Sâmbătă,
25.09.2021
Ploi Scurte
Acum
12°C

Interviu cu Lucian Aldescu, CEO al DPD România: ”Construirea unui terminal cargo este esenţială pentru dezvoltarea Sibiului”

Interviu cu Lucian Aldescu, CEO al DPD România: ”Construirea unui terminal cargo este esenţială pentru dezvoltarea Sibiului”

Compania DPD România, specializată în servicii de curierat, a anunțat la finalul anului 2015 investiții de câteva milioane de euro în extinderea și modernizarea sediului din Sibiu, acesta urmând să devină hub-ul central din România. CEO-ul companiei, Lucian Aldescu, a declarat într-un interviu acordat Turnul Sfatului că orașul nostru devine unul foarte important pentru DPD România și pentru companiile de curierat din țara noastră.

Reporter: Majoritatea companiilor de coletărie și curierat din România văd cu mare interes zona Sibiului, în special datorită poziționării centrale pe plan național. Acesta este motivul pentru care ați decis extinderea hub-ului din Sibiu? Putem spune că Sibiul este un oraș cheie pentru DPD?

Lucian Aldescu: Sibiul este, cu siguranță,  oraș cheie pentru DPD România. Datorită poziționării sale, care oferă deschidere rutieră foarte bună către toate zonele țării, dar și spre granițele vecine, am decis să poziționăm aici hub-ul central DPD, încă de la începuturile business-ului.  În ceea ce privește planurile de extindere, ele au început cu Sibiu, lucru normal, având în vedere că aici este centrul nostru principal de sortare.

Rep.: Cu cât va crește capacitatea de manipulare a coletelor în Sibiu, în urma investiției și câți oameni veți angaja în plus? Ce dotări aduceți la Sibiu?

Lucian Aldescu: Depozitul din Sibiu, va avea o suprafață  de circa 4.200 mp și va fi amenajat și dotat cu tehnologie și echipamente de ultimă generaţie, specifice industriei de curierat: o nouă linie de sortare și manipulare. Aici vor putea fi manipulate 50.000 colete pe zi, respectiv 4.000 de paleți pe zi.

Rep.: Despre municipiul Sibiu se spune că are o rată a șomajului ce tinde spre zero. Cât de greu sau ușor găsiți oameni?

Lucian Aldescu: Și noi, ca și ceilalți angajatori locali ne lovim frecvent de probleme legate de găsirea personalului necesar, mai ales că lucrăm și în schimb de noapte. Desfășurăm ocazional campanii de recrutare atât în Sibiu cât și în localitățile vecine orașului și mergem foarte mult pe recomandări primite de la actualii salariați.

Rep.: Ce relație aveți cu autoritățile locale din Sibiu? Credeți că Sibiul exploatează suficient de bine poziția geografică în acest segment al economiei? Sunt sibienii deschiși investițiilor noi?

Lucian Aldescu: Când am decis, în 2009, să deschidem hub-ul din Sibiu, inițiativa noastră a fost foarte bine primita de autoritățile locale. Domnul primar de atunci, Klaus Iohannis, ne-a asigurat de suportul său și al echipei sale pentru dezvoltarea economică a zonei. În continuare ne bucurăm de o relație optimă cu autoritățile sibiene, care au fost deschise și ne-au oferit sprijin constant, inclusiv în ceea ce privește investiția recent anunțată în extinderea capacității logistice.

Rep.: Sibiul are un aeroport modern, care înregistrează creșteri ale traficului de la an la an și nu de puține ori s-a vorbit despre deschiderea unui terminal Cargo. O astfel de investiție ar atrage atenția DPD sau a altor companii de profil?

Lucian Aldescu: Construirea unui terminal cargo este esenţială pentru dezvoltarea Sibiului. Cu siguranță, deschiderea unuia reprezintă o soluție foarte bună pentru DPD România și, implicit, pentru piața de curierat, care crește de la an la an. Dar, să nu uităm că modelul de curierat  DPD, care ne-a și ajutat să devenim cea mai bună companie de profil din Europa, este cel rutier, mult mai eficient și mult mai ieftin decât cel aerian. Așa că simțim mai degrabă nevoia unei infrastructuri rutiere la standarde europene în România.

Rep.: Până să ajungem să avem un terminal Cargo, transportul coletelor se face pe șosele, iar Sibiu suferă din cauza eternei autostrăzi către Pitești, dar și a problemelor de pe autostrada Săliște-Cunța. Cât de mult suferă DPD din cauza lipsei infrastructurii?

Lucian Aldescu: Infrastructura joacă un rol esențial în dezvoltarea economică a țării, dar și a  serviciilor de curierat. Suntem în permanență în discuții cu autoritățile și încurajăm investițiile în dezvoltarea și menținerea infrastructurii. Aceste obiective ar trebui să fie prioritare pentru Guvernul român, pentru că reprezintă cel mai sigur mod prin care pot fi atrași noi investitori şi se poate obține o creştere economică sustenabilă.

Rep.: Cam toate marile companii din Sibiu au estimări pozitive în privința afacerilor în 2016. Dumneavoastră sunteți optimiști?

Lucian Aldescu: În ultimii ani, compania noastră s-a menținut pe un trend ascendent. Datorită creșterii volumelor de transport ale clienților existenți am decis extinderea capacității logistice din țară, lucru care va juca un rol esențial în dezvoltarea business-ului. Totodată, implementarea POS-urilor mobile si serviciul de livrare paleți vor susține planurile de dezvoltare ale  DPD România. Astfel, estimăm că și 2016 va continua să genereze creșteri liniare pentru DPD, atât la nivel de venituri, cât și la nivel de servicii. Cifra de afaceri prognozată pentru acest an vizează o creștere cu 30% față de cea de anul trecut.

Aproape cinci milioane de colete

DPD România este parte a DPDgroup, lider european în curieratul rutier. În România, DPD se află în top trei companii de curierat. Prin tehnologia inovatoare, cunoașterea pieței locale și cele două servicii Predict și Pickup, DPD România oferă cea mai bună experiență de livrare atât expeditorilor cât și destinatarilor. Cu o echipă de peste 600 de angajați și francizori și având acces la o rețea europeană de 16.000 de sedii Pickup, DPD România livrează anual 4,8 milioane de colete.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus