Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Sub pretextul că vor să restituie bani împrumutați, au jefuit proprietarul locuinței de 800 lei

Sub pretextul că vor să restituie bani împrumutați, au jefuit proprietarul locuinței de 800 lei

În 8 februarie, o femeie din Șelimbăr a sesizat Postul de Poliție Șelimbăr după ce a fost jefuită de 800 lei de doi străini care au pretins că vor să restituie niște bani împrumutaț de la fiul acesteia.

”În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, polițiștii din Șelimbăr au stabilit faptul că la imobilul victimei s-au prezentat două persoane care au întrebat-o dacă fiul ei este acasă întrucât trebuie să îi restituie suma de 100 de lei împrumutată de la acesta. Una din cele două persoane, pretinzând că dețin o bancnotă de 200 de lei de la care vor restul de 100 de lei, a urmat victima în imobil, observând sertarul în care sunt depozitați banii. Sub pretextul că are nevoie de un pahar cu apă, unul din autori a urmat victima în bucătărie, timp în care cel de-al doilea a sustras din sertar 800 de lei”, spun reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Polițiștii Postului de Poliție Șelimbăr continuă cercetările în vederea identificării făptuitorilor și recuperării prejudiciului.

”Recomandăm în acest context cetățenilor, în special persoanelor vârstnice, sub niciun pretext să nu permită accesul în imobil persoanelor necunoscute. Infractorii sunt inventivi și sub diferite pretexte vă câștigă încrederea că sunt de bună credință”, mai spun reprezentanții IPJ Sibiu.

Cele mai frecvent utilizate metode sunt metoda „falsul angajat” prin care infractorii pretind ca sunt reprezentanți ai unor companii de gaz, apă sau electricitate; metoda „deratizare" care presupune oferirea unor servicii de acest gen de către falşi  angajaţi ai unor firme cu acest profil sau metoda „străinul” utilizată de regulă de infractorii care motivează că nu sunt din localitate, folosind ca pretext faptul că au o urgenţă medicală şi nu au bani romaneşti asupra lor, solicitând în acest mod victimelor să le schimbe sumele de bani în valută. Astfel, reuşesc să ia banii lăsând în schimb drept garanţie o geantă în care afirmă că se află valută sau bunuri de valoare promițând că se vor întoarce.

Foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus