Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

TSTV Ovidiu Dragoman. ”Există intenția să preluăm Casa de Cultură a Sindicatelor”

TSTV Ovidiu Dragoman. ”Există intenția să preluăm Casa de Cultură a Sindicatelor”

Directorul Casei de Cultură a Municipiului Sibiu, Ovidiu Dragoman, a declarant într-o emisiune TSTV că municipalitatea se află în negocieri cu proprietarii Casei de Cultură a Sindicatelor pentru a o prelua în administrare pentru o perioadă de 20 de ani. ”Există intenția de a prelua Casa de Cultură a Sindicatelor, de către Consiliul Local Sibiu. Acum ne aflăm într-un blocaj”, a anunțat Ovidiu Dragoman.

În opinia lui această ”carie” poate fi pusă în valoare cu o investiție minimă, ce se situează până în 200 de mii de euro.  „Se poate prelua pe o perioadă îndelungată, de 20 de ani, astfel încât să o aduci la un nivel al Sibiului. Acum e este acolo o carie, undeva în centrul orașului, foarte vizibilă. Este un edificiu al orașului, chiar dacă nu este al orașului. Există intenția, deocamdată negocierile s-au blocat până la rectificarea bugetară din luna iunie. Subiectul nu e închis”, a declarat Dragoman.

În opinia lui, atât actuala conducere, cât și fosta conducere a Casei de Cultură a Sindicatelor a fost forțată de împrejurări să găsească soluții de supraviețuire. ”Nu e deloc o situație fericită acolo. Ei sunt independenți financiar, dar plătesc o cotizație lunară de 6 mii de lei la Asociația Caselor de Cultură a Sindicatelor, cu sediul la București. În afară de acești bani, ei trebuie să-și câștige salariile și să le rămână și bani de investiții, ceea ce e imposibil”, a mai spus directorul.

Ovidiu Dragoman susține că Asociația Caselor de Cultură a Sindicatelor și-a dat acordul. ”Negocierile se poartă la Sibiu însă e nevoie și de acordul Asociației, care a fost obținut. Din câte știm, noi suntem singurii ca oraș care am propus să o preluăm pe 20 de ani. În 2007 a fost o altă conducere la care n-a existat o înțelegere”.

Administrația locală ar fi dispusă la investiții. ”Pentru a o repune în funcțiune sunt necesare investiții de până în o sută de mii de euro, să fie autorizată de ISU și să fie deschisă din nou, Trebuie refăcută sala, care are un aspect învechit. Poate fi închisă o lună, o lună jumătate, și refăcută sala, fotoliile, mocheta, reîmpărțită sala, pentru că acum are un acces dificil, costuri de aproximativ 70 de mii de euro”.

https://youtu.be/7LldzuQyy4A?t=7m7s

Marius Vingerzan, fost lider sindical numit director al Casei de cultură a sindicatelor Sibiu în 2012 – după arestarea și condamnarea fostului director, Silvestru Tomuță, tot pentru luare de mită – a fost reținut săptămâna trecută de procurorii DNA sub aceeași acuzație: luare de mită.

http://www.turnulsfatului.ro/2016/04/13/prins-timp-ce-primea-5-000-de-euro-directorul-casei-de-cultura-sindicatelor-fost-retinut/

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Jiji

Acum 7 ani

Pai de aia le-a inscenat luare de mita la ultimii directori, ba si-a bagat propriul copil la inaintare in cazul primei spagi!
Raspunde

ssa

Acum 7 ani

un jegos de om' se tine cu dinti de postu' asta si o baga si pe fiicasa' in post'' Oare chiar nu exista un om competent de aceasta functie!?
Raspunde

Sandra

Acum 7 ani

.sunteti niste frustrati anonimi.Atata va duce capu.Maine as sta fata in fata cu voi , nu m-as ascunde sub pseudonim.
Raspunde

Sandra

Acum 7 ani

Sandra Dragoman sunt . Stimate Ssa fa-ti curajul si haide sa stam de vorba.Atata timp cat postezi anonim nu reprezinti credibilitate.Ca tine gasim la fiecare colt de strada. Pana atunci de la mine ai un "nu".Data viitoare sa te prezinti cu lectia invatata
Raspunde

Johan Straus

Acum 7 ani

Dragoman este cel care primea "parandaratul" de la cei care solicitau cofinantare pentru asa-zisele Proiecte Culturale. Toata presa locala stie asta demult dar tac malc. De ce? Simplu, si ei au primit cofinantari de la Primarie. Cel care evalua era Dragoman. De acest scandal a aflat si actualul Primar Fodor si la retras pe hotul Dragoman. Mai mult nu putea face fiindca este protejatul lui Johannis.
Raspunde

eugenia

Acum 7 ani

cainele moare de drum lung si unii de grija altora...
Raspunde

bobby

Acum 7 ani

Corect Straus , asa este, inca ma mir ca nu l-au arestat, Maricuta a fost.....urmeaza betzivul asta spagar. Baietzelul lui l-a dat in primire pe primul director, oare nu il are pe constiinta ? Nu lasati casa de cultura pe mana acestui nemernic !
Raspunde

Strul

Acum 7 ani

Caracter 0... Mana murdara a marelui Mut Johannis. Jalnic acest hot si la fel de jalnic este Primaria Sibiu. DNA-ul Sibiu...nu exista
Raspunde

Robert

Acum 7 ani

Caracter zero sustinut cu toata dragostea, la propriu, de Johannis.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus