Joi,
02.02.2023
Innorat
Acum
2°C

Cercetașii refac frăția inelului pe Valea Hârtibaciului

Cercetașii refac frăția inelului pe Valea Hârtibaciului

Cei cu spirit de aventură și pasionați de excursii făcute la pas pot lega frății, vara aceasta,  pe Valea Hârtibaciului,  într-o tabără de cercetași ce promite o aventură istorică la prima sa ediție. Se numește Hike the Nocrich și va avea loc în perioada 27-31 iulie și continuă povestea din seria "Stăpânul Inelelor", formând o nouă frăție a inelului.

Încotro vă veți îndrepta şi unde veți căuta aceste inele?

Totul a pornit de la ideea unor olandezi care îndrăgostiți de ceea ce au vazut pe Valea Hârtibaciului au spus că vor să organizeze și aici o serie de tabere. Povestea este creată în jurul ideii de a forma o nouă frăție a inelului care să continue povestea din filmul "The Lord of the Rings". Grupuri de câte patru persoane vor pleca pe un drum necunoscut, în “micuțul sat al hobbiților, Nocrichton,”  unde vor fi nevoite să se folosească de toate cunoștitele de orientare pentru a găsi drumul spre inele.

“Ideea a pornit de la doi cercetași olandezi care au venit de două ori până acum la Nocrich și le-a plăcut foarte mult. Le place foarte mult zona și li se pare că prezintă interes pentru toți cercetașii din Europa și fiind foarte pasionați de drumeții au venit cu această idee. Cum ei sunt din Olanda, noi făceam glume că ar fi niște hobbiți și astfel am ajuns la ideea de Lord of the rings și la Hobbit, ne-am gândit că pentru toți iubitorii acestei povești și filmelor ar fi foarte interesant să creăm un cadru simbolic ca să prezentăm povestea pe care noi o vrem”, a spus Andrada Rus, reprezentant al Centrulului Cercetășesc Nocrich.
Ceea ce va trebui să demonstreze fiecare frăție este un puternic spirit de echipă și o comunicare eficientă. Nu este deloc ușor să se formeze o nouă frăție în care să domine armonia, iar participanții trebuie să fie pregătiți pentru a trece împreună peste toate obstacolele cu multă răbdare, creativitate și grijă pentru ceilalți.
“Scopul lor este să găsească destinația finală, primesc o hartă , dar nu știu destinația, vor fi tot felul de ghicitori, vor trebuie să ajungă la diferite check point-uri unde vor trebuie să realizeze diferite activități prin care să se apropie de descifrarea misterului. Noi vrem să dezvoltăm foarte bine comunicarea în echipă și iubirea pentru natură”, a mai spus Andrada Rus.
Cei care doresc să participe trebuie să fie cercetași. O frăție poate fi formată din 3, 4 exploratori/ seniori, cu vârste între 15 și 24 de ani. Pentru ca această aventură să aibă loc, contribuția de participare este de 120 de lei pentru fiecare participant și include mâncarea și cazarea la centru.

Sursă foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus