Sâmbătă,
28.01.2023
Ceata
Acum
-0°C

Alertă de gradul 4 pe întreg teritoriul Belgiei

Alertă de gradul 4 pe întreg teritoriul Belgiei

Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Belgiei că Oficiul pentru Analiza Amenințării a decis, în premieră, ridicarea nivelului de alertă teroristă la nivel maxim (4/4 - 'amenințare serioasă și iminentă') pe întreg teritoriul belgian.

Potrivit unui comunicat al MAE remis miercuri AGERPRES, OCAM a anunțat și o întărire a dispozitivului militar din Bruxelles și a controalelor la frontiere. De asemenea, a fost dispusă întărirea pazei tuturor aeroporturilor, gărilor, centralelor nucleare și a portului maritim din Anvers.

„Aeroportul Zaventem rămâne închis, iar circulația feroviară în/ dinspre capitala Bruxelles va fi reluată treptat. Centrele comerciale sunt deschise, iar activitatea cotidiană revine, treptat, la normalitate. Totodată, a fost creată o linie telefonică de urgență, cu număr de apelare 1771 de pe teritoriul belgian. Pentru apelurile din afara Belgiei, a fost anunțat numărul de telefon de urgență +32 78 15 1771", se menționează în comunicat.

MAE  le recomandă cetățenilor români utilizarea aplicației 'Călătorește în siguranță', care le oferă informații, dar și posibilitatea de a fi alertați în cazul în care apar situații speciale, precum și consultarea paginii  www.mae.ro.

Sursă: Agerpres

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus