Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Ce facem în weekend?

Ce facem în weekend?

Spectacole de teatru, filme, dar și un colocviu dedicat lui Emil Cioran, toate vor avea loc în acest weekend în Sibiu.

Vineri, 13 mai Puteți lua parte la cea de-a 21-a ediţii a Colocviului Internaţional "Emil Cioran" care va avea loc în perioada 12-14 mai, atât la Sibiu, cât şi la Răşinari.

De vineri, la Cinema Arta vor rula filmele: Angry Birds: Filmul – 3D Dublat, ruleaza sâmbătă și duminică de la orele 10.00 și 12.00, în premieră va rula filmul Tudo, de la ora 14.00, Holograma pentru Rege va fi proiectat de la ora 16.00. Mama, ce zi! Va rula de la ora 18.00, iar de la ora 20.40 aveți întâlnire cu Capitanul America: Razboi Civil – 3D.

De la ora 19.00 la Teatrul Național „Radu Stanca” va fi pus în scenă spectacolul „Oameni obișnuiți”, în regia Gianinei Cărbunariu. Spectacolul spune povestea a mai „mulți whistleblower-i (avertizori de integritate) nici măcar nu știau ce înseamnă cuvântul “whistleblower” înainte de a deveni ei înșiși whistleblower-i. Erau pur și simplu buni angajați care își făceau treaba conștiincios și de aceea li s-a părut normal să vorbească, să atragă atenția superiorilor atunci când au descoperit anumite abuzuri, nereguli în mediul lor de lucru. Aceste abuzuri sau nereguli nu priveau propria persoană, ele aveau însă ca efect un risc major adus oamenilor, interesului public.

Sâmbătă, 14 mai Dimineața începe la Teatrul Gong cu „Atelierul de Meșterilit”, atât de la ora 10.00, cât și de la 12.00. Atelierul este coordonat de Aurelia Călinescu și este recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani.

Dacă vă era dor de o plimbare cu Mocănița, o puteți face sâmbătă între orele 09.00-17.00 și duminică între 09.00-15.00. Reprezentanții Asociației Prietenii Mocăniței pun trenul vechi în mișcare, cu un scop precis: încearcă să strângă fonduri ca să cumpere o locomotivă. Distanța dus-întors este de 8 kilometri, iar prețul unui bilet este de 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii.

De la ora 18.00, tot la Teatrul Gong va avea loc spectacolul „Harap-Alb” după Ion Creangă. „Harap-Alb” este povestea maturizării unui băiat în timpul unei călătorii iniţiatice în care învaţă să-şi facă prieteni, să găsească soluţii pentru situaţii complicate, să aibă încredere în oameni şi să deosebească binele de rău. La finalul acestui drum, Harap-Alb îşi merită răsplata pentru că a fost curajos, şi-a folosit inteligenţa şi şi-a exersat bunătatea. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta de peste cinci ani.

De la ora 19.00, la Teatrul Radu Stanca se pune în scenă spectacolul Electra după Sofocle și Euripide. „Electra” lui Măniuţiu este un spectacol al eternului tragic prezent, veşnic dispus să ia formele zilei, dar conservîndu-şi perpetuu esenţa destinală implacabilă.

Tot de la 20.00, dar la Teatrul Gong va avea loc premiera spectacolului „20 Noiembrie”, după Lars Noren. „20 Noiembrie” este povestea unui adolescent pe care societatea îl transformă în călău. Pe 20 noiembrie 2006, în oraşul Emsdetten, un tânăr în vârstă de 18 ani deschide focul în fosta sa şcoală şi răneşte mai mule persoane, înainte de a se sinucide. Piesa lui Lars Noren pleacă de la acest caz real pentru a construi o ficțiune documentată despre viața măcinată a unui tânăr maltratat.

De la ora 20.00, în Parcul Sub Arini va avea loc „Festivalul Luminii”, unde vreme de două ore, parcul devine un spațiu de manifestare artistică a tinerelor talente.

Duminică, 15 mai La Teatrul Gong se va juca din nou spectacolul „Harap Alb” după Ion Creangă, dar de data aceasta de la ora 11.00. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani.

De la ora 18.00, la Catedrala Mitropolitană va avea loc concertul „Oratoriu Bizantin De Paști” de Paul Constantinescu. Seara se încheie la Teatrul „Radu Stanca” cu spectacolul „Moroi”, de la ora 19.00. Specftacolul spune că dintotdeauna există un soi de joc, mai mult sau mai puțin serios, între „dincolo” și „dincoace”. În funcție de felurile în care văd lumea, oamenii, de oriunde vor fi fiind ei, își imaginează toate hărțile posibile ale călătoriilor între viață și moarte. Cu cît mai necunoscut e teritoriul care-și cere harta, cu atît mai aprinsă e imaginația cartografilor. Nimeni nu scapă de exercițiul acestei geografii atît de personale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

un incult

Acum 7 ani

nu stiu ce limba engleza stiti voi dar ultima data din ce stiu eu "mother's day" se traducea "ziua mamei", aparent Daniela Solomon a revolutionat limba engleza
Raspunde

incultule

Acum 7 ani

@incultule asa e pus filmul in programul cinematografului, nu e vina celui care a facut articolul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus