Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Casa natală a poetului Octavian Goga din Rășinari este mâine deschisă turiștilor

Casa natală a poetului Octavian Goga din Rășinari este mâine deschisă turiștilor

Turiștii care vor vizita sâmbătă după ora 16.00 casa lui Octavian Goga din comuna Rășinari (județul Sibiu) vor fi ghidați chiar de nepotul poetului, Dinu Bucșan, cu ocazia împlinirii a 135 de ani de la nașterea "poetului pătimirii noastre".

Este una din puținele zile din an când se poate vizita casa lui Goga din comuna în care s-a născut.

"Casa se poate vedea sâmbătă, după ora 16.00, când se termină programul. Casa se află la numărul 880 din Rășinari, este un corp de clădire, e casa veche, eu voi fi acolo. Nu se plătește nicio taxă pentru vizitare. Casa poetului se poate vedea și în Săptămâna Altfel și la vară, în rest nu. Eu locuiesc în București", a declarat vineri, pentru AGERPRES, Dinu Bucșan, nepotul lui Octavian Goga.
Sâmbătă, locuitorii din Rășinari vor comemora 135 de ani de la nașterea poetului Octavian Goga. Manifestarea va începe la ora 10.00, la Biserica "Sfânta Treime" din Rășinari, cu o slujbă religioasă. De la ora 11.00 va fi vernisată o expoziție la Căminul Cultural din Rășinari, dedicată personalităților localității, realizată cu documente de la Arhivele Naționale. Din programul oficial mai face parte și un recital din poeziile poetului. Tot sâmbătă, în sediul primăriei din comună va fi lansat volumul "Rășinari — Paris și retur".

Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus