Vineri,
19.04.2024
Cer Senin
Acum
1°C

O nouă biserică în Sibiu. ÎPS Laurențiu a pus duminică piatra de temelie

O nouă biserică în Sibiu. ÎPS Laurențiu a pus duminică piatra de temelie

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza, a așezat duminică piatra de temelie pentru construcția unei noi biserici în Sibiu.

Noua biserică va purta hramul ”Sfântul Mina” și este amplasată pe strada Plugarilor, urmând să deservească toți credincioșii din această zonă a cartierului Hipodrom.

Conform reprezentanților Arhiepiscopiei Sibiului, noua biserică urmează să fie construită pe un teren donat de unitatea militară din apropiere.

”În dimineaţa zilei, părintele Nicolae Neagu – viitorul paroh, a oficiat Sfânta Liturghie într-un cort amenajat pe teren, cu participarea multora dintre credincioşii Parohiei Hipodrom VI. IPS Mitropolit Laurenţiu i-a îndemnat pe credincioşi să fie alături de părintele Nicolae Neagu la lucrările ce vor urma şi a explicat pe larg înţelesurile duhovniceşti ale slujbei aşezării pietrei de temelie pentru o nouă biserică”, se arată într-un comunicat al Mitropoliei Ardealului.
piatra de temelieSursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

20 comentarii

Mathusalem

Acum 8 ani

Ma si speriasem cand am citit titlul...credeam ca poate le vine dracului popilor vre-o idee proasta si pun de un spital, gradinita, scoala sau azil de batranii. Mi-am revenit dupa ce am citit si am vazut ca in spiritul crestin ortodox se mai pune de o biserica de parca nu ar fi destule.. Atat inteleg astia in negru, cu lantoaie de cocalari la gat, de care atarna cate o cruce de juma' de kil. E concurs care face mai multe biserici... o imensa senzatie de scarba.....
Raspunde

z

Acum 8 ani

"Hai sa distrugem urbanismul si coerenta unui oras in cel mai ratat mod posibil" - Armata, Biserica si Primaria cand au ajuns la consens pentru biserica aia. La ce incompetenti is ar trebui pur si simplu pusi sa curete canale.
Raspunde

Ciprian

Acum 8 ani

E ciudat cum toti "prea si mai putin" sfintiile lor dau fuga la spital cand isi baga dracu codita si se aleg cu un guturai sau ceva mai serios. Nu am auzit ca s-ar trata cu tamaie sau apa sfintita. Tot ceea ce inseamna astazii BOR si nu numai este o imensa afacere si inca una extrem de profitabila.
Raspunde

Bibi

Acum 8 ani

Le fac degeaba ....in 10 ani o sa fie goale.
Raspunde

bni

Acum 8 ani

...sau o sa aiba minarete.
Raspunde

Huooo!!!

Acum 8 ani

Frumos era sa-i intrebe cineva si pe locatarii din blocurile vecine daca sunt deacord sa le bata clopotul la geam tot timpul si difuzoarele sa merga la maxim zi de zi. Mai ales pe cei cu copii mici. Dar nuuu, fraieri trebuie sa plateasca contributii si taxe la biserica nu sa aiba vreo opinie! In loc sa faca acolo o gradinita ca stau amaratii de copii cate 30-35 intr-o grupa au mai facut o matahala de biserica. Stiati va locatarii din zona nu sunt deacord cu ea si au depus inclusiv sesizari la primarie ? Primaria a raspuns ca nu exista autorizatie pt. aceae bisetica si ca nu vor elibera una. Interesant nu?
Raspunde

românu

Acum 8 ani

câtă răutate poate să fie în unii români-comentatori de serviciu. făţarnicilor...dacă era un bar sau bordel sau chiar moschee nu vă deranja. ce vă mai arde sfinţenia
Raspunde

blablabla

Acum 8 ani

vorba aia... La cat mai multe! :)))) sa nu fie colt de strada fara vreo biserica!
Raspunde

Raspuns la minciuna

Acum 8 ani

Ma alatur lui romanu. Stiu sigur ca aici va fi un asezamant social pentru orfani si batrani neajutorati din aceasata parte a Hipodromului. Si daca nu ar fi in plan acest asezamant social, biserica este si fara el un asezamant social. Veti vedea in timp ca v-ati inselat sau v-ati pierdut vremea. Vorbiti cu parintele si veti vedea ca este asa cum vreti voi si va va ajuta sa intelegeti ca prin biserica se poate construi asezamntul social si nu prin cei care comenteaza fara rost. Vorbiti cu parintele fata catre fata si apoi veti intelege. Intr-un singur punct sunt de acord cu voi: Biserica fara actiune sociala nu-si are rostul in lume.Vvorbiti fara sa stiti! Si mintiti lumea departandu-i de adevar.
Raspunde

jonyjon

Acum 8 ani

Bine ca Armata da teren gratis pentru biserica, dar pentru noul spital de urgenta al Sibiului nu da nimic.
Raspunde

@@@

Acum 8 ani

Asta-i primul lucru la care m-am gandit... Marcheaza biserica terenul ca cainii ! Jalnic, da' nu stiu pt. cine DRACU' le fac? In 2-3 decenii o sa fie mai goale ca cele sasesti.
Raspunde

mihai

Acum 8 ani

O veste foarte buna ! chiar ne bucura! Chiar aveam nevoie de inca o fabricuta, scuze bisericuta ! cele existente sunt super pline si sibienii sunt extrem de tristi ! Amin
Raspunde

Un parinte care va iubeste

Acum 8 ani

Mihai, spui adevarul. Acolo va fi locul unde batranii vor fi frumosi si tinerii vor gandi ca batranii iar copiii vor fi ca ingerii.
Raspunde

mihai

Acum 8 ani

Nu va contrazic, părinte. Mai ales daca ne iubiti ! Asa va fi ! Orice biserica este frumoasa, orice slujba are estetica, sublimul ei, etc Dar pe mine m-ar interesa după: ce fac batranii, tinerii si copiii dupa ce ies din Biserica si cum ii schimba participarea lor la viata bisericii !? O ora, doua cu totii putem fi cuminti, atenti, gandind frumos, " ca ingerii", " In Biserica Maririi Tale stand, in cer ni se pare a fi..."
Raspunde

glykos

Acum 8 ani

incredibil
Raspunde

Nicolae Tarcea

Acum 8 ani

Sunt surprins de atitudinea celor din armata. Au donat terenul pentru constructia bisericii dar n-au fost de acord cu un schimb de teren in favoarea primariei pentru a construi un spital nou pe str. Calea Poplacii.
Raspunde

REMUS

Acum 8 ani

RUSINE!!!!
Raspunde

crestinortodox.ro

Acum 8 ani

Este o rusine pentru toti acei comentatori care nu au informatiile necesare , dar se trezesc sa comenteze . Toti aceia care au ceva impotriva construirii de biserici nu au nici o tangenta cu credinta si cu atit mai putin cu cea ortodoxa . Toti aceia fac bine pentru tot felul de secte ale pocaitilor care umbla pe la locuintele oamenilor incercind sa-i abata pe oameni de la credinta adevarata . Toti aceia se pot vindeca de prostiile din capul lor doar venind la biserica si po fi siguri ca nu vor pleca asa precum au intrat . Accesati crestinortodox.ro si vati afla multe .
Raspunde

Bolo Van

Acum 8 ani

@crestinortodox.ro > Invață dracului să scrii corect, habotnic agramat ce esti. În loc de parc/spital/parcări/locuințe facem biserică, deoarece distanța până la următoarea biserică din zonă este de maxim 300 metri, distanță mult prea ce ar duce la situații penibile în care până să ajungi să pupi moștele se termină. Trezit în dimineața dumincii trecute de grohăielile îmbietoare ale unui porc cu ditai crucea la gât am ales să fac reclamație la poliția locală pentru deranjarea liniștii publice, și am să continui să fac asta duminică de duminică până ce-mi dispar oile de pe stradă. Dacă eu vă respect dreptul de a avea prieteni imaginari, respectați-mi și mie dreptul la duminici liniștite.
Raspunde

românu

Acum 8 ani

câtă ură...şi greşeli de redactare...păcat de inima de piatră sau... bolovan.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus