Sâmbătă,
18.05.2024
Parțial Noros
Acum
21°C

Cazan: Sunt convins că Cindrea se va întoarce la catedră

Cazan: Sunt convins că Cindrea se va întoarce la catedră

Deputatul PNL Mircea Cazan a declarat ieri de la tribuna parlamentului că are siguranța că liderul Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, își va da demisia și va rămâne la catedra Universității Lucian Blaga. ”Având în vedere că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins contestaţia în anulare formulată de preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, împotriva deciziei prin care a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru că în mandatul său de deputat şi-a angajat soţia la biroul parlamentar,  am încredere în corectitudinea si seriozitatea domnului Ioan Cindrea că își va da demisia din funcția de președinte a Consiliului Județean Sibiu. Sunt convins că domnul Ioan Cindrea se va ține de cuvânt si se va întoarce la catedră, lăsând la preşedinția partidului şi a  Consiliului județean oameni tineri, de perspectivă care pot să schimba imaginea politicii românești”, a declarat Cazan.

Liberalul își exprimă speranța că Cindrea nu va așetpa decizia prefectului și ăși va înainta demisia. ”Cred că domnul Ioan Cindrea nu va aştepta să înceapă demersurile Instituţiei Prefectului Sibiu pentru a-l demite din funcția de preşedinte a Consiliului Judeţean. În cazul în care dl.presedinte al Consilului județean Sibiu, Ioan Cindrea, condamnat definitiv la un an de închisoare cu supendare, nu-şi va da demisia, solicit, de aici, de la tribuna Parlamentului României, Instituţiei Prefectului Sibiu să facă demersurile necesare pentru a-l demite pe preşedintele Consiliului Judeţean Ioan Cindrea. Sentinţa instanţei este definitivă şi este normal ca Prefectul Judeţului Sibiu să emită de urgenţă Ordinul pentru  încetarea de drept a mandatului de președinte al Consiliului Județean al domnului Cindrea.  Temeiul legal îl reprezinta dispozitiile art. 15, alin. (2) lit. e) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si dispozitiile art. 26, alin. (1) din Legea nr. 340/2004 privind prefectul si institutia prefectului. Trebuie respectate prevederile legale în vigoare şi din aceste motive aşteptăm demiterea domnului Cindrea!”, a mai spus Cazan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

un sibian

Acum 8 ani

sa predea ce?
Raspunde

Daniel

Acum 8 ani

Ce sa zici si tu cazane, sa iesi in evidenta, dar de traficul de fete duse in spania si italia la produs bani pt tine ce zici? sau nimeni nu stie ce "afaceri" faci tu? ca de acolo ies banii curwie si prostitutie, la tine si fizica si morala, auzi 17 case pe aceeasi strada si pwlimea plateste un ap de 2 camere 30 de ani. Chiar tu nu esti deloc in masura sa arati cu degetul.
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

de acord. sa plece cindrea. trebuia sa plece me ceva timp daca avea obraz. dar nici cazan nu e mai corect.
Raspunde

@cazan

Acum 8 ani

Cred ca propunerea lui Cazan trebuie pusa intre ghilimele pentru ca este ironica sau poate batjocoritoare!Ce sa caute un infractor dovedit intr-o institutie academica?Nici la ziua portilor deschise,darmite la formarea de caractere!Sau s-a referit oare la una din facultatile de "drepti" din tara?Aiud?Gherla?Lamureste-ne,domnule Cazan!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus