Duminică,
20.06.2021
Cer Senin
Acum
15°C

Toţi profesorii pot recupera restanţele salariale din 2008-2011

Toţi profesorii pot recupera restanţele salariale din 2008-2011

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, o lege prin care toate cadrele didactice vor beneficia de sporurile şi creşterile salariale restante din 2008-2011, fără să mai fie nevoite să ceară, în instanţă, aceste drepturi. Toate cadrele didactice vor beneficia de sporurile şi creşterile salariale restante din 2008-2011, fără a mai fi nevoie să dea statul român în judecată, a anunțat deputatul PNL Raluca Turcan. ”PNL a susţinut şi a votat în plenul Parlamentului proiectul de lege care va face dreptate cadrelor didactice. Astfel, toţi profesorii vor beneficia de aceleaşi drepturi salariale, chiar şi cei care nu au dat statul român în judecată sau cei care au pierdut în instanţă recâştigarea drepturilor salariale. În ultimii ani, numărul cadrelor didactice a scăzut cu aproximativ 18.000 de profesori, iar lipsa unei motivaţii de natură salarială a constituit deseori baza deciziilor de a pleca de la catedră”, susține deputatul liberal.

Personalul didactic din învăţământul de stat căruia, până la data intrării în vigoare a legii adoptate de Camera Deputaţilor, nu i s-au acordat diferenţele salariale pentru perioada octombrie 2008-13 mai 2011, i se plătesc aceste drepturi eşalonat, pe o perioadă de 5 ani, de la data intrării în vigoare a legii, astfel: în primul an 5% din valoarea diferenţelor salariale, în al doilea an 10%, în al treilea an 25%, în al patrulea an tot 25% şi în al cincilea an 35%, potrivit proiectului de lege.

Plata acestor sume se va face anual, în mod eşalonat, în tranşe trimestriale egale.

Comentarii

5 comentarii

@muc

Acum 5 ani

Asta ca ajutor pentru Johanna Carmne care o pierdut procesul pt drepturile salariale. Daca e fudula si nu vrea sa fie membra de sindicat. Vorba ceia ,,Sasu nu e sas pana nu e ........"
Raspunde

anonim

Acum 5 ani

si dobanda cand? sau penalitatile de intarziere ? sau ceva plati accesorii asa cum stabilesc finantele si primariile?
Raspunde

POPESCU

Acum 5 ani

Si eu sunt in situatia cadrelor didactice care n-au primit drepturile salariale. Corect ar fi fost ca toate cadrele didactice sa primeasca acele drepturi, chiar daca nu au fost inscrise in sindicat. La vremea aceea nu-mi permiteam nici macar sa platesc cotizatia pentru sindicat .....si nici sa ma reprezinte cineva in Instanta....cata rautate din partea unora!!!!! In concluzie, ca sa-ti castigi drepturile, trebuie sa......ai bani, astfel nu te reprezinta nimeni gratis. Poate fi vorba de discriminare????
Raspunde

SAVEL

Acum 5 ani

Cum se procedeaza in situatia in care intre timp am devenit pensionari?
Raspunde

Bogdy

Acum 5 ani

si care sunt demersurile ce trebuie facute in acest sens?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus