Sâmbătă,
20.07.2024
Heavy Intensity Rain
Acum
19°C

Topul celor mai vizitate biserici fortificate din Transilvania

Topul celor mai vizitate biserici fortificate din Transilvania

Din cele aproximativ 160 de biserici fortificate din Transilvania, doar 50 sunt incluse în circuitul turistic. Acestea au înregistrat în 2015 peste 530.000 de vizite, reprezentanții Bisericii Evanghelice din România, proprietarii edificiilor, estimând că un turist vizitează în medie trei biserici fortificate.

Cea mai vizitată biserică inclusă în circuitul turistic a fost anul trecut, la fel ca și în anii anteriori, Biserica Neagră din Brașov, cu aproximativ 200.000 de vizite înregistrate.

Sibiul este pe locul doi în acest clasament, Biserica Sf. Maria din Piața Huet fiind vizitată în 2015 de aproximativ 160.000 de turiști.

Pe ultimul loc al podiumului în acest clasament se află, la egalitate, bisericile fortificate din Prejmer și Biertan, cu câte 40.000 de vizitatori.

Spre surprinderea tuturor, Biserica fortificată din Sighișoara a atras anul trecut doar 30.000 de turiști.

”Acestea sunt cele mai cunoscute și apreciate, dar realitatea este că avem și biserici cu poate trei sau patru vizitatori pe an”, a declarat Reinhart Guib, Episcopul Bisericii Evanghelice din România.
Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Andrei

Acum 8 ani

Domnul Guib, e normal să nu aveți vizitatori ca cei care doresc să viziteze astfel de biserici se lovesc tor timpul de lacăte si zăvoare peste porțile edificiilor. Nu se găsesc informații cu privire la persoane de contact, am nimerit chiar să aflăm de la oameni cine ar putea să ne ajute cu accesul în incinta de fortificație si in biserica dar am fost descurajați de faptul că oamenii care dețin cheia bisericii sunt foarte bolnavi si din păcate nu se pot deplasa până la biserica. E de prisos să menționăm că pe bieții oameni nu am dori să îi deranjăm pentru acces.
Raspunde

@@@

Acum 8 ani

Cheia bisericii fortificate de la Dealul Frumos e la o doamna de 90+ ani si surda, poti bate cu ghiuleaua turceasca in poarta, nu aude ! La Soala, langa Agarbiciu, poprietarul cheii, sas, e plecat in...Germania. La Darlos, proprietarul din curtea bisericii se uita stramb daca intri in curte, e un tanar ! La Saros pe Tarnave nimeni, doar cersetori, e si in zona ''cartierului'' de tigani. Situatia e repeta in alte cateva zeci de sate. La Hosman a doua vizita a fost cu succes, posesorul cheii, un sas, a venit pana la urma sa deschida biserica, dupa vreo 30 minute... La Bagaciu cu greu am dat de posesorii chei...raspunsul doamnei a fost ''sotul e plecat pe cam cu cheia''.... Exemplele pot continua cu zecile... In 2013-2015 am vizitat circa 100 biserici fortificate, din care am reusit sa intram in vreo 15-20.
Raspunde

rosu

Acum 8 ani

Inca odata: Catedrala din Sibiu nu poate fi Sf. Maria, pentru ca este evanghelica si ei nu au sfinti. Daca tot o numiti "Sf. Maria" pe cea din Sibiu, de ce nu si pe cea din Brasov? Pentru ca inainte de reformare, si ea a primit hramul "Sf. Maria". Superficiali, asta sunteti.
Raspunde

mare

Acum 8 ani

de Hamba nu se stie nimic? totusi este un monument unesco important!
Raspunde

Antijoseph

Acum 8 ani

Uite din cauza aia aia au turisti si noi avem doar ego! De Hamba habar nu au nimic, poate doar aia care viziteaza Biserica Neagra ca aia iau totul acum , si institutiile regionale si orga din Biserica din Hamba. In rest Hamba Unesco Sibiu iar ii facem sa rada de noi
Raspunde

alzara

Acum 8 ani

1.Felicitări , Roşu ! Să - i prăjim pe inculţi ! 2.Deutsche Ordnung- se prăbuşesc monumente din sec XV !
Raspunde

Dan

Acum 8 ani

Unde pot gasi intreaga clasificare ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus