Sâmbătă,
04.02.2023
Heavy Snow
Acum
1°C

Lucrările la autostradă s-au împotmolit. Nu și alunecările de teren  | Video

Lucrările la autostradă s-au împotmolit. Nu și alunecările de teren  | Video

Oficial din cauza Paștelui și a ploilor din ultima perioadă, muncitorii Companiei naționale de autostrăzi și drumuri naționale din România au încetinit până spre deloc ritmul lucrărilor de reparare a autostrăzii A1, închisă între Cunța și Săliște.

După un debut furtunos marcat de vizita ministrului Transporturilor, șantierul deschis de CNADNR în regie proprie pe autostrada construită prost de italienii de la Salini Impregilo cunoaște largi momente de respiro. Sunt parcate undeva pe lateral utilajele care acum mai bine de o săptămână scoteau în fața lui Dan Costescu, ministrul Transporturilor, camioane de pământ din groapa de 200 de metri făcută de italieni pentru remedierea unei fisuri. Iar organizarea de șantier înseamnă aceleași două containere lângă care stau, acum, câteva utilaje. Singura mișcare pe care reporterii Turnul Sfatului au zărit-o pe șantier a putut fi consemnată în capătul dinspre Sibiul al lotului de autostradă închis. Acolo, chiar în capătul unei bretele de acces, cei de la CNADNR au decis să amenajeze platformele de depozitare a materialelor de construcții. Iar unul din excavatoarele folosite în fața ministrului, spărgea câteva bucăți de betoane aflate pe platforma în discuție.

”Din cauza ploilor nu s-a putut intra în acea groapă. Lucrăm pe lateral, ne pregătim să ne facem platformele pentru agregate și drumurile de acces, căci e vorba de două puncte de acces. Și mai lucrăm la evacuarea apelor într-un punct. Noi ne rugăm să nu mai plouă”, a arătat șeful de proiect pentru Turnul Sfatului. Însă în timp ce muncitorii CNADNR se roagă pentru vreme, dealurile care înconjoară autostrada continuă să o ia la vale și asta nu doar în debleul de la Aciliu. Drumul tehnologic realizat de italieni pentru accesul la groapa de 200 de metri a devenit impracticabil datorită unor alunecări de teren care au rupt calea de acces în mai multe locuri. Astfel au rezultat falii care, în unele locuri, au înălțimi care se apropie de un metru.

autostrada mai 2016 3

Materiale și utilaje doar pentru groapa italienilor

În fața ministrului Transporturilor, care a vizitat șantierul deschis în Joia Mare a calendarului ortodox, reprezentanții CNADNR au anunțat că sunt pregătiți cu toate materialele și dotările necesare. Iar ministrul a comunicat că valoarea executate de CNADNR cu muncitori aduși de la Brașov și Cluj este de 70 de milioane de lei. Banii ar acoperi refacerea celor 200 de metri de autostradă demolată, intervențiile pentru stabilizarea taluzurilor imensului debleu de la Aciliu, reabilitarea unei părți a drenajelor de pe autostradă și intervențiile parțiale asupra celorlalte fisuri din autostradă. Potrivit unui anunț de atribuire publicat în Vinerea Mare de autorități, în fapt, cei de la CNADNR sunt pregătiți doar pentru groapa de 200 de metri lăsată de italieni pe toată lățimea autostrăzii. Anunțul de atribuire respectiv consemnează încheierea a patru contracte cu tot atâtea firme, care să asigure utilajele și materialele de construcție necesară pentru ”Refacere corp Autostrada A1 km 60+545-km 60+770-Etapa l”, adică doar pentru lucrările de refacere a celor 200 de metri de autostradă demolată. Valoarea cumulată a celor patru contracte semnate pe 20 aprilie este de 3,71 milioane de lei, fără TVA, iar contractele au fost atribuite prin negociere fără anunță de participare. Cei de la CNADNR au justificat alegerea acestei modalități de atribuire a contractelor prin faptul că avem de-a face cu o ”situație de urgență extremă, survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă” (textul este unul standard pentru acest gen de proceduri de atribuire). Astfel, materiale de construcții vor furniza societățile Elis pavaje SRL din județul Alba (2,1 mil de lei), Hidroconstrucția din București (27.115 lei) și Novatex din Oradea (1,2 milioane de lei). Utilajele sunt închiriate cu operator cu tot (respectiv șofer) de la Trameco SA, tot din Oradea (contract de 354.000 de lei). Pentru fiecare din aceste contracte, cei de la CNADNR au cerut mai multe oferte, potrivit anunțului publicat pe SEAP.

autostrada 1 autostrada mai 2016 2

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

ra

Acum 6 ani

Voi chiar credeti ca stiu Sa lucreze astia cu adevarat so la calitate?
Raspunde

me

Acum 6 ani

Probabil ca atunci vizita ministrului i-a mobilizat. Acum?
Raspunde

...

Acum 6 ani

Eu cred ca este tot mai clar ca trebuie ales un alt traseu pentru tronsonul asta. Nu vad cum se pot consolida prabusirile alea, sunt catastrofale. Cred ca greseala porneste din proiectare si continua cu executia.
Raspunde

M

Acum 6 ani

Unde sunt șobolani de Poanta,Rus si Sova si Neaga ?care su forțat deschiderea .......sa meargă la pușcărie....pe autostrada
Raspunde

Mil

Acum 6 ani

exact, Poanta,Rus, Sova si Neaga la puscarie, ca au murit oameni intre Saliste si Miercurea Sibiului in accidente, care pe autostrada nu s-ar fi intamplat
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus