Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Finanțarea elevilor, fără discriminare, aprobată. După șase ani

Finanțarea elevilor, fără discriminare, aprobată. După șase ani

După șase ani de tergiversări, legea prin care se asigură drepturi egale elevilor indiferent dacă studiază la stat sau în instituții de învățământ private a intrat în vigoare. ”De cinci ani de zile Guvernele au ocolit prevederile Constituției și ale Legii Educației Naționale de a acorda aceeași subvenție de bază pentru școlile particulare şi confesionale de la bugetul de stat, la fel ca pentru învăţământul preuniversitar obligatoriu de stat. PNL a impus si urmărit această temă, iar de astăzi legea se aplică. În ultimii trei ani, am reclamat la CNCD discriminarea elevilor care învață într-o școală privată sau confesională. Am susţinut în Comisia de Învăţământ din Camera Deputaţilor şi în plenul Parlamentului un proiect de lege pentru a nu proroga termenul de aplicare a legii. Succesul a venit in sesiunea trecută si, la mai bine de 7 luni de zile au fost elaborate normele metodologice de acordare a costurilor standard per elev/preşcolar și a fost aprobată această Hotărâre de Guvern!”, anunță inițiatorul legii, deputatul PNL, Raluca Turcan.

Finanţarea de bază va fi asigurată de la bugetul de stat, din sumele defalcare din TVA prin bugetele locale, pentru toţi preşcolarii şi elevii din învăţământul general obligatoriu particular şi confesional acreditat, precum şi pentru cei din învăţământul profesional şi liceal acreditat particular şi confesional.  ”Am speranța că lucrurile se vor îndrepta, atât în învățământul românesc, cât și în întreaga societate. Tot ceea ce trebuie să facem este să fim perseverenți și să urmarim interesele sistemul de educatie, ca temelie la reusita societății prin educație”, a mai spus Turcan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus