Sâmbătă,
18.05.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Filarmonica sibiană organizează concerte educative pentru elevi

Filarmonica sibiană organizează concerte educative pentru elevi

Peste 700 copii de la Şcolile Generale nr. 18 şi nr. 2 din Sibiu au participat vineri, 4 martie 2016, la primul concert educativ organizat de Filarmonica de Stat Sibiu în acest an.

Concertele, cu o durată aproximativă de 50 de minute, au loc în zilele de vineri, după ce au fost programate în prealabil cu reprezentanţii şcolilor şi liceelor din Sibiu.

“Tema Concertului – „Muzica în paşi de dans” aduce în faţa copiilor un program deosebit de antrenant, cu lucrări de mare audienţă, din balete celebre – precum „Lacul lebedelor” de Ceaikovski, „Romeo şi Julieta” de Prokofiev, „Gayaneh” de Haciaturian – din opera sau opereta franceză – „Carmen” de Bizet sau „Orfeu în Infern” de Offenbach – ca şi valsuri celebre, precum Vals nr. 2 din Suita a II-a de jazz de Şostakovici. Alăturate pe principiul contrastului de caracter, lucrările alese cu minuţiozitate conturează o imagine a interdisciplinarităţii, deziderat uneşte cele două arte prin elementul de referinţă – ritmul. Conduşi de explicaţiile prezentatorului şi intervenţiile dirijorului, elevii vor fi capabili să observe modul de utilizare diferenţiat al instrumentelor sau combinaţiilor instrumentale mai puţin obişnuite, chiar exotice, precum saxofon, tamburină, castagnete sau xilofon” a declarat Roxana Pepelea, consultant artistic al Filarmonicii de Stat Sibiu.
Concerte educative vor continua până în luna iunie, în zilele de vineri, după ce au fost programate cu reprezentanţii unităţilor de învătământ. Pentru mai multe informaţii precum şi pentru programări, persoanele interesate pot contacta Filarmonica de Stat Sibiu la tel. 0735566486.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus