Duminică,
05.12.2021
Innorat
Acum
-5°C

Ambasadorul Franței în România, la Sibiu: ”vă rog să învățați pentru dezvoltarea vieții dumneavoastră”

Ambasadorul Franței în România, la Sibiu: ”vă rog să învățați pentru dezvoltarea vieții dumneavoastră”

Câteva zeci de elevi de la mai multe licee din Transilvania au participat, vineri, la decernarea premiilor Cluburilor Francofone de Afaceri din Cluj și din Sibiu, eveniment la care a participat și ambasadorul Franței la București, François Saint-Paul. Evenimentul a premiat proiectele de afaceri gândite de elevii de liceu pe mai multe tematici (mediu, mecanică, IT). ”Firmele din România se lovesc de problema lipsei forței de muncă specializată în diferite meserii tehnice, iar în cazul nostru specifici – și al lipsei angajaților vorbitori de limbă franceză. Există și o lipsă de apetit pentru meseriile tehnice. Pentru a trezi acest apetit ne-am propus, printre altele, și genul acesta de concursuri. Primul a avut loc anul trecut, iar la ediția de anul acesta s-a alăturat și Clubul francofon de afaceri Sibiu”, au arătat organizatorii evenimentului.

În deschiderea premierii, ambasadorul Franței la București, François Saint-Paul, a vorbit elevilor despre importanța plurilingvismului. ”Eu sunt convins că limba franceză va fi un mare avantaj. Avantaj pentru viitorul dumneavoastră atât în România, cât și în afara țării. Mai ales în ziua de azi, în care lumea se schimbă atât de repede, plurilingvismul este un avantaj. Vă rog să învățați pentru dezvoltarea vieții dumneavoastră”, a afirmat diplomatul francez.

Reprezentanții Cluburilor francofone de afaceri din Sibiu și Cluj au premiat, alături de firmele partenere, reprezentanții Colegiului Național ”Gheorghe Lazăr” din Sibiu (foto), care au ocupat locul I la secțiunea de proiecte pe teme de IT, dar și elevii Colegiului Agricol “D. P. Barcianu”. Aceștia din urmă au ocupat locul III la secțiunea de proiecte pe teme de mediu.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus