Marţi,
06.12.2022
Innorat
Acum
6°C

SUA: Senatul adoptă noi sancțiuni contra Coreii de Nord

SUA: Senatul adoptă noi sancțiuni contra Coreii de Nord

Senatul Statelor Unite a adoptat miercuri noi sancțiuni contra Coreii de Nord, ca reacție la al patrulea test nuclear al Phenianului, informează Reuters și AFP, potrivit Agerpres.

93 de senatori contra 0 au votat în favoarea textului "North Korea Sanctions and Policy Enhancement Act", făcând obligatorii sancțiunile existente împotriva oricărei persoane sau companii ce ajută regimul de la Phenian, mai ales în achiziționarea de materiale pentru fabricarea armelor de distrugere în masă.

Legislația extinde sancțiunile impuse Coreii de Nord asupra programului ei nuclear, situației drepturilor omului și activităților cibernetice.

Camera Reprezentanților a adoptat un proiect de lege similar luna trecută.

Diferențele dintre cele două sunt de așteptat să fie rezolvate rapid și democrații din Senat au declarat că se așteaptă ca președintele Barack Obama să semneze măsura pentru a deveni lege.

Casa Albă nu a amenințat cu un veto și un purtător de cuvânt a declarat reporterilor miercuri că nu are un răspuns la acest proiect de lege, notează Reuters.

Sursă: Reuters,AFP, Agerpres

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus