Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Red Bull Romaniacs renunţă la finanţarea din banii publici: ”Vom acoperi costurile din fondurile private”

Red Bull Romaniacs renunţă la finanţarea din banii publici: ”Vom acoperi costurile din fondurile private”

Red Bull Romaniacs, cel mai dur raliu hard enduro din lume, promite şi anul acesta să adune la start cei mai buni rideri de pe întreg mapamondul: numai puţin de 500 de motociclişti ce reprezintă 45 de ţări de pe toate continentele vor fi prezenţi la ediţia din 2016.

Ca aproape în fiecare an, britanicii reprezintă majoritatea la startul Red Bull Romaniacs, peste 100 de „insulari” prezenți la următoarea ediție. Surprinzător, a doua poziție în clasamentul națiunilor o ocupă Australia, cu 37 de rideri iar Germania și Noua Zeelandă vor avea fiecare câte 36 de reprezentanți. 17 rideri vin din Rusia, 15 din Mexic, 13 din Statele Unite și 10 din Canada. Și țări cu un renume mai „exotic” și-au anunțat prezența la ediția din acest an a raliului de hard enduro. 4 chinezi, 3 coreeni, 2 brazilieni și câte un reprezentant din Venezuela, Peru și Singapore vor lupta cot la cot cu restul concurenților pentru un loc pe podiumul celui mai renumit raliu de hard enduro din lume.

Mediatic, Red Bull Romaniacs continuă să depășească bariere incredibile pentru un eveniment sportiv din România. Pe lângă cele peste 10 milioane de vizualizări online pe Facebook, site și pe celelalte canale de social media, Red Bull Romaniacs 2015 a ajuns anul acesta la peste 1.700 de ore de televizare în peste 15.000 de transmisiuni pe tot globul. Potrivit raportului de monitorizare realizat de compania Quattro Media, cele mai multe materiale s-au difuzat în Africa, peste 700 de ore de transmisii, Europa de Vest - peste 350 de ore, Europa de Est - 227, America Centrală și de Sud cu 202 ore de difuzări, zona Asia-Pacific - 150 de ore, Orientul Mijlociu - 82 de ore și America de Nord cu 54 de ore de difuzare TV. În termeni de audiență, programul propriu produs de canalul NBC, care trimite pentru al treilea an consecutiv echipe de producție la Red Bul Romaniacs, a fost difuzat spre 130 de milioane de familii din Statele Unite ale Americii. Locurile doi și trei în termeni de audiență sunt ocupate de Deutsche Welle și EuroNews. „Cel mai recent exemplu pe care îl putem oferi publicului, pentru a putea înțelege impactul pe care Red Bull Romaniacs îl are în promovarea Sibiului și României, implicit, este filmul de la prologul RBR 2015 postat în 15 martie 2016 pe pagina Red Bull. In primele 24 de ore de la publicare, filmul a atins 3.3 milioane de vizualizari, peste 17.000 de like-uri si peste 16.000 de distribuiri. In acest moment, filmul se apropie de 4 milioane de vizualizari, are aproape 80.000 de like-uri si aproape 20.000 de distribuiri”, spune Martin Freinademetz, creatorul celui mai dur raliu de hard-enduro din lume.

Red Bull Romaniacs renunţă la banii publici

Nivelul la care a ajuns Red Bull Romaniacs face ca pentru ediția din anul 2016 competiția să nu aibă nevoie de fonduri publice de la bugetul local al municipiului Sibiu. „În fiecare an am depus mari eforturi atât de ordin logistic cât și financiar pentru a promova orașul și regiunea Sibiu prin intermediul acestei competiții, care a ajuns cea mai importantă competiție de hard enduro din lume. Orașul Sibiu a fost partenerul nostru de la bun început și suntem convinși că am oferit tot ce s-a putut. Cifrele rezultate din monitorizarea transmisiilor TV demonstrează o publicitate adusă orașului ce valorează multe milioane de euro. Anul acesta am decis să nu solicităm finanțare din banii publici ai orașului Sibiu urmând să acoperim aceste costuri din fonduri private atrase prin rezultatele pe care le obținem an de an”, mai spune Martin Freinademetz.

Red Bull Romaniacs 2016 are loc anul acesta între 12 și 16 iulie. Raliul are loc după același format, prima zi de Prolog în centrul orașului Sibiu urmată de patru zile de off-road.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

16 comentarii

hai-hui

Acum 8 ani

Nu avem nevoie de "manifestarea" asta la Sibiu... E vorba de un sport barbar, care aduce distrugere pe unde trec aceste motociclete...
Raspunde

Odin

Acum 8 ani

"Manifestarea" asta face o reclamă extraordinară Sibiului pe tot mapamondul. Intoarce-te în pestera ta dacă ești atât de obsedat doar de natura, la modul extremist.
Raspunde

hai-hui

Acum 8 ani

Da, reclama la chestii distructive... Vorba lui Razvan de mai jos, daca "civilizatie" inseamna ce faceti voi atunci sa mutati asta in Austria, Elvetia, orice alta civilizata... Sa vedeti daca acolo autoritatile ar considera ca voi faceti ceva civilizat... Cred ca "pestera" mea e cea care inseamna civilizatie si nu distrugerea ta...
Raspunde

@@@

Acum 8 ani

Pardon?!? Degraba invers ! Daca vrea hard enduro sa organizeze pe strazile din Medias :)) Lasand gluma la o parte, Sb a fost ales pt. un anume fost statut, altfel competitia asta mergea la Bv, Cj, Tm sau oricare alta zona sau oras. Deci Sibiul a facut, poate inca face reclama la RBRomaniacs, nu invers ! Daca renunta la bani publici, atunci sa renunte si la spatiile publice, nu este normal sa inchizi un bulevard principal, central, cateva zile, pt. a transforma asfaltul, cu/prin butuci in teren accidentat.....deja dam in ridicol. Se poate organiza si la cucuietii din vale, si sa tranteasca un video promo cu orasul, daca se tot bla bla lauda ca ne face reclama. Exact aia care se uita la motoare, mor dupa istorie, arhitectura, cultura. Sa fim seriosi !
Raspunde

Razvan

Acum 8 ani

Mai bine renuntati si la parada din centrul Sibiului si la cam tot judetul Sibiu cu tot concursul vostru. Il rog pe Martin sa o organizeze in Austria, ca sunt munti si acolo.
Raspunde

tudor

Acum 8 ani

Vreun motiv anume?
Raspunde

tudor

Acum 8 ani

Vreun motiv anume?
Raspunde

Titonea Magda

Acum 8 ani

Nu cred ca Primaria are dreptul sa inchida circulatia pe una din cele mai circulate artere pentru o manifestatie fie ea si internationala...Daca prologul s-ar face in fata la fostul magazin Trident din Turnisor ce-ar fi? Acolo nu deranjeaza circulatia si este in oras, parcare suficienta...
Raspunde

Tepes Vlad

Acum 8 ani

Treziti-va ! Intra o gramada de bani in judet de pe urma competitiei ! De ce dracu' nu mergeti in padure sa vedeti ce dezastru fac cei ce taie la ras ? de ce nu v-ati opus construirii de microhidrocentrale ca au"furat" apa de pe rauri ( raul Cibin in judet) si adio fauna ?? sunteti buni numai sa dati din taste aiurea !
Raspunde

calin

Acum 8 ani

Primaria trebuie sa se supuna dorintelor cetatenilor. Atata timp cat se inchide o artera principala, si participa mii de oameni la acest eveniment, mi se pare justificat! (De 1 decembrie cand a fost parada, participarea nu a fost asa de mare, si nu se face atata tam tam.) "Hateri" sunt peste tot! Respect pentru ce face acest domn pentru pasiunile lui, si implicit pentru oras (inclusiv Arena Platos). Sibiul fara el ar fi putin mai "gol". Si cred ca va face si mai multe. Sincer nu imi place sa aud rideri cand sunt in plimbare prin Cindrel, dar de acolo pana a va supara ca distrug natura ... e cale lunga. UIta-te la vecin cand arunca un pet de bere pe jos si IA-L DE GULER asa vei rezolva mai multe!
Raspunde

Sportivul

Acum 8 ani

Dar cand Balcescu se inchide pentru filmarea unor reclame? Dar cand parcarea de la Teatru se inchide pentru Streetball? Dar cand se inchide tot centrul pentru Turul Ciclist? Dar cand Piata Constitutiei din Bucuresti se inchide pentru concerte? Daca cifrele TV sunt pe bune, asta e cel mai valoros eveniment sportiv din Romania. Nu cred ca este altul care sa adune atata mediatizare. In conditiile in care turismul este o componenta atat de importanta pentru bugetul orasului, Romaniacs ar trebui tinut in puf si sprijinit cat de mult se poate.
Raspunde

Unu altu'

Acum 8 ani

@. "@@@" draga bou al baltii, documenteaza-te inainte sa insiri aberatii pe net... RBR se organiza inainte sa fie Sibiu Capitala Culturala... Deci cine face cui reclama??
Raspunde

@@@

Acum 8 ani

O fi, n-o fi....n-am devenit CCE datorita RBR, asta e clar ! Cat despre BOUL de deasupra ta, sa compare pepeni cu nuci la el acasa. Vreti traseu dur? Atunci mars in vreo cariera, nu blocati un bulevard principal in mijlocul orasului, plud devierea a 9 linii de autobuz ca niste ''macho'' sa se dea duri pe asfalt cu butuci. Festivaluri, concerte in zone pietonale nu blocheaza nimic, doar aglomereaza temporar, in schimb fitele RBR deviaza si transportul in comun, si nu pentru o zi....deci in cariere cu voi !
Raspunde

Vasile66

Acum 7 ani

Imi pare rau sa aud atatea comentarii negative despre acest concurs si acest sport in general. In primul rand nu toti motciclistii fac hard enduro, unii doar se plimba pe drumuri forestiere fara scandal si fara impact semnificativ asupra mediului. Cee e deranjant insa, e sa citesc comentariile unora care habar nu au de acest sport, insa, motivati probabil de o superioritate morala inchipuita si motivata de faptul ca merg pe jos, isi permit sa interzica accesul tuturor care nu sunt ca ei sau care nu fac ce fac ei. Cu alte cuvinte, nu sunt cu nimic diferiti in aceasta privinta de braconieri si hotii de lemne care, la randul lor, nu vor decat sa interzica accesul tuturor pe munte. Asa cum iti place tie sa mergi pe jos pe munte asa imi place mie sa merg pe motocicleta, imi da acelasi sentiment de libertate si placere. Romania e si a celor care merg pe jos si a celor care merg cu motcicletele si asta IN EGALA MASURA. Cand ati auzit vreodata un motociclist vaicarindu-se ca nu poate trece de turisti pe o poteca si e deranjat cumplit ca nu poate sa mearga cum vrea el. Pare absurd nu? Insa cei ce comenteaza mai sus exact asta fac, nu tolereaza nimic in afara de ce cred ei ca e bine, desi nu sunt mai proprietari pe munte decat motciclistul pe care il blameaza. A, nu iti convine ce face unul sau altul, ghinion, asta e democratia si drepturile egale, altfel ne intoarcem de unde am plecat acum un sfert de secol. Si normal ca nu sunteti toleranti, doar va trageti din generatia noastra, cea educata de comunism. E pacat ca nu putem ajunge la un compromis si e trist ca nici macar o incercare de dialog nu este pe aceasta tema, doar impunsaturi la sectiunea comentarii. Va rog nu uitati ca indiferent de mijlocul de transport, autopas sau moto, toti suntem doar OASPETI pe munte si trebuie sa ne comportam ca atare. Eu m-am inteles de minune cu localnicii si n-am primit niciodata o privire urata sau un comentariu acid de la ei. Daca cineva ar avea dreptul sa ne reproseze ceva, ar fi ei si nu turistii de weekend. Cine se plange ca natura e distrusa de motociclisti sa isi aduca aminte ca motocicleta nu defriseaza paduri (chiar daca e in doi timpi) si daca nu va intalniti cu animale salbatice pe munte nu este pentru ca s-au speriat de turatul motoarelor ci pentru ca nu mai e ce sa se sperie, din pacate. Eu stiu ca putem convietui in pace pe munte, atat timp cat toti dam dovada de bun simt si intelegere pentru placerile celorlalti.
Raspunde

Andrei Piţigoi

Acum 7 ani

Nu am obiceiul de a posta comentarii pe internet, dar am văzut atâtea reacţii negative la adresa acestei competiţii şi am decis sa reacţionez. Aveţi o competiţie extraordinară, cu o participare largă internaţională, care vă aduce o reclamă pe măsură, bani către bugetul local şi către unităţile de cazare, plus către micii întreprinzători care desfăşoară activităţi diverse. Foarte multe oraşe din ţară şi-ar dori să găzduiească/organizeze măcar jumătate din evenimentele anuale desfăşurate în Sibiu, iar voi vreţi să daţi cu picioru` unui asemenea eveniment?... Să-l aducă la Buzău, noi am fi bucuroşi să-l "ţinem".
Raspunde

Cristina

Acum 7 ani

Banii de la federatie fiind suficienti http://www.romaniacurata.ro/wp-content/uploads/2016/06/New-Doc_1.jpg
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus