Joi,
06.05.2021
Cer Senin
Acum
14°C

Consiliul Județean: nu se impune încetarea înainte de termen a mandatului lui Ioan Cindrea

Consiliul Județean: nu se impune încetarea înainte de termen a mandatului lui Ioan Cindrea

La o zi după ce reprezentanții PNL Sibiu au sesizat prefectul pentru constatarea încetării mandatului de președinte al lui Ioan Cindrea înainte de termen, reprezentanții instituției județene au emis o informare de presă în care susțin că sesizarea liberalilor nu are temei legal.

”Vocile din PNL care cer încetarea înainte de termen a mandatului de ales local invocă art. 15 alin. (2) lit. e) din Legea nr. 393/ 2004 care prevede: «calitatea de primar şi, respectiv, de preşedinte al consiliului judeţean încetează, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului în următoarele cazuri: e) condamnarea, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate». Menționăm că sentința pe care președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, a primit-o de la Î.C.C.J.R. este cu suspendare și nu i s-au interzis drepturile civile de a alege și a fi ales. În consecință nu se impune încetarea înainte de termen a mandatului de președinte a Consiliului Județean Sibiu”, se arată în comunicatul emis de Radu Nechit, consilierul președintelui Ioan Cindrea.

Aceeași sursă mai arată că, în afară de noua cale de atac extraordinară (recursul în casație) la care a apelat Cindrea împotriva sentinței prin care a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, avocații acestuia mai lucrează la un nou mijloc de apărare. ”Precizăm că, în conformitate cu legislația din România, domnul Cindrea și-a exercitat drepturile legale și a declarat deja recurs în casație împotriva deciziei Curții. De asemenea, avocații săi pregătesc o excepție de neconstituționalitate, în baza dispozițiilor art.434, al.1 din Codul de Procedură Penală, care va fi depusă în zilele următoare”, precizează sursa citată. Trebuie precizat că articolul invocat din noul Cod de procedură penală se referă, de fapt, tot la recursul în casație. Potrivit noului Cod de procedură penală, ”recursul în casaţie urmăreşte să supună Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie judecarea, în condiţiile legii, a conformităţii hotărârii atacate cu regulile de drept aplicabile”. Același cod mai prevede că ”în cazul în care cererea de recurs în casaţie a fost respinsă, partea sau procurorul care a declarat recursul în casaţie nu mai poate formula o nouă cerere împotriva aceleiaşi hotărâri, indiferent de motivul invocat”.

 

Citește și

 

http://www.turnulsfatului.ro/2016/02/24/pnl-sibiu-cere-demisia-lui-cindrea/

http://www.turnulsfatului.ro/2016/02/23/un-cu-suspendare-inalta-curte-respins-contestatia-lui-cindrea/

 

 

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

Constantin

Acum 5 ani

De "onoare" ati auzit???
Raspunde

sibian

Acum 5 ani

activitatea lui cindrea la cj nici nu trebuia sa inceapa.
Raspunde

Ioan

Acum 5 ani

A scos judetul din Evul Mediu lasat de Bottesch. Sper sa mai castige inca o data, sa continue proiectele de milioane de euro. Uitati-va doar la spitalul judetean, piata transilvania, drumuri in judet, dispensare etc.
Raspunde

Gufi

Acum 5 ani

Homo postacus=pitecantrop cu creierul mic, și buze bine dezvoltate. Hrana sa se bazează pe fecalele altor hominoizi.
Raspunde

@Ioan

Acum 5 ani

Ia si o lamaie!Sa nu ti se aplece de la atatea cururi linse!Cu un asemenea septel la vot,infractorul Cindrea poate sta linistit iar noi sa ne luam talpasita cat mai repede!
Raspunde

hai-hui

Acum 5 ani

In afara de Piata Transilvania altceva memorabil n-a facut omul asta... Drumurile... Incepute de Bottesch... Oricum deocamdata Cindrea e mic copil fata de marile tunuri date de presedintii de CJ regateni... A furat si Cindrea doar ca mai decent, ardeleneste...
Raspunde

josepf

Acum 5 ani

Nu numai Cindrea e hot,priviti ce tunuri imobiliare,ce retrocedari frauduloase au la activ si sasii mult laudati via FDGR&IOHANNIS&ASTRID F....deci,rade ciob de oala sparta?
Raspunde

nu va e rusine?

Acum 5 ani

Asteptati legea ? Asteptati mult si bine. http://www.mediafax.ro/politic/proiect-alesii-locali-care-au-fost-condamnati-cu-suspendare-nu-si-mai-pierd-mandatul-14680161
Raspunde

Unul

Acum 5 ani

E principalul motiv pentru care vor sa fie alesi.Toti. Pentru salariu....sa fim serioși. Sa facă treabă, pentru binele comunității ...ma apuca rasul. Doar pentru ciolan, pentru spagi, furt din bani publici si alte interese. Indiferent ca e Cinstea, ca e Johannis ca o sa fie Fodor sau altcineva...
Raspunde

glykos

Acum 5 ani

Probabil ca legal - nu dar moral se impune demisia . Ce fac partidele ? Tariceanu ( cu prietenul meu Vosganian ) se aliază cu PSD pt ca vechiul PNL întinat valorile...Noul PML se aliază cu " disidentul " ex - presedinte PSD M.Geoană ( ~ prostănacul ) care făcea partid cu liber (a?) ul Vanghelie ! Independentul , arhitectul ,ong - istul Nicușor Dan recla la Parchet construirea ilegala a unui bloc in centrul Bucureștiului înanul 2008 ! In cine sa ai incedere ?
Raspunde

M

Acum 5 ani

Vreti moralitate de la un infractor ?Mai asteptati....degeaba
Raspunde

ben

Acum 5 ani

DACA ERA COORDONATOR DE TRANSPORT PESTE O FIRMA CU O MASINA SIGUR I -AR FI RETRAS LICENTA.UN AN PINCHISOARE=PRIVARE LIBERTATE CA-I SUSPENDAT-I ALTCEVA.CARA-TE CEL PUTIN NU FI NESIMTIT CA HOT ESTI!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus