Marţi,
29.11.2022
Cer Senin
Acum
5°C

După 20 de ani: cu cât și-au vândut sibienii sfertul din prima societate mixtă auto din România

După 20 de ani: cu cât și-au vândut sibienii sfertul din prima societate mixtă auto din România

12,8 milioane de lei a încasat Compa SA – cea mai mare companie cu capital privat local din Sibiu – pentru cele 26,91% din acțiunile pe care le deținea în cadrul societății germano-române Thyssen Krupp Bilstein Compa S.A., prima societate mixtă din industria auto înființată în România după 1989.

Tranzacția a avut loc în luna ianuarie a acestui an, iar suma a fost publicată zilele trecute, fiind evidențiată în bugetul de venituri și cheltuieli al Compa SA pe anul 2016. În urma acestor negocieri finalizate, societatea cu sediul în cartierul sibian Lazaret devine integral proprietatea germanilor de la Thyssen Krupp Bilstein.

”Începând din luna noiembrie a anului 2015 s-a demarat negocierea pe baza Rapoartelor de evaluare între societatea Compa S.A. şi firma germană Thyssen Krupp Bilstein, pentru vânzarea titlurilor de participare pe care Compa S.A. le deţine la firma mixtă. Rezultatul vânzării a fost favorabil pentru firma Compa”, apreciază conducerea executivă a societății sibiene, într-un raport transmis acționarilor.
Thyssen Krupp Bilstein Compa S.A a fost înființată în 1996, de la bun început capitalul majoritar fiind german. Societatea produce amortizoare telescopice pentru industria auto, cu preponderență pentru export. ”A fost prima firmă mixtă înfiinţată în România în domeniul industriei de automobile, după anul 1989”, amintesc cei de la Compa. În prezent, printre clienții societății se numără producători auto precum BMW, Ferrari, General Motors, Jaguar, Maserati, Mercedes, Porsche sau Subaru. Compania a avut o cifră de afaceri de 154,7 milioane de lei în 2014 (ultimul an pentru care Ministerul Finanțelor a publicat rezultatele financiare), profitul depășind suma de 13,6 milioane de lei. Numărul mediu al angajaților pe anul respectiv a fost de aproximativ 450.

Foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

gigi

Acum 6 ani

ca-n pampas in cartieru ala nici sa te tunzi in liniste nu mai poate omu
Raspunde

Nicu

Acum 6 ani

Am inteles bine? Cu profitul obtinut in 2014 de societatea mixta, nemtii cumpara in 2015 cele 26% din actiunil detinute de COMPA. Pai nu era mai profitabil pentru COMPA sa-si pastreze partea si in 4 ani castga tot atat doar din partea sa de profit? Sau, ca de obicei, aici mai este vorba si de altceva de care n-ar trebui sa stim. Eu, ca mic actionar aici, ma simt tras pe sfoara...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus