Joi,
28.10.2021
Cer Senin
Acum
15°C

Ce facem weekend-ul acesta în Sibiu?

Ce facem weekend-ul acesta în Sibiu?

Weekend bogat în spectacole de teatru și nu numai. Filmele, muzica, dar și concursurile își fac loc în programul sfârșitului de săptămână la Sibiu.

De vineri, 29 ianuarie până duminică, 31 ianuarie la Arena Platoș are loc concursul Freestyle Open a ajuns la cea de-a 5 a ediție și este unul dintre concursurile etalon pentru scena românească de freestyle, care a crescut semnificativ în ultimii 5 ani. Tot mai mulți copii și tineri sunt prezenți la acest concurs pentru a se afirma în lumea freestyle-ului. Nivelul crește an de an, având trickuri tot mai tehnice și mai complexe.

mountain-bike-2-633x420 La Cinema Arta, de vineri rulează filmul Alvin si Veveritele: Marea aventura (2D Subtitrat), de la ora 14.00. Tot la cinema, de vineri 29 ianuarie și până joi, 4 februarie rulează filmele Brokerii Apocalipsei, de la ora 16.00, premiera filmului Cincizeci de umbre ale lui Black, de la ora 18.40, dar și filmul Furtuna extrema – 3D tot în premieră, de la ora 20.40. Vineri, 29 ianuarie, de la ora 13.00 la Muzeul de Etnografie Universală Franz Binder va avea loc expoziția interactivă Secretele Egiptului Antic, astfel încât celor mici le vor fi prezentate faptele istorice, obiceiurile şi personajele celebre din cultura egipteană și le oferă ocazia de a analiza fiecare exponat, de a recrea şi experimenta specificul acelor timpuri.

egipt-270x375 Vineri, 29 ianuarie, de la ora 19.00, la Teatrul Radu Stanca are loc spectacolul Cerere în căsătorie de Cehov. Piesa este un studiu dramatic despre oamenii singuri care nu si-au gasit jumatatea, oameni care sunt confuzi, care nu-si mai gasesc locul si echilibrul. Singura lor dorinta este de a-si trai viata alaturi de cineva, de a se implica serios emotional într-o relatie. Dar piedica în calea fericirii lor este însasi natura lor, felul lor de-a fi.

afis_cerere_in_casatorie-270x350 Tot vineri, 29 ianuarie, de la ora 20.00 la Cercul Militar va avea loc spectacolul Cutia de carton, o comedie franceză de succes, realizată de tinerii studenți actori din Sibiu. Piesa "Cutia de Carton" de Clément Michel este un spectacol de și pentru tineri, care a avut un succes imens în Paris, jucându-se de mai bine de 700 de ori, între anii 2001 și 2004. Subiectul este povestea unei mutări neprevăzute. Sunt prezentate şapte personaje care niciodată nu se află în locul potrivit şi la momentul potrivit, fiind prinse între lucrurile de împachetat şi conturile de reglat. Spectacolul nu este recomandat tinerilor sub 14 ani, iar intrarea la spectacol este gratuită şi se face pe baza unei rezervări la Agenția Teatrală, în limita locurilor disponibile.

cutia de carton Sâmbătă, 30 ianuarie ziua începe cu un atelier pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6-10 ani coordonat de Diana Ribana, la Teatrul Gong. Tot sâmbătă, cei mici vor putea vedea pusă în scenă povestea lui Pinocchio şi peripeţiile prin care a trecut până a înţeles că trebuie să fie băieţel cuminte. Pentru toate faptele rele a fost pedepsit, iar pentru cele bune a primit răspalata meritată. Spectacolul va avea loc la Teatrul Gong, de la ora 18.00 și este în limba germană.

afis_pinocchio-270x247 Sâmbătă, 30 ianuarie la Teatrul Național Radu Stanca se va juca spectacolul Nathan înțeleptul, cu un text care în care Lessing pledează pentru respectul și recunoașterea religiilor care se luptă între ele – iudaismul, creștinismul și islamismul. Urmărește scopuri concrete, dimensiunea socială a terorismului și mai ales a rasismului în aceste două țări, fiecare cu particularitățile sale. Textul lui Lessing este “tradus” din perspectiva dezbaterilor pe tema violenței din Europa de astăzi. Acesta va putea fi văzut de la ora 19.00.

nathan-inteleptul-deschidere Specatacolul Parfum de viață pe un tractor spune povestea omului fericit, care, deşi bombardat din exterior de drame ce pentru mulţi pot părea de nedepăşit, găseşte în forul interior puterea de a lua viaţa în piept şi de a găsi dramul de speranţă şi sinceritatea de a împărtăşi fără a cere compasiune, ci doar pentru a stârni un surâs. Ajutat de elemente inanimate, performance-ul creează un melanj între proiecţiile video reci şi sensibilitatea interpretării live. Spectacolul poate fi văzut la Biblioteca Astra, în Sala Festivă, de la ora 20.00, iar intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

parfum-de-viata-pe-un-tractor-deschidere Duminică, 31 ianuarie de la ora 11.00, la Teatrul Gong, copiii vor avea o nouă întâlnire cu Pinocchio. Spectacolul va fi tot în limba germană. Ada Milea va concerta duminică, 31 decembrie la Teatrul Gong de la orele 18.00 și 20.00. „Apolodor” ne invită să descoperim un fel de hartă muzicală a călătoriilor pinguinului inventat de Gellu Naum, un pinguin trist, suferind de dor, căruia Ada Milea îi dă consistență într-un spectacol comic și muzical, cu jucării. Alături de Ada Milea vor urca pe scenă Dorina Chiriac și Radu Bânzaru.

ada milea Duminică, 31 ianuarie, la Teatrul Radu Stanca, de la ora 19.00 se joacă Fantoma e aici, o formă de teatru psihologic, plin de mister, dar creează în același timp și o atmosferă de comedie, cu replici satirice la adresa unei societăţi extrem de serioase. Corupţia administrativă, informaţia ce se transmite de la ins la ins, manipularea populaţiei prin intermediul mediei sunt doar câteva dintre temele de actualitate ce sunt îmbinate cu poveşti de dragoste şi regăsiri emoţionante. Intriga spectacolului, născută din dorinţa lui Oba Sankichi de a se îmbogăţi de pe urma prietenului-fantomă al mai noului său amic Fukagawa, este întreruptă de momente de comedie bufă, totul convergând către un final neaşteptat al poveştii.

fantoma-deschidere Tot duminică, de la ora 20.00 în Vintage Pub va fi stand-up comedy, Misogin Show, cu Radu Pietreanu, Tibi Neuronu și Cristi Priză.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus