Sâmbătă,
18.05.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus punerea în libertate de îndată a lui Carabulea și a fiului său

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus punerea în libertate de îndată a lui Carabulea și a fiului său

Curtea de Apel Alba Iulia a desființat încheierea penală a Tribunalului Sibiu în noul dosar Carpatica – ASF și a dispus înlăturarea tuturor măsurilor de arest luate împotriva inculpaților. Mai precis, a dispus eliberarea lui Ilie Carabulea, a lui Nicolae Oprea Carabulea, a Angelei Toncescu fosta șefă a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor), a lui Liviu-Andrei Stoicescu (directorul general al Carpatica Asig), a lui Gheorghe Nărășău (membru al consiliului de administrație al Carpatica Asig), a Mariei Coșa (fost director general al Carpatica Asig) și a Georgetei Crideanu (fostă directoare în cadrul Omniasig). Împotriva acestora, Tribunalul Sibiu a dispus – la cererea DIICOT – luarea măsurii arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile (mai puțin pentru Coșa și Crideanu, arestate la domiciliu). În locul măsurilor de arest, a fost menținută măsura controlului judiciar.

”Astăzi, 11.03.2016, în dosarul cunoscut opiniei publice ca Dosarul Carpatica Asigurări Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestaţiile formulate de inculpaţi împotriva încheierii Tribunalului Sibiu, a desfiinţat încheierea penală atacată şi procedând la o nouă judecată a dispus: - cu privire la inculpaţii Carabulea Ilie, Carabulea Oprea Nicolae, Toncescu Angela, Stoicescu Liviu Andrei, Năşărău Gheorghe respinge propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor şi dispune punerea de îndată în libertate a inculpaţilor dacă nu sunt arestaţi în altă cauză. - cu privire la inculpatele Coşa Maria şi Crideanu Georgeta înlătură măsura arestului la domiciliul şi celelalte obligaţii stabilite prin încheierea atacată. Curtea de Apel Alba Iulia a respina contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu împotriva aceleiaşi încheieri penale. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă”, comunică reprezentații instanței din Alba Iulia.

Avocat: ”Gravă eroare judiciară”

Cătălin Dancu, avocatul lui Ilie Carabulea, susține că această răsturnare de situație se datorează modului în care judecătoarele de drepturi și libertăți au abordat probatoriul. ”Asta arată încă odată ce înseamnă să nu fie un judecător independent și imparțial și să accepți ca pelicanul orice «pește» aruncat, adică un dosar făcut așa… La complexitatea cauzei, o atentă și serioasă analiză arăta că nu este vorba de ceea ce se scrie acolo. Eu am depus un set de documente, de concluzii foarte importante și am rugat să se uite peste ele. Le-a ignorat, nici nu le-a evaluat. Am adus judecătoarei de la Alba, alt set de documente. Om fi noi avocați, dar nu suntem chiar atât de lipsiți de respect încât să vorbim, dar să nu și probă”, afirmă Dancu.

”Eu mă bucur că mai sunt și judecători care citesc. La Sibiu nu a evaluat corect probatoriul depus de apărare în raport cu ce a depus procurorul. Nu contestăm că sunt indicii sau începuturi de probe, dar trebuie să fii judecător imparțial. Asta e tot ceea ce îmi doresc. Uită-te și la ce spun avocații. Încheierea de la Sibiu include, de fapt, 50 de pagini de copy-paste după referatul de luare a măsurii arestării preventive”, avocat Cătălin Dancu
Potrivit avocatului apărării, procurorii care investighează noul dosar sunt în eroare, deoarece pentru aceleași fapte Carabulea a mai fost urmărit penal, în dosarul în care, pe fond, a fost condamnat săptămâna aceasta la șase ani și jumătate de închisoare (sentința nu este definitivă). ”Păi, dacă scopul lui Carabulea era constituirea unui grup infracțional prin care voia să cosmetizeze cifrele financiare, am uitat cumva că acest lucru a fost identic specificat și în dosarul de la București din octombrie 2013, încă? Carabulea a avut interdicții clare de comunicare cu orice alți inculpați din acel dosar, cu cei de la Carpatica Asig. Cum le-a încălcat, ați văzut că l-au arestat? De trei ori a fost arestat, de trei ori l-am eliberat. Ca atare, cum putea când el era monitorizat, pe același scop, să facă un alt grup infracțional care avea aceeași consecință, de a cosmetiza cifrele societății. Păi, cum poate să fie Carabulea în două locuri de-o dată, în grupuri infracționale diferite, în aceeași perioadă și avizând același scop?”, mai spune Cătălin Dancu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Ilie

Acum 8 ani

Acum poate scrie si pamfletarul ala de Rares Bitu de la Tribuna sa stie si mortii de la mica publicitate....
Raspunde

ra

Acum 8 ani

Nu-i mai inchideti pe asria ca el, mai bine inchideri violatorii, criminali, hotii, traficantii, proxenetii etc. Cei ca astia mai bune le luati tot si le lasati firmele sa producă mai departe. Doar un rând de haine si sin toata averea investiti in drumuri
Raspunde

irlbach

Acum 8 ani

Ma bucura vestea eliberarii . Nu analizez eventualele cauze a retinerii , pentru ca nu am dreptul sa fac acest lucru ! Dar.... stiu un singur lucru ! Din patriotism nu doresc sa dispara o firma de talia ATLASIB de pe harta sibiului ,harta romaniei care a contribuit la PIB. nu as vrea sa se arunce in cap de la balcon ca FIE IERTAT Dr . VONICA .un colos care-i in cadere libera dupa moartea Onorabilului om de bine pentru Sibiu si Romania
Raspunde

Lindi

Acum 8 ani

E plin cimitirul de oameni de neinlocuit...
Raspunde

m

Acum 8 ani

Daca-i firma ca lumea n-ar trebui sa depinda de un singur om
Raspunde

cunoscător

Acum 8 ani

Curtea de la Alba Iulia a dat câștig de cauză " dezvoltatorului " care construiește monstrul de 17 etaje FARA parcare in M Viteazul Șelimbărului . Nu sunt simgurele hotarâri ciudate .
Raspunde

Calin

Acum 8 ani

Caractere de pisat! Ce treaba are banu cu justitia ma fratilor? Daca va viola fata, si era cel mai mare angajator din sat, treceati cu vederea?
Raspunde

Zorro The Punnischer

Acum 8 ani

Iarasi incompetentii de la Alba tin sau is mana in mana cu infractorii ,evazionistii gen hotul de de nea' ilie puscarie,ti se face greata cand vezi ca unii oameni sunt inchisi ca fura de foame niste rude de salam sau niste saci de cartofi iar marii escroci care au devalizat tara de sute milioane de euro nu pot fi pedepsiti nicicum din cauza justitiei corupte de rahat,unde esti tu Tepes -Doamne???????
Raspunde

karl

Acum 8 ani

Hotii marunti cand sunt prinsi n-au nicio sansa de "eliberare conditionata". Marii tunari sunt lasati liberi luni de zile sa-si puna averea la lov sigur sau se inbolnavesc subit. Unde este dreptatea? Nu ne intereseaza ca ei sa faca puscarie 2-3 ani ci sa recupereze statul ce-au furat ei. Exact asta doare cel mai mult si exact asta nu se face...RUSINE JUSTITIEI ROMANESTI!!!
Raspunde

Ordinar

Acum 8 ani

Da' auziti ma...Ce mai exact a furat?
Raspunde

glykos

Acum 8 ani

"Marele angajator " a fost ( este ) o frână în dezvoltarea judeţului prin elimonarea politică a concurenţei - motorul caitalismului ,
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus