Miercuri,
08.02.2023
Innorat
Acum
-6°C

Alte 15 străzi de pământ din Sibiu, licitate pentru modernizare

Alte 15 străzi de pământ din Sibiu, licitate pentru modernizare

Administrația locală a lansat procedurile de achiziție publică a lucrărilor de modernizare a 15 străzi din cartierele Lazaret, Țiglari și Piața Cluj, străzi cu o lungime totală de 4,52 km. În prezent, aceste străzi sunt de pământ, lucrările solicitate incluzând reabilitarea rețelelor de apă și canalizare, modernizarea iluminatului public și lucrări la canalizația pentru telecomunicații. De asemenea, se vor amenaja carosabilul și trotuarele, anunță reprezentanții Primăriei Sibiu. Fondurile necesare acestor lucrări sunt alocate din împrumutul de 67,5 milioane de lei, pe care Sibiul l-a contractat de la BERD la finele anului trecut.

15 străzi împărțite pe trei loturi

Lot 1: Modernizarea şi reabilitarea a șase străzi din zona Piața Cluj I: General Bălan, Narciselor, Ion Pop Reteganu, Păltiniș, Carpaților și Margaretelor (1,73 km) Lot 2: Modernizarea şi reabilitarea a patru străzi din zona Lazaret I: străzile Turgheniev, Balanței, Laminorului și Plevnei (0,91 km) Lot 3: Modernizarea şi reabilitarea a cinci străzi din zona Țiglari: străzile Ulmului, Faianței, Zugravilor, Zidarilor și Fagului (1,88 km)

Gata într-un an

Termenul de depunere a ofertelor din partea constructorilor interesați a fost stabilit pentru 23 mai 2016. Potrivit datelor publicate pe site-ul BERD, printre criteriile pe care constructorii trebuie să le îndeplinească pentru a fi eligibili se numără cifra de afaceri medie pe ultimii trei ani (minim 13 milioane de lei pentru loturile 1 și 3, respectiv 11 milioane de lei pentru lotul 2), dar și îndeplinirea unui număr de minim trei contracte similare în ultimii cinci ani. Pentru fiecare lot, termenul de finalizare a lucrărilor a fost stabilit la 12 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Garanția solicitată este de cinci ani de la semnarea procesului verbal la terminarea lucrărilor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

DD

Acum 6 ani

Si poza e tocmai de pe str Prelungirea Sacel care nu e pe lista! Buna sugestie Turnul Sfatului!
Raspunde

traim bine

Acum 6 ani

Probabil ca trebuie sa ne unim, cei de pe prelungirea Sacel, sa dam in judecata Primaria si sa nu mai platim impozite pana nu se rezolva si problema noastra. Sau mai este o varianta; platim impozitele cu conditia sa ne plateasca primaria reparatiile la masini. Doamne ajuta sa nu ploua ca iarasi ne scaldam ca porcii in noroi. Suntem in 2016 si traim pe o ulita, bravo d-na primar.
Raspunde

sibian

Acum 6 ani

oai ce lucrari mari! ce loturi de strazi de nu le vezi capatul! strazi din alea de 300 de m.si late de 2 benzi plus trotuare in zonele fericite. de ex str general balan e un fel de pista de biciclisti. nu inteleg de ce nu se socoteste la suprafata si se socoteste la lungme
Raspunde

Cosmin B

Acum 6 ani

Sa inteleg ca pe strada unde locuiesc nu o sa treaca niciodata primaria. Str. Poiana Sibiului de sus din Islazului pana jos in Prelungirea Sacel e un loc numai bun pentru sporturi extreme, vara iar iarna pentru sinucigasi. E trist sa vad ca locuim deja de 10 ani acolo in zona si nici macar un DPC nu am vazut in zona, darmite pe cineva de la Primarie. Cum zicea si user-ul "traim bine" mai sus, ar trebui sa primim cel putin o reducere a impozitului, daca nu chiar o scutire, pana cand se face drumul calumea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus