Sâmbătă,
22.01.2022
Cer Senin
Acum
-5°C

17 străzi de pământ, licitate pentru modernizare

17 străzi de pământ, licitate pentru modernizare

Împărțite în trei pachete, lucrările la cele 17 străzi scoase la licitație de Primăria Sibiu pe procedurile BERD (banca finanțatoare) au o valoare totală estimată la 31 de milioane de lei. Termenul de depunere a ofertelor de către firmele interesate a fost stabilit pentru 25 aprilie, iar potrivit caietului de sarcini lucrările vor trebui finalizate în 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Termenul de garanție este de cinci ani de la semnarea procesului verbal de recepție.

Cele trei loturi Sursa: Primăria municipiului Sibiu Lot 1: Modernizarea şi reabilitarea a cinci străzi din zona Lupeni: Porumbeilor, Rândunelelor, Anul 1907 (foto), Armoniei și Traian. Lot 2: Modernizarea şi reabilitarea a șase străzi din zona Marmeladă: Mărului, Părului, Vișinilor, Fragilor, Prunelor, Nucului. Lot 3: Modernizarea şi reabilitarea a șase străzi din zona Obor –Viitorului: Berzelor, Gheorghe Șincai, Sălciilor, Oltului, Octavian Smighelschi și Călan.
Cele 17 străzi licitate pentru modernizare au o lungime cumulată de aproximativ 3,8 km. Principalele lucrări solicitate includ modernizarea carosabilului şi a trotuarelor, precum şi reabilitarea reţelelor de utilități, arată reprezentanții Primăriei.

Primăria municipiului Sibiu a contractat un împrumut de 15 milioane de euro anul trecut de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Toți acești bani urmează a fi folosiți pentru modernizarea a aproximativ 60 de străzi de pământ din Sibiu. În oraș, în acest moment mai sunt aproximativ 100 de străzi care nu au covor asfaltic.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

foamea

Acum 5 ani

Cablurile raman iar afara?
Raspunde

averageJoe

Acum 5 ani

Cablurile nu raman. Va fi wireless.
Raspunde

Mincea

Acum 5 ani

Buna ziua!!! La strada anul 1907 se rezolva problema PUZ-ului pentru parcelele care se intersecteaza cu drumul in dreptul sediului Spatii vezi, sau se va face un drum ingust pe care nu se poate cicula?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus