Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
3°C

Modificări în constituții și conștiințe

Se află în curs o acțiune cu totul remarcabilă pentru modificarea unui paragraf din constituția României – sub egida unei „Coaliții pentru Familie”, care grupează numeroase organizații neguvernamentale ale societății civice, sprijinite de majoritatea bisericilor din țară, s-a pornit încă de anul trecut campania pentru strângerea semnăturilor necesare, din toate județele (minim 20 000 din fiecare județ).

După cum bine se știe - deși sesizăm un blocaj mediatic cel puțin suspect asupra acestei inițiative – Coaliția pentru Familie dorește marcarea expresă în constituție a faptului că „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”, nu cum se spune deocamdată „ între soți”. Știm că este vorba despre o luptă deschisă a taberei „liber-schimbiștilor internaționaliști” contra familiei tradiționale, luptă ce urmărește oficializarea dorinței lor ca „soții” să poate avea orice sex, ei recunoscând deja că sunt mult mai multe decât două...

Deși târzie și impulsionată doar în momentul când s-a văzut că și în tradiționala Grecie această luptă contra naturii umane a avut un succes, inițiativa românească este justificată tocmai în contextul relativizării accelerate a moralei oficial acceptate !! Mai ales că, aflăm tot mai des, în Europa noastră au rămas tot mai puține țări-bastioane ale Creștinismului !! În cele din urmă, doar un mănunchi de națiuni din sudul și estul Europei mai poartă stindardul bunei-credințe și al bunei-cuviințe...

Iată că, după atâtea eșecuri morale și sociale, popoarele europene și din aria civilizațională a Europei au ajuns la un impas cultural major – unul care amenință întreg eșafodajul construcției societății! Pentru mulți, acest moment este nesesizat și neimportant, lucru ce avantajează pe aceia care urmăresc manipularea maselor, destabilizarea națiunilor tradiționale !! Pentru că miza aceasta este – DESTABILIZAREA NAȚIUNII constituite pe baze etnic-identitare, singura formă ce se mai poate opune unei globalizări interesate.

Ca să se obțină o asemenea bulversare majoră, s-a găsit cheia distrugerii familiei – pentru că aceasta, fiind oglinda Sfintei Familii creștine, constituie fundamentul comunității umane !!! Totdeauna țin să amintesc în asemenea context de iluminarea ce a primit-o geniul catalan – arhitectul Antoni Gaudi – încă la finele sec. XIX, de a construi un „Templu Expiator al Sfintei Familii”, pentru vindecarea societății bolnave a Europei, ce se pregătea să intre în secolul crimei de partid și de stat...

Acțiunea românească de amendare creștină a unei constituții născute strâmbă, din mintea unui neocomunist, a avut deja o împlinire populară reflectată în cele aproape 3 milioane de adeziuni din rândurile românilor!

Aici este momentul să relev însă că acest tip de acțiune, pornit mult mai devreme și cu o portanță strategică legată de însuși destinul neamului, ar fi fost benefică tocmai prin împlinirea mișcării începute în decembrie 1989. Este exemplul despre cum societatea civică, împreună cu Biserica ortodoxă, cu cea greco-catolică, catolică și protestantă, ar fi putut lupta pentru MONARHIA ROMÂNĂ !! Au ales să n-o facă, iar din milionul de bucureșteni ieșiți în stradă să-l întâmpine pe Majestatea Sa Regele de Sfintele Paști ale anului 1992, jumătate și-au părăsit țara și idealurile !!

Pentru că istoria și deriva majoră a puternicelor republici vest-europene ne-o demonstrează – avem nevoie de ceva în plus față de simplul sistem democratic...

Într-un articol, Principele Radu al României spunea: „ Este ușor de ținut în urmă o țară în care inculpații vorbesc despre supremația justiției, în care securismul condamnă comunismul… Ironia sorții este că noi am crezut, acum doua decenii, că democrația va rezolva totul.” Principele Radu se referă tocmai la elementele necesare în plus față de un sistem democratic, pentru existența durabilă a țării:

 o plasă de protecție suplimentară a statului, care să preia ceea ce guvernul, partidele, alianțele internaționale, nu pot asigura unui popor – acesta este SISTEMUL MONARHIEI CONSTITUȚIONALE.

 instituții ale demnității, mândriei și reprezentării durabile a unei națiuni – aceasta se asigură printr-o dinastie - o Familie Regală - aflată deasupra intereselor electorale, de partide, de grupuri de presiune.

 o rețea de organizații durabile, care să asigure, dincolo de crize, conjuncturi, preferințe politice, răsplătirea meritelor pentru cetățenii țării, în toate domeniile, prin fundații, concursuri profesionale, sisteme de sprijin pentru cei nevoiași dar talentați, pentru comunități uitate de forțele politice efemere.

 un sistem durabil de relații internaționale, cu forțele binelui din această lume, care să nu-și modifice structura și morala după fiecare campanie de alegeri.

Întrebarea este – mai are timpul răbdare?

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Săndel

Acum 6 ani

Națiunile constituite pe baza etnic identitare sunt o sursă continuă de conflict. Și fix după modificarea asta constituțională vom avea o societate curată, perfectă, vom fi cu adevărat un bastion al creștinismului și-i vom arde pe rug pe gay. Cât despre publicarea unor materiale care pun bazele unei mișcări de extremă dreaptă în Turnul Sfatului, sunt tare dezamăgit.
Raspunde

...

Acum 6 ani

Nu pot sa iti impartasesc dezamagirea si nu cred ca va arde nimeni pe rug daca ramanem oameni adevarati. Modificarea ar fi trebuit sa fie doar o formalitate si nu ar trebui sa faca atatea valuri. Este ceva perfect firesc. Insa cand ajungem sa facem lobby impotriva normalitatii si firescului cred ca tocmai punem bazele haosului total. Anumite lucruri trebuie sa ramana neschimbate pentru ca nu pot fi schimbate cu adevarat.
Raspunde

marginan

Acum 6 ani

Familia regala? Cu un securist "print" si un hot "de vita regeasca" ? Un rege nu poate schimba mentalitatea gaunoasa, coruptia ancestrala, lenea, parvenitismul, energia criminala a politicienilor care la randul lor sint exponentii "poporului". Toti cei care in masa ar fi putut schimba ceva dupa 89 si-au luat campii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus