Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-3°C

Cele mai periculoase străzi pentru pietoni din oraș

Cele mai periculoase străzi pentru pietoni din oraș

Nu mai puțin de 66 de sibieni au fost accidentați, anul trecut, pe trecerile de pietoni. Un copil a murit, după ce a fost călcat de mașină pe trecere. Este bilanțul îngrijorător al riscurilor la care se expun trecătorii, atunci când traversează pe trecerile special amenajate.

Potrivit polițiștilor sibieni, cele mai multe accidente înregistrate pe trecerile de pietoni au avut loc pe bulevardul Coposu, unde s-au întâmplat 8 accidente, soldate cu 5 persoane rănite grav și 3 rănite ușor. Pe șoseaua Alba Iulia au avut loc alte 6 accidente, soldate cu 4 persoane rănite grav și 2 rănite ușor. Pe Calea Dumbrăvii au fost înregistrate 5 accidente, soldate cu 3 persoane rănite grav și 2 rănite ușor.

Imediat în clasament urmează o stradă pe care traficul a crescut foarte mult în ultimul an, lucru care pare să nu fi fost prevăzut de administratorii drumului. Pe str. Doamna Stanca din localitatea Șelimbăr au avut loc 4 accidente, soldate cu 3 persoane rănite grav și 2 rănite ușor.

Multe dintre accidente au avut loc după lăsarea serii, când vizibilitatea scade, iar trecerile de pietoni nu au prevăzute sisteme suplimentare de iluminat. "În conformitate cu prevederile art. 3 alin. 1 pct.2 din H.G. 1391/2006 privind Regulamentul de aplicare a O.U.G. 195/2002 republicată, administratorul drumului public în scopul desfășurării în condiții de siguranță a circulației pe drumurile publice, trebuie să realizeze amenajări rutiere pentru a determina participanții la trafic să respecte semnificația semnalizării rutiere", explică purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Luciana Balteș. Nouă accidente au avut loc seara, soldate cu rănirea gravă a 6 persoane și ușoară a altor 3.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

bondica

Acum 6 ani

strada lunga toate trecerile la lasarea serii reprezinta un adevarat pericol pt pietoni
Raspunde

un sibian

Acum 6 ani

doamna stanca din Selimbar.... vreti sa spuneti ca idiotii aia nu s-au gandit ca toti selimbarenii care vor sa vina din SB din pe zona Mihai Viteazu o sa foloseasca o strada in camp, fara treceri de pietoni (cum era la inceput) si semafoare in loc sa foloseasca Rahovei, care are ceva semafoare + treceri de pietoni???? Oare chiar asa de idioti ne cred astia cu minciuni de astea ieftine??? Plus, strada aia are o ampriza demna de o ulita infundata, nu bulevard. Bine ca au avut banii necesari sa faca continuarea bulevardului Mihai Viteazu la +2 benzi pe sens, o investitie total inutila deocamdata, de la avantgarden incolo. Doamna Stanca au facut-o in bataie de joc!! Oare nu stia nimeni de la Primaria Selimbar ca acolo se vor construi blocuri P+4 sau chiar P+10?? ca sa nu mai zicem de ala P+20 din imediata apropiere a strazii.. Aia e o minciuna gogonata, si un exemplu clar de "asa nu", cum e cam tot urbanismul in Selimbar...
Raspunde

aaa

Acum 6 ani

Semafor cu cerere pentru culoarea verde la pietoni si se rezolva problema.Daca se vrea....
Raspunde

Prioritate de sibian mandru'

Acum 6 ani

Pana si sibianu' de rand s-@r plange un pic, dar securitatea inca functioneaza in urbea lui mica si oarba, el trebuie sa arate trufia si mandria ce de haine ii tine loc, musai de la audi in sus, chit ca are 1000net si nici vecinului nu-i mai acorda prioritate. Civilizatie cu forta trebuie la voi, semaforul cu buton ii pentru altii mai rasariti. La voi dezastru!
Raspunde

Klaus

Acum 6 ani

Ce strada Doamna Stanca domnule primar? Ati fost cumva pe acolo sa vedeti cum arata? De la Dedeman inspre Calea Cisnadiei, strada Doamna Stanca e o poteca printre stânele de oi. Oameni buni, mai terminati cu laudele astea de doi bani si incepeti sa faceti ceva pt orasul asta infect.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus