Joi,
08.12.2022
Innorat
Acum
3°C

Festivalul internaţional de carte pentru copii „Cartea verde – Drumul înţelepciunii”

Festivalul internaţional de carte pentru copii „Cartea verde – Drumul înţelepciunii”

Festivalul internaţional de carte pentru copii „Cartea verde – Drumul înţelepciunii” se află la cea de-a patra ediţie şi reuneşte un număr de 24 instituţii de învăţământ, fundaţii, instituţii publice din ţară şi străinătate. Proiectul urmăreşte promovarea inovaţiei didactice, a comunicării şi informării prin utilizarea cărţilor.

Grădiniţa cu Program Prelungit Elefănţelul Curios Sibiu, în parteneriat cu Institutul Francez din România, Asociaţia Edumedia din Bucureşti, Universitatea Lucian Blaga Sibiu, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu şi Teatrul Gong, invită publicul la activităţile de animaţie având ca temă lectura, care se vor desfăşura în perioada 10 – 12 mai, în intervalul orar 09.20 – 11.20, 15.20 – 17.20.

„Festivalul internaţional de carte pentru copii “Cartea verde – drumul înţelepciunii” aduce un moment de bucurie a sufletului, prin recompunerea spaţiului poveştii la nivel fizic. Avem nevoie de lectură de calitate, pe suport scris. Avem nevoie de cuvinte, de cuvinte vii, transmise prin viu grai. Avem nevoie de reorientarea timpului nostru spre lucruri de calitate. Într-o societate în care funcţionăm pe criterii de performanţă în educaţie, standarde şi etică, dar în care reţelele de socializare sunt doar virtuale, noi compunem trei zile de poveste, în care copii răsfoiesc cărţi, ating şi miros poveşti, ascultă Feţi Frumoşi şi dansează cu şoricei. Valoarea festivalului constă în apropierea vie şi liberă de lumea nouă a cărţilor şi a oamenilor”, susțin organizatorii.

Inițiatorii acestui festival au gândit activităţi de animaţie de lectură pentru copii cu vârste cuprinse între 1 şi 9 ani, dar şi pentru tineri şi adulţi cu vârsta peste 14 ani. Festivalul va reuni un număr de 15 activităţi, la care vor participa mai mult de 800 de copii şi 400 de cadre didactice şi părinţi.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus