Duminică,
18.04.2021
Innorat
Acum
8°C

Un medic din Sibiu, singurul român prezent la Congresul de Chirurgie Endovasculară din Brazilia

Un medic din Sibiu, singurul român prezent la Congresul de Chirurgie Endovasculară din Brazilia

Victor Costache, șeful secţiei de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică și directorul medical al Spitalului European Polisano, a participat, în perioada 13-16 aprilie, ca invitat în prezidiul Congresului Societății Internaționale de Chirurgie Endovasculară, care a avut loc la Sao Paulo, Brazilia. Este al doilea an consecutiv când dr. Victor Costache este singurul medic din România invitat la acest congres.

În cadrul evenimentului au avut loc, simultan, conferinţe, iar după amiaza operații live pe afecțiuni cardiovasculare tratate pe cale endovasculară. Dr. Costache a susținut trei conferințe, a prezidat două sesiuni, a arbitrat două semifinale de jocuri olimpice endovasculare. De asemenea, a realizat o intervenție chirurgicală transmisă live, care a decurs fără probleme.

costache brazilia 2

Noi legături profesionale şi ştiinţifice

“Anul acesta am avut privilegiul să realizez o reparație endovasculară a unui anevrism toraco-abdominal, o operație complexă, care se desfăşoară în direct. Totul a decurs fără probleme, pacientul este foarte bine. Pe lângă valoarea sa științifică, acest congres este important pentru că se creează legături ştiinţifice şi profesionale. Vor veni la Spitalul European Polisano câțiva profesori de la UCLA și Houston – Texas, precum și o delegație din America de Sud, condusă de profesorul Armando Lobato, cel care organizează acest congres. Este foarte posibil ca în ianuarie să transmitem o operaţie de la noi la Congresul de Chirurgie Endovasculară din Leipzig”, a explicat dr. Victor Costache.

costache brazilia 4

Evenimentul are loc anual, în luna aprilie, și este unul dintre cele mai mari congrese medicale de pe cele două continente americane, cu peste 2000 de participanți și cu un prezidiu științific format din profesori de la Harvard, Houston, UCLA, Londra sau New York.Profesori care au participat în cadrul acestui congres vor veni în România să îi pregătească pe cei aproximativ 40 de studenţi care vor participa în cadrul școlii de vară ”Saving Hearts”.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus