Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-4°C

Teste auditive gratuite pentru peste 2400 de preșcolari din Sibiu. Cei depistați cu probleme primesc investigații gratuite la Polisano

Teste auditive gratuite pentru peste 2400 de preșcolari din Sibiu. Cei depistați cu probleme primesc investigații gratuite la Polisano

Peste 2.400 de copii preșcolari din municipiul Sibiu vor fi testați auditiv gratuit, în cursul anului 2016, în cadrul proiectului “Copiii sibieni vor să audă”, inițiat de Asociația persoanelor cu deficiențe de auz „Ascultă Viața!”, în parteneriat cu Spitalul European Polisano și Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Comunității.

Copiii care vor fi depistați cu deficiențe sau afecțiuni ale urechii (ex: otite) vor beneficia, ulterior, de investigații specializate gratuite în cadrul Spitalului European Polisano. Totodată, în cadrul proiectului, va avea loc evaluarea celor depistați cu deficiențe de auz, precum și informarea și consilierea părinților cu privire la procesul de reabilitare ce trebuie urmat.

”Această inițiativă, care reunește o asociație dedicată reabilitării și integrării copiilor cu deficiențe de auz, unul dintre cele mai cunoscute spitale private din România și Inspectoratul școlar județean, vine în contextul în care, în maternitățile din România, nu este implementată testarea auditivă a nou-născuților, deși, în conformitate cu declarațiile Ministerului Sănătății, trebuia să devină obligatorie încă de la începutul anului 2015. Această procedură este în măsură să le ofere părinților și personalului medical primul indiciu cu privire la o posibilă deficiență de auz, facilitând diagnosticarea precoce a hipoacuziei, protezarea auditivă (clasică sau cu implant cohlear) și succesul procesului de reabilitare, marcat de integrarea copiilor cu deficiențe de auz în învățământul de masă și ulterior în societate”, spun reprezentanții Asociației Ascultă Viața.
În prezent, la nivelul României aproximativ 30% dintre nou-născuți sunt testați auditiv, iar în județul Sibiu există doar două maternități care efectuează această procedură.

Procedura de testare, investigațiile complexe ulterioare, evaluarea logopedică sunt oferite gratuit copiilor preșcolari de pe raza municipiului Sibiu. Costurile acestora sunt acoperite prin cofinanțarea de 18.000 lei din partea Consiliului Local Sibiu şi Primăriei Municipiului Sibiu, prin Agenda Comunității, și din contribuțiile proprii ale Asociației “Ascultă Viața!” și Spitalului European Polisano.

Sursa foto

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus