Sâmbătă,
04.02.2023
Ninsoare
Acum
-1°C

Un medieșean, noul președinte al Tribunalului Sibiu: imaginea justiției este importantă

Un medieșean, noul președinte al Tribunalului Sibiu: imaginea justiției este importantă

De la începutul acestui an, Liviu Anchidin este cel care conduce din funcția de președinte Tribunalul Sibiu. Judecător din 1999, a condus în două mandate și Judecătoria municipiului Mediaș, acolo unde locuiește și în prezent.

Între cele două mandate de la Mediaș (2010 – 2012, respectiv 2013 - 2015), a fost judecător la Curtea de Apel Alba Iulia, unde a promovat în urma unui concurs. ”Experiența dobândită pe parcursul acestor ani doresc să o valorific la un alt nivel, având convingerea că mă găsesc într-un punct al carierei mele în care simt că pot să îmi dedic energia și timpul pe care îl am pentru organizarea eficientă a activității acestei instanțe”, detaliază Liviu Anchidin motivele care l-au determinat să candideze pentru funcția de președinte al Tribunalului Sibiu.

”Este neîndoielnic faptul că eficiența activității unei instanțe, respectul datorat publicului, rezolvarea cu promptitudine și în mod corect a cauzelor reprezintă deziderate obligatorii a oricărui conducător de instanțe, iar în ce mă privește atingerea acestor obiective este esențială”, Liviu Anchidin, președintele Tribunalului Sibiu
Liviu Anchidin presedinte Tribunal (5) (Copy)

Colaborări cu parchetele

Ca principale obiective concrete – de interes intern – judecătorul Liviu Anchidin enumeră ”echilibrarea volumului de activitate în cadrul secțiilor Tribunalului Sibiu, precum și al instanțelor din circumscripție”, dar și rezolvarea problemelor de personal, atât la Sibiu, cât și la judecătoriile din circumscripție (Avrig, Agnita, Săliște și Mediaș). ”La acest moment, în special la nivelul Tribunalului Sibiu, este necesară suplimentarea schemei de grefieri. Totodată, organizarea Compartimentului Arhivă și Compartimentului Registratură în vederea oferirii de servicii prompte și de calitate publicului are caracter prioritar”, spune președintele Tribunalului. Acesta susține că intenționează încheierea unor protocoale cu parchetele sibiene ”pentru acces reciproc la sistemele de informații”, dar și cu Poșta Română, ”pentru facilitarea efectuării plății taxei judiciare de timbru de către persoanele care datorează aceste taxe, la sediul instanței”.

Liviu Anchidin presedinte Tribunal (2) (Copy)

Noul sediu, în vreo doi ani

Judecătorul aflat în fruntea Tribunalului Sibiu consideră că amploarea muncii magistraților nu este cunoscută de către sibieni la adevărata dimensiune. ”La fel de importantă consider că este imaginea justiției în ochii opiniei publice. Activitatea pe care o desfășoară instanțele este de cele mai multe ori dificilă, presupune un efort continuu, susținut din partea întregului personal, iar rezultatele sunt de apreciat. Dacă aceste eforturi și rezultate ar fi cunoscute la adevărata lor dimensiune, imaginea justiției ar fi cu totul alta, iar anumite deficiențe sau erori ale sistemului, fără a fi deloc scuzabile, ar putea fi analizate într-un context diferit”.

Referitor la lucrările de reabilitare a Palatului Justiției de pe bulevardul Victoriei, chiar dacă investiția este susținută de Ministerul Justiției, din fonduri împrumutate de la Banca Mondială, Liviu Anchidin spune că finalizarea acestor lucrări reprezintă un obiectiv al mandatului său. ”Finalizarea sediului Tribunalului Sibiu reprezintă un obiectiv important în mandatul meu, configurația acestuia, așa cum a fost gândită de conducerile anterioare ale instanței fiind în măsură să asigure o funcționalitate deplină, reprezentând astfel o premisă pentru servicii decente și de calitate oferite publicului”. În acest moment, Ministerul Justiției are în derulare o nouă procedură de achiziție pentru lucrările de finalizare a clădirii, lucrări estimate să dureze 20 de luni. Termenul limită de depunere a ofertelor constructorilor interesați pentru această licitație este stabilit la începutul lui aprilie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

dancp

Acum 6 ani

sa face naveta cu jirofar ca alalat da la ploiesti
Raspunde

marius

Acum 6 ani

Imaginea justitiei e importanta. Azi un nenorocit a primit 7 ani pentru crima. E foarte important sa intelegem coruptia si mecanismele acesteia. Felicitari pentru functie si buzunar gros. Asta e imaginea pe care o promovati!
Raspunde

@@@

Acum 6 ani

Titlul trebuie corectat: Imaginea spagii este importanta ! :)
Raspunde

medieseanul

Acum 6 ani

poate ca manager, administrator de cladire sa fie bun....... dar ca si jurist lasa de dorit...... pararea mea, si a altor cativa avocati medieseni:)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus