”Contractul va fi finanțat din bugetul local și va avea o durată de 12 luni”, se arată în anunțul de intenție publicat prin intermediul Sistemului electronic de achiziții publice. Potrivit anunțului, energia electrică astfel achiziționată va fi folosită pentru alimentarea obiectivelor care aparțin de administrația locală, dar și pentru iluminatul public din oraș.

Primii au fost polițiștii

Piața liberalizată a energiei din România dă posibilitatea autorităților publice declarate eligibile să cumpere prin proceduri de achiziție energie electrică. În județul Sibiu, prima instituție care a folosit aceste pârghii este Inspectoratul Județean de Poliție al Județului Sibiu, care a plătit în 2014 mai bine de 340.000 de lei pentru energie electrică unei firme din Chitila - SC Eolian Project SRL. Anul trecut, contractul de furnizare a energiei electrice a fost atribuit celor de la RDS – RCS, pentru suma de 290.000 de lei (cu 31.000 de lei mai puțin decât valoarea estimată înainte de licitație). Printre instituțiile publice care mai achiziționează energie electrică de pe piața liberă se regăsește și Universitatea ”Lucian Blaga”. Din rândul unităților administrativ-teritoriale, deocamdată doar Consiliul Județean Sibiu a mai organizat o astfel de procedură.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

soo

Acum 5 ani

miroase a afacere
Raspunde

:))

Acum 5 ani

..adica daca vrea firma, iti taie curentul, cum bucale detesta ''la'' Hermannstadt...zero monumente luminate ! Oricum in Strand se ia curentul saptamanal, de rahat rau serviciile in Sb, Buhusi, Roznov, Falticeni sunt mai luminate !
Raspunde

Odin

Acum 5 ani

Comentarii de oligofreni.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus