Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Sediul firmei de avocatură panameze Mossack Fonseca a fost percheziţionat

Sediul firmei de avocatură panameze Mossack Fonseca a fost percheziţionat

Procurorii pentru combaterea crimei organizate au efectuat raiduri la birourile firmei Mossack Fonseca, în căutarea dovezilor privind desfăşurarea unor activităţi de spălare de bani şi de finanţare a terorismului, în urma unei scurgeri de informaţii care a generat scandalul Dosarele Panama.

Ofiţeri de poliţie au format un cordon în jurul birourilor, în timp ce procurorii căutau documente, informează site-ul publicaţiei The Guardian. Procuratura a anunţat că scopul raidurilor este de a găsi documente aflate în legătură cu informaţiile publicate în presă, potrivit cărora firma ar fi fost folosită pentru acţiuni ilicite. Firma Mossack Fonseca a comunicat faptul că nu a defăşurat activităţi ilegale, anunţând că doar a creat conturi financiare offshore şi societăţi-paravan anonime pentru clienţi şi că nu are nicio implicare în modul în care acele conturi au fost utilizate.

Peste 11 milioane de documente, care dovedesc acţiuni întreprinse de oameni bogaţi şi celebri, precum ascunderea averilor, spălarea de bani, evitarea sancţiunilor ori a taxelor, au fost făcute publice în urma unei scurgeri de documente interne ale firmei panameze de avocatură Mossack Fonseca. Sursă: Mediafax

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

ban

Acum 7 ani

Normal ar fi sa dea rezultate: capete inchise , banii confiscati in tara d eorigine si plata pe evaziune !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus