Joi,
15.04.2021
Innorat
Acum
5°C

Direcția de Sănătate Publică Sibiu: Copiii care nu au fost vaccinați împotriva poliomielitei trebuie imunizați

Direcția de Sănătate Publică Sibiu: Copiii care nu au fost vaccinați împotriva poliomielitei trebuie imunizați

Direcția de Sănătate Publică Sibiu face apel la părinții care nu și-au vaccinat copiii împotriva poliomielitei să se prezinte cu ei la medicul de familie pentru a fi vaccinați, gratuit, în cel ai scurt timp posibil.

”Având în vedere urgenţa de sănătate publică de importanţă internaţională (USPII) privind riscul de răspândire a virusului polio sălbatic se impune continuarea vaccinării polio conform calendarului de vaccinări (la 2, 4, 11 luni) şi recuperarea copiilor nevaccinaţi sau vaccinaţi incomplet VPI din grupa de vârstă 2-6 ani. Vaccinarea se face la medicul de familie”, spun reprezentanții DSP Sibiu.

Copiii neînscrişi la un medic de familie se vor prezenta pentru vaccinare la cel mai apropiat medic de familie din teritoriu.

În prezent, în judeţul Sibiu sunt disponibile cantităţi suficiente de vaccin, oferite gratuit de către Ministerul Sănătăţii.

Poliomielita, adesea denumită și paralizie infantilă, este o boală infecțioasă virală acută, care se răspândește de la om la om, de obicei pe cale fecal-orală. Aproximativ 90% din infecțiile cu poliovirus cauzând poliomielită sunt asimptomatice, indivizii afectați pot arăta o gamă largă a simptomelor, dacă poliovirusul intră în fluxul sangvin. În aproximativ 1% dintre cazuri virusul pătrunde în sistemul nervos central, infectând și distrugând preferențial neuronii motori, având ca efect slăbiciune musculară și paralizie flască. În funcție de nervii implicați pot să apară diferite tipuri de paralizie. Poliomielita coloanei vertebrale este forma cea mai comună caracterizată prin paralizie asimetrică, care de cele mai multe ori implică picioarele. Poliomielita bulbară are ca efect slăbiciunea mușchilor care sunt inervați de nervi cranieni. Poliomielita Bulbospinală este o combinație de paralizie bulbară și spinală.

Foto: www.copilul.ro

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

Cristi

Acum 5 ani

Dorim să fim informați despre riscurile vaccinurilor, cât plătește statul ptr un vaccin și de ce despăgubirile sunt suportate din bugetul public și nu de corporațiile farmaceutice producătoare. De asemenea, dorim da aflăm ce conține un vaccin.
Raspunde

Odin

Acum 5 ani

Despăgubirile pentru ce?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus