Luni,
15.04.2024
Cer Senin
Acum
28°C

Ei sunt noii decani ai facultăților din cadrul ULBS

Ei sunt noii decani ai facultăților din cadrul ULBS

Conducerea Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu a făcut publice miercuri rezultatele concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de decani ai celor nouă facultăți.

Dacă în unele cazuri foștii decani au rămas în funcție, cum se întâmplă spre exemplu la Facultatea de Inginerie cu Liviu Ioan Roșca, în alte cazuri apar nume noi, cum este situația Facultății de Litere și Arte, unde noul decan este criticul Andrei Terian.

Critic şi istoric literar, Andrei Terian este absolvent al Liceului ”Octavian Goga” din Sibiu. În 2014 a primit premiul de ”Tânărul scriitor al anului”, iar în 2015 a fost premiat de Academia Română pentru critică și istorie literară.

Un alt nume nou în rândul decanilor ULBS este cel al părintelui Nicolae Chifăr, care va conduce Facultatea de Teologie. Originar din Brașov, Nicolae Chifăr este fost preot paroh al bisericii Sf. Arhangheli din Brașov, lector și conferențiar universitar al Universității ”A. I. Cuza” din Iași, Doctor în Teologie, Universitatea “Friedrich­ Alexander” din Germania și, mai recent, profesor la Facultatea de Teologie din Sibiu.

Noul decan al Facultății de Științe Socio-Umane este profesorul Sorin Radu. Originar din Mohu, județul Sibiu, Sorin Radu a mai ocupat în trecut funcțai de decan al Facultății de Istorie și Patromoiu, tot din cadrul ULBS.

O schimbare apare și la Facultatea de Drept, unde noul decan este avocatul Radu Geamănu, membru al Baroului Sibiu din anul 2000.

La Facultatea de Medicină locul lui Silviu Morar a fost luat de Maria Mihaela Cernușcă-Mițariu, cea care a deținut funcția de prodecan.

Nu în ultimul rând, la Facultatea de Științe Economice locul lui Liviu Mihăescu a fost luat de Silvia Cristina Mărginean.

REZULTATELE CONCURSULUI PENTRU DECANI

Facultatea Decanul facultății:
Facultatea de Litere și Arte Prof.univ.dr.Dan Andrei TERIAN

 

Facultatea de Inginerie Prof.univ.dr.ing. Liviu Ioan ROȘCA
Facultatea de Științe Conf.univ.dr. Angela BĂNĂDUC
Facultatea de Teologie Pr.Prof.univ.dr.Nicolae CHIFĂR
Facultatea de Științe Socio-Umane Prof.univ.dr. Sorin RADU
Facultatea de Drept Prof.univ.dr. Radu – Gheorghe GEAMĂNU
Facultatea ȘAIAPM Prof.univ.dr.ing. Camelia SAVA
Facultatea de Medicină Conf.univ.dr. Maria Mihaela CERNUȘCĂ-MIȚARIU

 

Facultatea de Științe Economice Conf.univ.dr. Silvia Cristina MĂRGINEAN
Reprezentanți ai studenților în CA Marius SMĂRĂNDOIU
 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Alexandra

Acum 8 ani

Felicitări, bro! ??
Raspunde

Un Om

Acum 8 ani

Un domn profesor extraordinar noul decan dl Andrei Terian de la Litere! Ii dorim mult succes in tot ce-si propune, felicitari inca o data pentru numirea sa, e dedicat, exubetanta tanarii il ajuta, e implicat, capabil, serios, lista poate continua. Cert e ca va face multe lucruri laudabile. Un fost student :)
Raspunde

Un Om

Acum 8 ani

exuberanta tineretii*
Raspunde

unu

Acum 8 ani

"Winter is coming" if you know what I mean !!!!!!!
Raspunde

Cristian

Acum 8 ani

Felicitări, Andrei! Le meriți din plin, atât pentru ceea ce ai realizat până în prezent, cât și pentru ceea ce sunt sigur că vei realiza!
Raspunde

dana

Acum 8 ani

Bravo prof.Sorin Radu,noi consatenii din Mohu,suntem mandrii de tine,mult succes pe mai departe.
Raspunde

Tudor

Acum 8 ani

FELICITĂRI d-lui profesor Radu – Gheorghe GEAMĂNU !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus