Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Silviu Scrob: „Îmi place mâncarea indiană”

Silviu Scrob: „Îmi place mâncarea indiană”

Silviu Scrob, directorul Mozaic Jazz Festival, ne-a dezvăluit că îi place bucătăria indiană fiind condimentată. Una dintre reţele lui preferate este puiul indian, Chicken Jalfrezi.

„Îmi plac condimentele şi mâncarea picantă. De cele mai multe ori gătesc eu pentru că nu avem un restaurant cu specific care să fie ok. Există un restaurant indian în Sibiu, dar este dintr-o altă parte a Indiei care nu este neapărat pe gustul meu”, spune Silviu Scrob.

Chicken Jalfrezi

Ingrediente:

- 1 piept de pui mare

- 1 ardei gras

- 1 ardei iute

- 1 ceapă

- 12 caţei usturoi

- 1 lingura sos de roşii

- 1 linguriţă curry

- 1 lingură unt

- 2-3 linguri ulei

- 150 ml apa

- Sare

Mod de preparare:

Tai pieptul de pui în fâşii, ardeiul iute în rotocoale, ardeiul gras în fâşii, ceapa o tai mărunt, iar usturoiul feliuţe. Pui într-o tigaie la încins untul şi uleiul şi căleşti ceapă şi usturoiul. Adaugi curry, ardeiul iute, sosul de roşii şi pieptul de pui, apoi căleşti lotul câteva minute.

Adaugi apa şi sare după gust şi laşi la fiert câteva minute, până se pătrunde bine carnea. Când s-a pătruns bine carnea, adaugi ardeiul gras şi mai laşi pe foc circa 5 minute, până se înmoaie ardeiul şi se îngroaşă sosul.

Se poate adăuga şi ghimbir la final, odată cu ardeiul gras. Serveşti puiul cu garnitură de orez.

Sursă foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

cosmonaut

Acum 8 ani

"23 linguri ulei" ;)) tocana de ulei ? cred ca mergea o virgulitza intre cele 2 cifre ;)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus