Duminică,
02.10.2022
Partial Noros
Acum
13°C

Conferința Națională de Cardiologie, la Sibiu

Conferința Națională de Cardiologie, la Sibiu

Conferinţa Naţională a Grupurilor de Lucru ale Societăţii Române de Cardiologie, are loc, în perioada 12-14 mai, la Sibiu.Conferinţa este organizată de Societatea Română de Cardiologie (SRC) şi reuneşte reprezentanţi ai comunităţii universitare şi ai cercetării ştiinţifice naţionale şi internaţionale.

În cadrul conferinței vor avea loc sesiuni de comunicare simultane, cursuri practice, simpozioane și o  expoziție medicală. La ediția din acest an a conferinței vor fi prezente  grupuri de lucru ale SRC: „Ateroscleroza si aterotromboza, Cardiologie intervențională, Cardiologie preventivă și recuperare medicală, Cardiologie de urgență, Cardiopatie ischemică.

Ne bucurăm că noi, medicii cardiologi din Sibiu, avem din nou norocul și oportunitatea de a putea participa la simpozioanele legate de specialitatea noastră, care se vor desfășura la sfârșitul acestei săptămâni la Sibiu. Medicii cardiologi ai Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu sunt angrenați într-o participare activă la diferite sesiuni unde vor prezenta cazuri concrete și vor împărtăși experiența acumulată cu scopul dezvoltării cercetării în folosul direct al pacienților”, a declarat prof.univ.dr. Ioan Maniţiu, medic șef al Secţiei Clinice Cardiologie I a SCJU Sibiu.

Elemente de actualitate în teoria și  practica medicală

 Tot în cadrul evenimentului, Școala de Insuficiență cardiacă, sub egida Societăţii Române de Cardiologie și Fundației Române a Inimii, a organizat, astăzi, la Casa Inimii din Sibiu un curs dedicat medicilor de familie.Vineri, medicii cardiologi ai SCJU Sibiu vor mai participa activ la  serie de  simpozioane în cadrul cărora vor fi prezentate lucrările: “Moartea subită cardiacă la un tânăr sportiv”,“Hipertensiunea pulmonară mixtă severă instalată tardiv după intervenție pentru persistență de canal arterial”, "Multiple aspecte de ateromatoză aortică relevate prin procedee imagistice complexe”, “Pericardiocenteză facilitată prin mijloace imagistice”, “Pacient cu displazie aritmogenă”.

Conform organizatorilor, prin ediția din acest an a conferinței “se va face încă un pas înainte in modernizarea ținutei științifice a evenimentului prin introducerea de noi programe electronice în suportului tehnic al sesiunilor, care vor permite o interactivitate crescută în timpul sesiunilor dar și evaluarea în timp real a fiecăreia dintre prezentări". Evenimentul se va încheia sâmbătă, 14 mai, cu tradiționalul Cros al Cardiologilor – Cardiofest.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus