Joi,
21.10.2021
Cer Senin
Acum
3°C

Mesaj pentru "antivacciniști", de la primul sibian vaccinat antipolio

Mesaj pentru

Să ne vaccinăm sau nu copiii? Oricât de rațional încearcă un părinte să abordeze problema, teama de eventuale consecințe asupra propriului copil ridică cel puțin un semn de întrebare.

Cea mai bună soluție în cazul unei astfel de incertitudini este căutarea de informații corecte, de încredere, din partea unor specialiști care și-au dedicat ani de studiu acestor fenomene. O sumă de conjuncturi face ca tocmai unul dintre cei mai căutați medici pediatri din Sibiu, dr. Călin Meteș, să fie primul sibian vaccinat antipolio, în timpul marii epidemii din 1957, care a afectat mii de copii din România.

Cauzează vaccinurile sindromul hemolitic uremic?

Trei copii au murit, după ce au prezentat sindrom hemolitic-uremic, în ultima perioadă. O știre care le dă părinților fiori. Puteau fi vaccinurile de vină? "Vreau să contribui la dezamorsarea acestei prostii generale. Fenomenul îmbolnăvirii cu sindrom hemolitic uremic nu are nimic de-a face cu vaccinurile. Cu N mare! Opinia mea este fundamentată științific în ani de studiu", susține, răspicat, dr. Meteș. Acesta spune că sindromul survine, de regulă, la câteva zile după o gastroenterită, în niciun caz la săptămâni sau luni distanță de la vaccinare.

Vaccinul și autismul

Autismul, o deficiență gravă și tot mai răspândită, care nu și-a găsit deocamdată o cauză fundamentată științific, a fost pus, de unele voci, pe seama vaccinului ROR (împotriva rujeolei, pojarului și oreonului). Un cercetător britanic, Andrew Wakefield, a susținut, în 1998, că între cele două există o legătură. Numeroase studii ulterioare l-au contrazis, iar medicului i s-a retras dreptul de liberă practică în Marea Britanie. "Ca să faci asemenea afirmații, ai nevoie de studii randomizate, pe același fenomen, cu mai multe echipe, în mai multe centre, simultan. Or, omul ăsta n-a avut studii multicentrice, a avut cifre și rezultate măsluite", spune dr. Meteș. Cu toate acestea, rata vaccinărilor a scăzut, de atunci încolo, în Marea Britanie și în țările vestice, iar celebrități din lumea întreagă continuă să susțină teza cercetătorului negat de medicina engleză. În pofida refuzului părinților de a-și vaccina copiii, rata cazurilor de autism a crescut. Potrivit CDC (Centers for Disease Control and Prevention), 1 din 150 de copii prezenta semne de autism în anul 2000, în timp ce, în anul 2010, era afectat un copil la fiecare 68.

S-a vaccinat și n-a făcut autism. S-a făcut pediatru

Vaccinarea împotriva poliomielitei a scăzut la 82% în Sibiu, arată autoritățile medicale, cifră care prezintă risc de epidemie. Un vaccin care a eradicat o boală gravă, boală ce poate provoca paralizie, handicapuri permanente severe și chiar decesul copiilor, este, acum, refuzat de părinți. "Știți cine a fost primul sibian vaccinat antipolio în Sibiu? EU! Părinții mei erau amândoi medici pediatri. Au terminat facultatea la Cluj și au fost repartizați la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. Li s-a dat o cameră micuță, cu baie, în curtea spitalului. Acolo am locuit, toți trei. În timpul epidemiei majore de poliomielită din 1957, la spital era un du-te-vino continuu. Cei care supraviețuiau, ieșeau pe ușa din față, cei care mureau, erau scoși prin spate și duși la morgă. Cu mine ce să facă? Aveam 2 ani și mă scoteau pe geam afară, ca să nu trec prea aproape de spital", își amintește medicul. 105 copii din Sibiu s-au îmbolnăvit în acel an, cel mai mare număr de cazuri de poliomielită înregistrat vreodată în oraș. Cei care nu au murit au rămas cu sechele grave. În cele din urmă, România a cumpărat cel mai recent vaccin antipolio apărut, de la Institutul Pasteur, din Franța. "Părinții mei m-au vaccinat prima dată pe mine, dintre toți copiii din Sibiu. După aceea, am primit toate vaccinurile care au existat vreodată pe piață, și cele care, între timp, nici nu se mai fac. Și uite că am reușit să iau și Bac-ul", glumește medicul pediatru. Dr. Meteș spune că nu doar experiența sa medicală și cea în privința propriei persoane este relevantă. "Poate că pe părinți o să-i convingă comportamentul față de cei dragi. Am o nepoțică de 2 ani și jumătate, singura mea nepoțică. Are schema de vaccinări completă, am vaccinat-o de jur împrejur. Sunt boli despre care noi nu mai știm, astăzi, aproape nimic, dar nu mai știm tocmai datorită vaccinurilor, care le-au eradicat", mai spune medicul pediatru.

Comentarii

27 comentarii

Anonymus

Acum 5 ani

dar pe vremea accea cand v-ati vaccinat dumneavoastra si chiar si cand am facut eu vacinul copil fiind industria farmaceutica si laboratoarele de cercetare luptau cu bolile pentru eradicare. Dupa aceea si mai ales in ultimii ani, industria farmaceutica si-a schimbat orientarea, la indicatiile familiilor ce conduc si care sunt proprietarii multora din firmele farmaceutice. Astfel multe din vaccinuri contin si ce nu trebuie si dovezi sunt destule pe acest pamant. De ce credeti ca exista interese externe de a distruge laboratorul Cantacuzino si altele asemenea din Romania?... Acum riscul sa iti moara copilul de la vaccinuri si medicamente a crescut si este mai mare ca oricand asa ca nu este de mirare ca oamenii au devenit reticienti la a-si vaccina copiii. Va mai pun o intrebare: daca noi cei care aveo o varsta destul de mare si am fost vaccinati la vremea noastra si s-au format anticorpi si acestia trec oricum de la mama si tata la copil atunci ce rost mai are vaccinarea din moment ce copilul va avea acei anticorpi din nastere deja?... deci unde este realitatea domnule doctor? La asta v-ati gandit? poate asta explica de ce in tarile civilizate din vest a scazut atat de mult rata vaccinarii copiiilor...
Raspunde

Metes

Acum 5 ani

Nu toate categoriile de anticorpi trec prin placenta si nici prin lapte. Aceștia Nu trec. Nu trec nici in cantitate suficientă si apoi se pierd dacă punctul nu suge. Prin vaccinare se urmărește stimularea răspunsului imun al organismului care sa producă anticorpi de la sine putere. Nu ca m-am gândit eu sau nu, s-au gândit minți luminate ale medicinei de doua secole de când a început sa apăra vaccinologia.
Raspunde

cetateanul

Acum 5 ani

Nu stiu daca este bine sau nu sa fie vaccinati copii dar ma gandesc cum ar fi, ca parinte, sa nu-mi vaccinez copilul si apoi acesta sa contacteze tocmai acea boala ce putea fi prevenita? Am cunoscut o persoana cu poliomielita si stiu cat a luptat sa faca fata " junglei sociale". Grea decizie !
Raspunde

ileana

Acum 4 ani

Au murit si copiu vaccinati, grea decizie intradevar mai ales cand vaccinezi un copil care n-are virus,documentati-va, virusul rujeolei nu exista.
Raspunde

Elena

Acum 5 ani

Dl. Metes vreau sa va intreb cate tulpini avea in vrema d-voastra un vaccin si cate are acum? Va multumesc anticipat pentru raspuns
Raspunde

ileana

Acum 4 ani

Tulpinile cui daca virusul nu exista? Oameni buni, ada zisii virusi, nu exista. Vaccinurile sunt placebo.
Raspunde

Ina

Acum 5 ani

Poate ca medicii ar trebui sa fie putin mai responsabili in ce priveste vaccinarea, sa nu o aplice ca si cum ar trebui sa-si indeplineasca norma de vaccinuri. Am avut un copil super sanatos pana la 2 ani jumate, cand la indicatia medicului, a facut vaccinul Di-Te-Per pe un fond de temperatura de 37 grade, dupa o raceala usoara. La nici 2 saptamani au inceput tot felul de crize care pana la urma s-au dovedit a fi un sindrom epileptic, chiar si medicii recunoscand mai cu jumatate de gura ca ar fi fost declansat de vaccin. Din punctul de vedere al statului, vaccinarea e buna pentru "populatie". In ce priveste "individul", cazurile de acest fel sunt privite ca si victime colaterale in lupta cu epidemiile. Ramane ca fiecare sa hotarasca pentru el.
Raspunde

ileana

Acum 4 ani

Fiul meu a zaacut 2 luni intrun spital dupa vaccinul de 6 luni, am crezut ca-l pierd.
Raspunde

Parinte#de#copil#vaccinat

Acum 5 ani

Felicitări domnule doctor!!! Si felicitări si dumneavoastră , celor de la redacția Turnul Sfatului ca ați decis sa cereți părerea unor specialiști in domeniu.... Ne-am saturat de prostii debitate de toți neaveniții care peste noapte se cred mai deștepți ca medicii.... Exista interese pe piața mondiala farmaceutica, asta e clar, dar de aici si pana la inconstienta de a-ți expune propriul copil unei eventuale îmbolnăviri cu un virus cum e cel care cauzează Poliomielita .... doar așa, ca acesta e trendul pornit de inconștienți precum Olivia Steer sau alți amatori de teotria conspirației ....
Raspunde

ileana

Acum 4 ani

Exista virusii, va confirma cineva ca exista? Mergeti la un laborator, cu un microscop performant si stati de vorba cu virusologul, cereti sa va arate un virus, virusii au forme bine definite, sa nu va arate materii de transport, sa va arate virusul sau sa va confirme ca exista. Inainte de a merge la virusolog documentati-va cum arata un virus. Atentie, laboratoarele obisnuite nu au microscoape performante.
Raspunde

Anca

Acum 5 ani

Cu toata stima dle dr. Apreciez faptul ca ati scris acest articol..insa la primul comentariu ati raspuns doar la partea cu anticorpii nu la tot ce se intreaba...ce contine in prezent un vaccin? Se compara cu ce ati fost dvs vaccinat sau facem mai rau copiilor cu aceste asa-numite bombe chimice? Multumesc!
Raspunde

dan

Acum 5 ani

http://www.quibono.net/patologia_societ2593.html Domnule doctor,ce studii personale ati facut asupta acestui vaccin in mod concret?Fac pariu ca ZERO.Doar ati batut din palme ca la congresul PCR in fata intrunirilor farma.Nu mai dezinformati lumea cum ca doar cei care nu sunt medici sunt impotriva vaccinarii.aveti colegi care sunt impotriva vaccinarii.Doar un orb nu vede ca in ciuda asa ziselor progrese ale medicinii,rar mai gasesti om sanatos.
Raspunde

ileana

Acum 4 ani

Medicamentele nu sunt facute sa vindece, ci sa imbolnaveasca,sa devenim consumatori toata viata. Ce boli au vindecat medicamentele fara declansarea altei boli?
Raspunde

Lore

Acum 5 ani

Niste surse si studii randomizate ne puteti pune la dispozitie. Ca povesti putem citi si pe facebook
Raspunde

o familie

Acum 5 ani

Noi avem 3 copii , primi 2 sunt vaccinati , iar cel al 3- lea nu . Cand racesc toti, cei vaccinati fac febra 3 zile la rand si abea dupa 2 saptamani daca isi revin din raceala. Dar cel al 3-lea, ne fiind vaccinat .ii curge putin nasu si in 2-3 zile este foarte bine..... SI DACA MAI FACEM 10 COPIII .nu vaccinam pe nici unul....
Raspunde

un medic

Acum 5 ani

Trebuie sa recunosc ca nu inteleg aceasta psihoza nationala privitoare la vaccinari. Toti acesti parinti care se ridica vehementi impotriva vaccinurilor au fost vaccinati cand au fost copii si au ajuns oameni sanatosi care cresc acum copii la randul lor. Nu cred ca nu-si amintesc de copiii mutilati de poliomielita, de copiii morti in chinuri groaznice de tetanos, de copiii cu insuficienta renala sau boli cardiace dupa difterie, de copiii condamnati pe viata cu encefalopatii dupa rujeola, etc. Teoria conspiratiei, aceasta boala care ne face atata rau s-a extins si in acest domeniu. E clar ca astazi, fara medicamente medicina nu poate fi conceputa. Asta o stiu prea bine oameni bolnavi, indeosebi cu boli cronice. Nu poti sa renegi o intreaga industrie (pt ca este o industrie, cea a producerii de medicamente) in ideea ca exista indivizi care vor si reusesc sa se imbogateasca. Ca orice medicament, vaccinurile au si efecte secundare dar care, din pacate si putin cinic, sunt judecate in termeni statistici. Daca un efect advers apare sa zicem, 1 la 100.000 de cazuri, aunci medicamentul e pus in vanzare. Nu poti sa interzici aspirina, penicilina sau algocalminul pt ca cineva a facut alergie sau soc anafilactic. In concluzie, vaccinati-va copiii, nu ajungeti in situatia de a va reprosa un lucru groaznic intreaga voastra viata!
Raspunde

ileana

Acum 4 ani

Ce garantie avem ca vaccinurile de alta data sunt cele de acum. Daca s-a lichidat Cantacuzino care ne facea vaccinuri, de ce nu mai erau bune? Ca noi pe ale le-am facut. Nu mai avem incredere in medici, sunt coruptii sistemului medical.
Raspunde

Silviu

Acum 5 ani

Felicitari domnule doctor! Multumim pentru articol, poate asa o sa inteleaga acei parinti irespomsabili la ce risc isi exoun copiii cand refuza vaccinarea si , mai grav, ii expun pe toti ceilalti.
Raspunde

dan

Acum 5 ani

@Lore - in josul articolului ai o bibliografie vasta ,se poate studia daca vrei.Nu e facebook(-;Si se mai gaseste literatura suficienta antivaccin toate scrise de medici ca doar nu se ocupa tractoristii de microbiologie si ADN.Ce e pe net scris de nea Popica ,la origine tot studii stiintifice sunt iar nea Popica doar a decis in ce tabara sa fie. @un medic - cand eram eu copil nu era vaccin ror.O intrebare -daca se vaccineaza copiii antitetanos.daca se inteapa in cui de ce se face iarasi ser?Dupa rolul vaccinurilor asta ar insemma ca ,copiii sunt protejati deja! Apreciez mult medicina de urgenta si chirurgia.In rest medicii sunt inutili.Uitativa la un reumatolog:dupa 6 ani de facultate + stagiatura habar nu are de cauza reumatismului,nu exista nici tratament ,tot ce face el e sa prescrie antiinflamatoare,antialgice si bai de namol.ATAT!
Raspunde

un medic

Acum 5 ani

Domnule Dan, ma faceti sa rad! Considerati, deci ca doar Urgenta si Chirurgia merita sa aiba medici? Atunci va doresc mult succes in cazul in care veti avea (doamne fereste) un infarct miocardic, un accident vascular cerebral, o hemoragie digestiva, un edem glotic, o boala infectioasa severa, o fractura complicata, etc. Cat priveste administrarea serului antitetanic, aceasta se face pt ca un mic procent de pacienti isi scad nivelul de anticorpi proveniti din vaccinarile copilariei sub nivelul de protectie. Oricum evolutia acestora e net mai buna comparativ cu non-vaccinatii (vezi tetanosul in primul razboi mondial comparativ cu al doilea). Eu, totusi, sper ca glumiti.
Raspunde

dan

Acum 5 ani

Uitasem : serul antitetanos se face si la copii cand se inteapa,nu e vorba de adulti tocmai asta ma intriga(-;
Raspunde

un medic

Acum 5 ani

O intrebare. V-ati vaccinat vreodata? De ce?
Raspunde

dan

Acum 5 ani

Eu nu m am vaccinat niciodata.Altii m au vaccinat. Va mai dau o stire proaspata si cu asta va las dragii mei: Cu vateva zile in urma s a incheiat procesul intre microbiologii Lanka si Bardens.Pt cine nu stie,Lanka a oferit 100000 euro celui care demonstreaza izolarea virusului pojarului intr o singura publicatie stiintifica clara si concisa nu un alambic de teorii din 100 de surse.Bardens l a provocat dar a pierdut..Va vine sa credeti ca nimeni nu a demonstrat existenta virusului pojarului???Nimeni nu zice ca nu exosta pojat,ar fi culmea,dar altceva se intampla pe acolo...Cautati pe google piersicuta blogspot,doamna a fost la proces ,a pus si poze
Raspunde

popeasca

Acum 5 ani

`google piersicuta blogspot` da, fraților, dați google piersicuța și veți fi salvați! vă mai și înmulțiți!
Raspunde

Bau

Acum 5 ani

@toti medicii... de ce dati voi tot timpul exemple precum... in al doilea razboi mondial a fost epidemie de blabla, acum 30 de ani a fost de poliomielita etc. Lasati dracu abureala si nu mai dezinformati oamenii. Ne-a vaccinat ceausescu destul cu forta... si atunci avea si de ce. De tetanos te poti feri relativ usor, au fost care au avut tetanos si au fost vaccinati? Ma dispera ca prezentati acest vaccin de. Parca ar face numai bine. Eu nu as putea sa fac vaccin la copilul meu riscand sa faca ce stiu eu ce boala ca reactie adversa. Mai bine il feresc de belele...
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 4 ani

...tu Iliana draga hai, ca sa le hie ghini cuopchiiluor, nu iei traba vacsinatz tu draq, ci vuoi parintza, uai!...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus