Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Desființați prefecturile!

Serios. Care este rostul prefecturilor în aparatul administrativ românesc? Hai să le luăm pe puncte.

Monitorizează serviciile deconcentrate. Adică organizează niște ședințe interminabil de plictisitoare, în care directorii prezintă niște rapoarte și mai plictisitoare, toată lumea pierde timpul, nimeni nu produce nimic.

Poate verifica măsurile întreprinse de primar sau de președintele Consiliului Județean și poate sesiza organele competente pentru stabilirea măsurilor necesare. Unde poate este cuvântul cheie.

Conduc comitetele județene pentru situații de urgență. Și se descurcă de minune după cum pot depune mărturie toți cei care au participat la reale situații de urgență.

Citiți un pic legea privind prefectul și instituția prefectului. E curata descriere a unei căpușe. În afara faptului că împovărează bugetul, că sug resurse importante, prefecturile nu au nicio utilitate reală în societate. Sunt un buboi purulent fătat din zemurile politicii pentru a da de mâncat și de băut susținătorilor politici. Prefectura este unul din capetele trocurilor politice. Mă ajuți, cotizezi, îți dau o funcție. Poveștile cu prefecții apolitici nu le mai cred nici fetele mele și ele încă sunt ferm convinse că Dumbo poate să zboare.

Iar cazul Cindrea exemplifică perfect expozeul de mai sus. E un tradițional românism dâmbovițean, în care cu toții suntem luați de proști. Prefectul a fost pus cu sprijinul partidului ca să își protejeze colegii dar mai ales șeful. Prefectul apolitic demisionează ca în aceeași zi să candideze din partea PSD la Primărie. Mai lipsea să dea un ordin de prefect prin care să trimită toți elevii de liceu la cules de sfeclă. Ce stabilit măsuri necesare? Ce sesizat organele competente? Închizi ușile, dai drumul la câini, nu comunici nimic cât să îi mai câștigi lu` șefu` niște timp. Presimt că o să vedem curând și ce s-a întâmplat în timpul ăla câștigat cu greu...

În context, dl Cindrea postează pe pagina de Facebook a ziarului un comentariu: „Este din PDL!!! Pus politic!!!” Pe bune? Nu că nu are dreptate, că are. Dar chiar hoțul să strige hoțul?

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1864

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

7 comentarii

functionar

Acum 8 ani

Eu zic sa citati intai Constitutia ca sa expundeti subiectul in context macro. Si apoi o lectura a politicii publice http://www.anfp.gov.ro/R/Doc/propunere%20de%20politica%20publica%20finala.pdf v-ar aduce niste argumente decente.
Raspunde

Bogdan Brylynski

Acum 8 ani

Argumente decente in sprijinul a ce?
Raspunde

Avanpremiera

Acum 8 ani

In sprijinul unei dezbateri fara parti-prisuri pe un subiet chiar de actualitate. Ieri, in Parlament premierul Ciolos, a facut referire exact la politica publica de mai sus.
Raspunde

John

Acum 8 ani

Realist comentariu,Bogdan,prefecturile chiar ca nu prea au niciun rost,doar ca ofera locuri de munca(taiat frunza la caini) unor pilosi puturosi ai partidelor(indiferent care) plus ca toaca o gramada de bani de la buget fara sa produca efectiv ceva.
Raspunde

Miki Spaga

Acum 8 ani

corect
Raspunde

ce mai conteaza

Acum 8 ani

Uite un subiect care împacă pe toată lumea. Instituția aceasta ar avea responsabilitatea de a supraveghea abuzurile care se produc în administrațiile locale din județ prin corpul de control al prefectului. Problema este, că deși avem cele mai evidente studii de caz (Șelimbăr/ Cisnădie), acest corp de control, precum și prefectul însuși s-au dovedit a fi extrem de inerți. Foștii prefecți de prin Sibiu au fost fără doar și poate cei mai avizi colaboratori ai Mulțimii Vide. Ultimul avea un zâmbet steril și capul ușurel într-o parte iar penultimu, prezintă un grad amuzant de retard.
Raspunde

sibian

Acum 8 ani

ar trebui desfiintate si unele primarii: selimbar, cristian, etc. sunt primariile unor localitati fizic unite cu sibiul. foarte bine aceste localitati ar putea deveni cartiere. de ce trebuie atatea primarii?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus