Duminică,
25.07.2021
Cer Senin
Acum
15°C

Vrei să faci un ban la alegeri? Primăria caută președinți și locțiitori de secții de votare

Vrei să faci un ban la alegeri? Primăria caută președinți și locțiitori de secții de votare

Cu un aviz din partea Autorității Electorale Permanente (pentru cei care au experiență) sau în urma promovării unui examen organizat de aceeași autoritate, sibienii sunt invitați de Primăria Sibiu să devină președinți de secții de votare sau locțiitori, pentru alegerile locale programate pe 5 iunie. Înscrierile se fac până pe 21 aprilie 2016, inclusiv, iar dosarul cu actele necesare trebuie depus într-unul din cele trei locuri indicate de autorități: la Biroul Județean al Autorității Electorale Permanente (strada Andrei Șaguna, nr. 10, camera 26, parter, e-mail: bj.sibiu@roaep.ro), la sediul Instituției Prefectului (aflată la aceeași adresă) sau la Primăria Sibiu str. S. Brukenthal, nr. 2; e-mail: pms@sibiu.ro). Documentele pot fi trimise și pe adresele de mail indicate.

Acte necesare înscrierii Sursa: comunicat Primăria Sibiu

1. O cerere datată și semnată Cererea care trebuie completată dacă persoana a mai ocupat funcția de președinte al biroului electoral al secției de votare sau locțiitor al acestuia (link download)

Cererea care trebuie completată pentru înscrierea pe bază de examen: 2. Copie după actul de identitate (link download)

2.Copie după actul de identitate

3. Copie după actul de studii

Pentru a face parte din Corpul experților electorali o persoană trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să aibă cetățenia română; să cunoască limba română, scris și vorbit; să aibă drept de vot; să aibă o stare de sănătate corespunzătoare îndeplinirii funcției; să nu facă parte dintr-un partid politic; să fi absolvit cel puțin învățământul general obligatoriu; să nu fie urmărită penal, trimisă în judecată penală sau condamnată penal.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus