Luni,
06.12.2021
Innorat
Acum
6°C

Povestea celor 7 frați pitici de la Auschwitz, la Astra Film Cinema

Povestea celor 7 frați pitici de la Auschwitz, la Astra Film Cinema

Filmul Cei 7 pitici de la Auschwitz" spune povestea singurei familii din Maramureș care a supraviețuit intactă în lagăr.Ce a însemnat pentru 7 frați pitici din comuna Rozavlea momentul în care naziștii au năvălit în Europa, ei fiind nu numai pitici, ci și evrei?

Oamenii care aveau vreo diformitate fizică au devenit o obsesie pentru naziști. Ei au vrut să creeze o nouă rasă superioară și să-i elimine pe cei care nu se încadrau în standardele lor. În cazul familiei Ovitz, ceea ce ar fi trebuit să-i condamne la moarte s-a dovedit a fi de fapt o portiță de scăpare. Au ajuns la Auschwitz pentru că erau evrei, dar au reușit să scape de exterminare pentru că erau pitici. Mai întâi au fost cobai pentru experimentele lui Mengele, iar mai apoi s-au folosit de talentele lor artistice pentru a fi lăsați în viață. Coșmarul s-a încheiat la 8 luni după sosirea lor în lagăr odată cu desființarea acestuia. Actorul-superstar Warwick Davis cunoscut mai ales datorită rolului din seria Harry Potter prezintă povestea familiei Ovitz, de la spectacolele de succes susținute de cei 7 frați la torturile experimentale la care au fost supuși în ceea ce s-a numit grădina zoologică a doctorului Mengele de la Auschwitz.

Filmul va fi proiectat joi, 17 martie de la ora 19:00 la Astra Film Cinema (Piața Mică 11). Prețul unui bilet este de 6 lei, iar acestea se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus