Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Dosar penal în Târgul Obor. Un pescar a cerut ajutorul Jandarmeriei

Dosar penal în Târgul Obor. Un pescar a cerut ajutorul Jandarmeriei

Un reprezentant al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Sibiu a observat duminică dimineață, în jurul orei 10:00, un bărbat în timp ce oferea spre vânzare în Târgul Obor o plasă monofilament pentru pescuit, interzisă prin lege.

În baza colaborării dintre Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi și Jandarmeria Sibiu a fost solicitat imediat un echipaj de Jandarmerie în sprijin. Jandarmii au descoperit astfel că bărbatul are 37 de ani, este domiciliat în județul Sibiu și vindea o plasă de 35 metri lungime și 1,5 m lățime, formată din fire polimerice netorsionate.

”Jandarmii au efectuat actele de constatare pentru comiterea faptei prevăzute de art. 64, lit k din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, care ulterior au fost predate organelor abilitate să continue cercetările”, au explicat reprezentanții Jandarmeriei Sibiu.
SAM_0002De la începutul anului 2016, ca urmare a celor 29 de acțiuni desfășurate de echipe mixte jandarmi-reprezentanți ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale și în două situații au fost constatate fapte de natură penală în domeniul legislației privind pescuitul şi acvacultura.

Acțiunile au fost desfășurate pe râul Olt, în apropierea localităţilor Turnu Roşu, Boiţa respectiv în zona oraşului Avrig și au avut drept scop verificarea respectării legislației în vigoare privind pescuitul.

În urma verificărilor echipele mixte au controlat peste 100 de persoane cu privire la deţinerea documentelor necesare pescuitului şi a modului de efectuare a acestuia și au aplicat în 16 situații sancțiuni contravenționale în valoare de 2.300 de lei în baza O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, pentru pescuit fără a deţine permis în acest sens.

Faptele de natură penală constatate se încadrează în prevederile aceluiaşi act normativ care prevede că este considerată infracţiune activitatea de a „produce, importa, deţine, comercializa sau utiliza unelte de plasă de tip monofilament” (art. 64, lit k). Pentru săvârșirea acesteia persoanele sunt susceptibile de a fi pedepsite cu amendă şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an şi 3 ani. Plasa a fost ridicată de jandarmi în vederea confiscării.

SAM_0008

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Geo

Acum 8 ani

Ghinion
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus