Luni,
20.05.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Turcan: Educația are nevoie de codul etic!

Turcan: Educația are nevoie de codul etic!

Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, solicită Ministrului Educației să pună în dezbatere Codul de Etică și să fie aplicat până la debutul examenelor naționale. Adoptarea codului etic pentru învățământul preuniversitar a fost amânată în ultimii patru ani. ”Din acest motiv, nu a existat an în care să nu asistăm neputincioși la fraude, scandaluri în preajma examenelor naționale și incapacitatea de reacție rapidă a autorităților. Am văzut școli înconjurate de forțe de ordine, profesori, părinți și elevi duși la DNA pentru declarații. Aceste experiențe rușinoase pentru școala românească trebuie să fie prevenite și oprite! Noul Cod de Etică trebuie să fixeze o serie de repere şi valori care să ghideze comunitatea de profesori, elevi şi părinţi. Întârzierea adoptării Codului Etic, prin amânarea impunerii unor reguli clare pentru şcoli, îndreaptă  profesorii şi elevii spre fraude, aruncă anatema asupra întregului sistem de învățământ”, susține Raluca Turcan.

Codul de Etică pentru sistemul de învățământ preuniversitar urma să fie aplicat la ultima estimare până la sfârșitul anului școlar 2013-2014. ”Codul ar trebui să intre în vigoare imediat ce va fi adoptat, nu începând cu anul şcolar “următor”. În acest moment, Consiliul Naţional de Etică nu are obiectul muncii! Prin adoptarea Codului de Etică sistemul de învățământ românesc își va putea recâștiga încrederea și prestigiul pe care îl merită. O faptă de corupție va putea fi rezolvată individual, fără să fie blamați toți profesorii sau toți elevii”, a mai spus Turcan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

ardeo

Acum 8 ani

vind oi turcane si gestante nu fac politica pdl pnl
Raspunde

Teo

Acum 8 ani

Cand se va adopta codul de etica pentru politicienii de tipul ralucai turcan?O profitoare lansata de stolojan si inghitita de sibieni.Nu a protestat la taierea veniturilor de pe vremea lui base-fiind in barca puterii la acea data-dar isi da doar cu parerea, nefacand nimic palpabil pentru comunitate.Nu are nici o credibilitate,de aceea trebuie ca noi sibienii, sa o trecem pe linia moarta a politichiei romanesti.Faptul ca a ajuns presedintele pnl Sibiu,este o palma pentru acest partid, aspect care dovedeste ca acesta nu are reprezentanti care sa se impuna si ca este captiv mafiei pdliste, readusa in prima linie, prin fuziunea cu pnl.
Raspunde

Nu mai putem cu tine!

Acum 8 ani

Oita turcana, mizez pe elanul tau vizibil din poiana ca in scurt timp sa nu mai poti vorbi de atatea operatii! Pana atunci intri cu brio la rubrica 'asa niciodata' din 'codul de etica' al politicii! Vai de noi cu asa lider al PNL!
Raspunde

Dumiru

Acum 8 ani

Etic zici??? Pai lasa sa vorbesca cineva care are etica! De Kill Bill stii ceva???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus