Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Elevii schimbă fața școlii din Mediaș

Elevii schimbă fața școlii din Mediaș

Membrii Clubului Impact „Îngerașii Năzdrăvani”, de la Școala Gimnazială nr. 7 din Mediaș, vor inaugura mâine, 25 februarie sala pe care au amenajat-o în școală prin intermediul proiectului „Bucuria Darului”. Sala va fi folosită pentru organizarea de activități extrașcolare, precum întâlnirile Clubului Impact, pentru derularea programului „Școala după școală” în care sunt înscriși aproximativ 45 de elevi, dar și ca spațiu de recreere pentru micuții din clasele pregătitoare.

„Prin acest spaţiu ne dorim îmbunătăţirea condiţiilor pe care le oferă școala, iar prin activităţile desfăşurate îi vom ajuta pe elevii claselor pregătitoare și pe cei din programul „Școală după școală” să fie mai veseli, să comunice mai bine unii cu alţii și să se împrietenească”, spun inițiatorii acestei idei.

Clubul Impact „Îngerașii Năzdrăvani” a fost înființat în octombrie 2015 de Fundația Noi Orizonturi în cadrul proiectului „IMPACT – model de educație pentru cetățenie activă și implicare comunitară în rândul copiilor și tinerilor” și este coordonat de trei lideri - profesorii Mihaela Cătană, Iulia Șerban și Dan Moldovan. Pe lângă sprijinul de 400 de lei primit de la Fundația Noi Orizonturi pentru implementarea proiectului „Bucuria Darului”, îngerașii năzdrăvani au reușit să adune 2.200 de lei la Târgul de Crăciun pe care l-au organizat în colaborare cu toți elevii din școală. „Copiii au pregătit dulciuri tradiționale, specifice Crăciunului și tot felul de ornamente de iarnă”, spune profesorul Dan Moldovan, care adaugă că în perioada respectivă, aceștia au mai obținut o sponsorizare de 400 de lei de la o firmă locală. Până la finalul lunii ianuarie, copiii, ajutați de profesori și de părinți au reușit să termine lucrările de amenajare a sălii, dar au fost nevoiți să amâne inaugurarea până la primirea dulapurilor făcute la comandă. Pentru că în perioada în care și-au conceput proiectul s-a întâmplat tragedia de la Colectiv, îngerașii năzdrăvani și-au propus să organizeze în școală o campanie de informare privind siguranța în mediul școlar, în parteneriat cu Pompierii, Poliția și Crucea Roșie. „Ne-am gândit că putem organiza campania de informare în timpul Săptămânii Altfel”, mai adaugă Dan Moldovan.

Proiectul „IMPACT – model de educatie pentru cetățenie activă și implicare comunitară în rândul copiilor și tinerilor” este finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus