Joi,
07.07.2022
Partial Noros
Acum
24°C

Suntem oameni, nu extratereștri

Cei peste 70% la sută dintre sibienii care l-au votat pe Iohannis în 15 ani știu foarte bine că nu l-au ales pentru că este doar alb. Fără pete. Avantajul lui a fost că a bătut mai mult înspre alb decât alții. A avut și are păcatele lui, mai mari sau mai mici. Cu toate acestea, atunci când a trebuit pusă ștampila s-a făcut un bilanț și mereu a dat cu plus. Despre asta vorbim.

Sibienii știau de procesul cu imobilul lui, îi știau și răspunsurile de multe ori dubioase la chestiuni importante pentru oraș. Legat de acest ultim aspect, mi-am amintit cum a răspuns la întrebarea unor oameni speriați că în curtea vecină se înalță un bloc cu mai multe etaje, în locul unei case simple. ”Asta e viața. Sibiul se dezvoltă pe verticală”, a fost răspunsul care i-a lăsat muți pe oameni. Respectivii probabil că nu l-au mai votat, dar restul au crezut în continuare în el. S-au bazat în luarea deciziei pe alte avantaje pe care le-au văzut în mandatele lui precedente.

Împărțirea oamenilor politici în alb și negru se face strict din vina lor. Investesc bani grei în televiziuni pentru a poza feciorelnic când știu foarte bine că le crapă oglinda când se privesc în ea.

Marea majoritate a politicienilor nu sunt decât niște portavoci ale mesajelor emise de partid. ”Săptămâna asta vorbim despre justiție. Săptămâna viitoare vorbim despre legea sănătății. Aveți punctajele pe mail”. Simplu. Cam asta e treaba pe care o cere partidul de la ei. În rest, îi cunoașteți foarte bine:

Traian Băsescu, omul dreptății și al justiției. Dat în gât că punea instituțiile statului să-i asculte foștii colegi de partid. Elena Udrea, garanta că e politicianul care poate conduce oneros un minister. Poate singurul. Dosar penal, daune de milioane de euro. Adrian Năstase, Dan Șova, Darius Vâlcov, Victor Hrebenciuc, Sebastian Ghiță și lista e foarte trist de lungă.

Trebuie să fii dus cu pluta să crezi orbește într-un om, într-o instituție. Fie și Antena 3.  :-D

Sincer, în România ar trebui interzise campaniile electorale, așa cum e interzisă și declarația mincinoasă. Ar trebui interzis și visul că vreodată, un lider politic va scoate țara din mizerie. Ar trebui interziși și idealiștii care cred în oameni. Nu există alb și negru. Doar nuanțe infinite de gri. ”Ce dracu, doar nu suntem extratereștri”, vorba lui Suditu.

Tocmai din aceste motive nu prea înțeleg revolta oamenilor decepționați de o declarație. De un om. La ce v-ați așteptat? Credeți că vreodată vreun om vă va răzbuna toate decepțiile și vă va câștiga propriile războaie?

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

mihai

Acum 6 ani

...slab editorialul, o gramada e chestii, ca nu le pot spune altfel legate doar de succesiounea de fraze in nici un caz de vre-o idee...
Raspunde

Cetateanul

Acum 6 ani

Corect! Iohannis nu este Alba ca Zapada dar nici eu ca multi alti cetateni, nu suntem ! Ce nu se intelege de catre teoreticienii de la " centru" este faptul ca prin alb-griul sau, Iohannis ma reprezinta mai bine decat cei care au dat tunuri la care nici nu m-as fi gandit ca este posibil in statul roma,. sau vezi pururi nu as fi avut ocazia sa ma aflu in preajma unei astfel de " mafii". Asa cum sunt ei, marii politicieni de la centru. Ce nu inteleg " specialistii in comunicare" este ca atunci cand i se imputa d-nei ca are rochita cu/fara maneci, eu vad faptul ca d-na lucreaza spre deosebire de alte d-ne. Cand se imputa concediul in strainatate, eu vad ca e un " pacat" practicat de multi prieteni de-ai mei care merg prin strainataturi la rude...Se imputa mai nou ca este " provincial" adica asa ca si mine si inca ceva milioane de romani." Stilul" lui Iohannis este mai apropiat de stilul de viata al multora decat ar fi Basescu sau Tariceanu, etc ... Sa fie campanii electorale- voba lui Caragiale- Primesc! dar tare ar fi bine ca" marii maestrii in comunicare" sa nu loveasca si in putina stima de sine a mea, a cetateanului! Daca dau in Iohannis sa dea acolo unde pe mine nu ma doare...ca cetatean.
Raspunde

gica

Acum 6 ani

Cetateanule ! Multumesc ca ai scris ce gindesc si eu si nu mai trebuie sa scriu . O seara placuta sa ai .
Raspunde

Gheorghe

Acum 6 ani

100 % de acord cu Cetateanul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus