Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Cine are prioritate în această situație? Marian Godină spune că e una din situațiile des întâlnite la ”Tamponări”

Cine are prioritate în această situație? Marian Godină spune că e una din situațiile des întâlnite la ”Tamponări”

Situația prezentată în imaginea de mai sus este probabil cea mai des întâlnită problemă apărută în sensurile giratorii din Sibiu. Majoritatea șoferilor care ajung în această situație sunt convinși că ei au dreptate, indiferent pe care bandă se află.

Polițistul Marian Godină a explicat cine are prioritate pe pagina lui de facebook.

”Am primit zeci de mesaje cu fotografia asta, aşa că răspund aici, mai ales că e una dintre situațiile des întâlnite la “Tamponări” şi nu de puține ori, cel vinovat se consideră nevinovat iar cel nevinovat se consideră vinovat.

Cel care schimbă direcția de mers trebuie să se asigure. După cum se vede clar în poză, autoturismul portocaliu e cel care îşi schimbă direcția, trecând de pe banda 2 pe banda 1. Direcția de deplasare într-un sens giratoriu este un cerc, deci de fiecare dată când ieşi din giratoriu, părăseşti cercul, adică schimbi direcția de mers şi trebuie să te asiguri.

În cazul unei tamponări, dacă nu se va încheia un formular de constatare amiabilă, conducătorul autoturismului portocaliu va fi sancționat conform articolului 54 alin. 1 din OUG 195/02R, cu amendă de la 4 la 5 puncte amendă şi cu 3 puncte de penalizare. Cu toate astea, eu personal nu aş proceda ca şoferul autoturismului verde, deşi manevra e legală”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

56 comentarii

B

Acum 7 ani

Foarte bun articolul. Asa poate invata si cei veniti din sud cum se circula intr-un oras civilizat. O zi buna!
Raspunde

Syd

Acum 7 ani

Daca si sibiul e oras civilizat... nu prea ai vazut orase la viata ta asa i?
Raspunde

...

Acum 7 ani

Nu trebuie sa cunosti vreo lege ca sa rezolvi asta, bunul simt spune ca atunci cand iesi din drumul tau si treci pe drumul altuia nu trebuie sa deranjezi. In Sibiu se intampla situatia asta si pentru ca sensurile giratorii sunt mici si unii nu isi dau seama ca sunt doua benzi de circulatie, daca marcajul lipseste. Desigur, unora nici nu le pasa. In alta ordine de idei, politistul Godina o sa ajunga imediat un fel de parintele Necula, deschizi tv., ..Godina, facebook-Godina, Youtube-Godina(Necula), deschizi Turnul Sfatulu- G&N, dai drumul la apa calda...!!!, ridici capacul de pe...cratita, hop Godina sau... sau ambii :D .
Raspunde

B.Utoru

Acum 7 ani

Maşina galbenă trebuia să se înscrie pe banda 1 înainte de a intra în sensul giratoriu. În cazul de faţă are prioritate maşina verde. ABC şoferistic.
Raspunde

hai-hui

Acum 7 ani

Ai dreptate ca masina galbena sa se inscrie pe banda 1, dar nu ar fi normal ca masina verde sa se fi inscris pe banda 2 pt ca merge la stanga ???
Raspunde

...

Acum 7 ani

si daca, sa zicem vrea sa se inscrie pe banda 1, nu sa iasa din giratoriu, si se tamponeaza cu masina verde. cine are prioritate? eu cred ca masina galbena, pentru ca in giratoriu exista doar prioritatea de stanga. normal ca trebuie sa se asigure si sa semnalizeze, dar cand semnalizeaza, masina verde trebuie sa-i acorde prioritate. masina verde trebuia sa se incadreze pe interior daca vroia sa faca stanga. abc soferistic. pentru ca mai exista posibilitatea ca amandoua masinile sa iasa din giratoriu atunci si masina verde iese pe banda 1 iar masina galbena pe banda 2. abc soferistic.
Raspunde

giratoriu

Acum 7 ani

Sa NU se mai traseze aiurea sagetiile pe carosabil inainte de intrarea in giratoriu !!! Atunci ar fi clar pentru toti, alea duc in eroare toata circulatia din giratoriu !
Raspunde

silviu vanu

Acum 7 ani

Politia din Sibiu TREBUIE sa instaleze indicatoare specifice, inteligibile usor in intrarea fiecarui sens giratoriu deoarece 95% din soferi nu cunosc regula!Ba te mai si claxoneaza agitat cand iti pastrezi banda!De fiecare data trebuie sa am grija.Nu negjijati acest aspect.Un indicator care sa arate fluenta i sensul giratoriu.FACETI-O,DAR REPEDE!
Raspunde

andrei

Acum 7 ani

Daca ar fi existat marcaje pe asfalt care sa indice directia de mers, trebuiau respectate.
Raspunde

anonimause

Acum 7 ani

Dacă ai ști ce dorei fac marcajele rutiere și mai ales dacă le-ai urmări, mai ales în Sibiu, ai merge doar cu autobuzul. Să nu vorbim ca au marcat în martie și în aprilie nu se mai vede nici un marcaj. La noi totul se face din birou, iar pe teren e haos.
Raspunde

Eka

Acum 7 ani

Draga Andrei, esti un dobitoc. Omul ti-a explicat clar cum sta treaba la schimbarea benzii de mers in giratoriu. N-ai inteles nimic.
Raspunde

Impartial

Acum 7 ani

Mai usor cu invectivele! Godina are dreptate, dar pana la un punct: regula care se aplica in giratoriu, respectiv, daca se schimba banda la iesirea din giratoriu se acorda prioritate, poate intra in conflict cu marcajele rutiere de pre-selectare. De foarte multe ori, cand sunt doua sau mai multe benzi la intrarea in giratoriu, banda din dreapta este indicata celor care vireaza la dreapta (prima iesire) sau inainte (a doua), a doua banda pentru mersul inainte (a doua iesire) sau la stanga si, lucrurile se complica daca sunt mai multe benzi si mai multe iesiri. Evident ca cel care intra in giratoriu pe prima banda si merge la stanga sau chiar "se invarte" in giratoriu si ramane pe prima banda, nu incalca nici o regula de circulatie, eventual, in conditiile in care se putea pre-selecta, doar legea bunului simt.
Raspunde

...

Acum 7 ani

hai sa zicem si asa: masina verde nu s-a incadrat pe interior ca sa faca stanga si abia dupa aia sa se mute pe banda din exterior, inainte de iesirea pe care vrea sa o foloseasca. cine-i dobitoc?
Raspunde

...

Acum 7 ani

hei-hei! hai sa zicem si asa: masina verde nu s-a incadrat pe interior ca sa faca stanga si abia dupa aia sa se mute pe banda din exterior, inainte de iesirea pe care vrea sa o foloseasca. cine-i dobitoc?
Raspunde

alex

Acum 7 ani

Deci Godina asta e de pus in rama - el zice cum e legal dar el nu ar face asa ci ne-ar recomanda sa facem 'ilegal' adica cum e firesc si anume faci la stanga te incadrezi pe banda din stanga. L-as invita pe acest Godina in Sibiu in cele mai nemtesti giratorii din tara sa 'respecte' legea si i-as mai recomanda sa citeasca si art din leje care reglementeaza circulatia in intersectiile nedirijate printre care si giratoriu sa vaza ce zice acolo, adica cam ce ne-ar recomanda el sa facem.
Raspunde

sibian

Acum 7 ani

cooooooooooooool... in sfarsit poate o sa citeasca "SOFERII" acest articol si sa-l invee. nu cred ca e greu de memorat. el nu ar face asa deoarece sunt prea multi d00bitoci care vin pe banda 2 si nu cedeaza trecere, si mai scoate o asigurare de pe la astra ca sa-ti repari masina prin curti la negru. doamne greu mai e pentru unii
Raspunde

Alex

Acum 7 ani

Și tu vrei sa opresc în sens sa treacă ala verde?
Raspunde

un cititor

Acum 7 ani

Daca nu opresti, o sa ai o surpriza neplacuta referitoare la RCA ...
Raspunde

Agentul 009

Acum 7 ani

Ii rog pe dl Godina sa confirme si faptul ca nu se semnalizeaza ''stinga'' inaintea intrarii in sensul giratoriu si ca se semnalizeaza ''dreapta'' la parasirea sensului giratoriu si ca semnalizarile ''stinga'' sau ''dreapta'',in timpul parcurgerii sensului giratoriu sunt obligatorii doar la schimbarea benzilor.Il rog de asemenea pe dl Godina sa le ridice atestatele instructorilor auto care nu cunosc regulile de conducere si sustin ca semnalizarea stinga ,inaintea intrarii dar si in timpul parcurgerii sensului giratoriu(fara schimbarea benzii) ,citez:''nu e obligatorie dar e recomandata''.Altfel spus,il rog pe dl Godina sa-i amendeze atit pe soferul portocalei cit si pe cel al castravetelui pentru ca ambii,dupa semnalizare,intentioneaza sa schimbe banda ,neavind prioritate.De fapt,atit portocala cit si castravetele sunt doi dobitoci pentru ca au intrat ''invers'' in sens,presupunind ca stiau unde vor sa ajunga.Restul e treaba asiguratorilor!
Raspunde

sfaf

Acum 7 ani

sunt sensuri giratorii cu 3 benzi unde fiecare banda merge pe calea ei, cea de langa marginea sensului face la dreapta, cea din mijloc in fata si cea din stanga face la stanga. Ei acum vine partea haioasa: cineva le spune la fraieri ca cei de pe margine au prioritate, si fraierii se incadreaza pe prima banda din dreapta si o iau in fata nu fac dreapta, taind astfel calea celor care merg in fata.
Raspunde

un cititor

Acum 7 ani

ce naiba vrei a zici ??? nu se intelege nimic ...
Raspunde

Alex

Acum 7 ani

In lege scrie clar.mergi inainte te incadrezi pe oricare din benzile de circulatie,mergi stg.te incadrezi pe stg.doar un dobitoci taie banda asa.din pacate cam multi si prin Sibiu.si tot in lege scrie ca pe drumul cu prioritate nu se semnalizeaza.deci in sensul giratoriu semnalizezi cand iesi nu ca prostul tot timpul cat te invarti prin el.Punct.
Raspunde

Cimpoca

Acum 7 ani

din pacate culpa este comuna .autoturismul verde nu s a incadrat corespunzator virajului la stanga ,iar cel portocaliu pierde prioritatea daca schimba banda de circulatie. IN caz de accident cel portocaliu ramane fara premis 2 luni daca nu se incheie o intelegere amiabila.
Raspunde

Calugarescu Gh.

Acum 7 ani

Părerea mea este că banda 1, pe care se află mașina verde, o obligă să vireze la dreapta în prima intersecție. Astfel se poate folosi și banda de ieșire 2, care altfel devine inutilă pentru ieșirea din sensul giratoriu. Deci, sensul giratoriu nu e o succesiune de intersecții în T și are propriile reguli. Cel de pe banda 1 e obligat să vireze la dreapta în prima ieșire, cel de pe banda 2, poate vira la dreapta dacă ieșirea e cu două benzi sau poate merge înainte, cel de pe banda 3 - dacă există - e ohbligat să meargă înainte la prima ieșire.
Raspunde

Dan

Acum 7 ani

Art. 107 (1) La intersecțiile prevăzute cu indicatoare și/sau cu marcaje pentru semnalizarea direcției de mers, conducătorii de vehicule trebuie să se încadreze pe benzile corespunzătoare direcției de mers voite cu cel puțin 50 m înainte de intersecție și sunt obligați să respecte semnificația indicatoarelor și marcajelor. (2) La intersecțiile fără marcaje de delimitare a benzilor, conducătorii vehiculelor ocupă în mers, cu cel puțin 50 m înainte de intersecție, următoarele poziții: a) rândul de lângă bordură sau acostament, cei care vor să schimbe direcția de mers spre dreapta; b) rândul de lângă axa drumului sau de lângă marcajul de separare a sensurilor, cei care vor să schimbe direcția de mers spre stânga. Când circulația se desfășoară pe drumuri cu sens unic, conducătorii de vehicule care intenționează să vireze la stânga sunt obligați să ocupe rândul de lângă bordura sau acostamentul din partea stângă; c) oricare dintre rânduri, cei care vor să meargă înainte. (3) Dacă în intersecție circulă și tramvaie, iar spațiul dintre șina din dreapta și trotuar nu permite circulația pe două sau mai multe rânduri, toți conducătorii de vehicule, indiferent de direcția de deplasare, vor circula pe un singur rând, lăsând liber traseul tramvaiului. (4) În cazul în care tramvaiul este oprit într-o stație fără refugiu pentru pietoni, vehiculele trebuie să oprească în ordinea sosirii, în spatele acestuia, și să își reia deplasarea numai după ce ușile tramvaiului au fost închise și s-au asigurat că nu pun în pericol siguranța pietonilor angajați în traversarea drumului public.
Raspunde

Dan

Acum 7 ani

Art. 107 (1) La intersecțiile prevăzute cu indicatoare și/sau cu marcaje pentru semnalizarea direcției de mers, conducătorii de vehicule trebuie să se încadreze pe benzile corespunzătoare direcției de mers voite cu cel puțin 50 m înainte de intersecție și sunt obligați să respecte semnificația indicatoarelor și marcajelor. (2) La intersecțiile fără marcaje de delimitare a benzilor, conducătorii vehiculelor ocupă în mers, cu cel puțin 50 m înainte de intersecție, următoarele poziții: a) rândul de lângă bordură sau acostament, cei care vor să schimbe direcția de mers spre dreapta; b) rândul de lângă axa drumului sau de lângă marcajul de separare a sensurilor, cei care vor să schimbe direcția de mers spre stânga. Când circulația se desfășoară pe drumuri cu sens unic, conducătorii de vehicule care intenționează să vireze la stânga sunt obligați să ocupe rândul de lângă bordura sau acostamentul din partea stângă; c) oricare dintre rânduri, cei care vor să meargă înainte. Deci părerea domnului Godina cred că este greșită.
Raspunde

...

Acum 7 ani

in giratoriu prioritatea e una singura: de stanga. deci daca masina galbena semnalizeaza dreapta, masina verde trebuie sa-i dea prioritate sa iasa din giratoriu....altfel cei din mijlocul giratoriului vor ramane acolo.
Raspunde

...

Acum 7 ani

godina a dat-o-n bara de data asta
Raspunde

Impartial

Acum 7 ani

Din pacate esti "pe langa" ! In tarile europene vestice, se considera ca sensul giratoriu este continuarea drumului pe care circuli. De aceea nu se pune semnal (stanga) cand intri in sens!!! Cand intri, intr-adevar, trebuie sa acorzi prioritate de stanga, dar in sens, acorzi prioritate doar cand schimbi banda de mers. In consecinta, cel de pe banda a doua, daca vrea sa iasa din sens, va trebui sa ii dea prioritate celui de pe banda din dreapta pentru ca schimba banda!!! Ceea ce este inca nelamurit este modul de rezolvare al conflictului intre modul de a circula in sens (vezi mai sus) si pre-selectarea...
Raspunde

K.Samuel

Acum 7 ani

O imbecilitate. De ce avem atunci marcaje rutiere inainte sa intri in sens care-ti indica directia de mers? Ma lasati sa merg asa in Bucuresti in jurul arcului de Triumf unde sunt 9 benzi in sens? Dar la noi in Sibiu in Parcul Tineretului unde avem 3? Daca vine un plictisit care vrea sa faca sensul de 1000 de ori? Daca vin insa vreo 7-8 care vor bloca sensul in semn de protest pentru ca nu exista o interpretare unitara a circulatiei in sensul giratoriu? Legile de circulatie sunt facute pentru a facilita circulatia, fluidiza traficul si de a evita accidentele rutiere. Ori modul in care ne recomanda dl. Godina sa circulam, face exact contrariul. Este absolut natural ca masina verde sa nu poata iesi la a 3-a iesire ci doar la prima sau la a doua. Iar daca masina portocalie are voie sa iasa doar la a 2-a, a 3-a si a 4-a, nu se vor putea ciocni niciodata.
Raspunde

VL-69-BMW

Acum 7 ani

sagetile despre care spui tu sunt: in fata si la dreapta de pe prima banda, iar restul benzilor numai in fata. Adica sa intelegi si tu: ai voie sa faci prima la drepta numai de pe prima banda. In rest, dupa ce ai intrat in sensul giratoriu respecti regulile de circulatie ca pe un drum cu sens unic, schimbi banda te asiguri. In cazul ca vezi un BMW in sensul giratoriu ii dai prioritate, in rest ramane ce am scris mai sus.
Raspunde

B

Acum 7 ani

Nu este loc de interpretari. Dl. Godina nu face altceva decat sa explice clar pentru toti necunoscatorii legislatiei, felul cum se circula corect intr-un giratoriu. Cu alte cuvinte, se aplica regula sensului unic. Drumuri bune!
Raspunde

Bogdan

Acum 7 ani

Dl. Godina are dreptate. Daca nu vreti sa aveti neplaceri procedati intotdeauna asa: daca vrei sa o iei la stanga, inscrie-te din timp pe banda interioara; daca mergi inainte - tot timpul pe banda exterioara. Intrarea in giratoriu nu se semnalizeaza, doar iesirea. In Austria de ex. iei amenda daca semnalizezi stanga in sens giratoriu.
Raspunde

Agentul 009

Acum 7 ani

Dl Godina nu observa ca autoturismul verde este condus de un dobitoc care semnalizeaza ''stinga'' desi isi pastreaza banda(poza ''de sus'' nu e o scuza nici macar pentru un politist de la Circulatie!).Este deprimant sa citesti tot felul te timpenii spuse de un Garcea.Este ingrijorator ca acelasi Garcea sa-ti scrie un PV in cazul unei tamponari.Raspunsul corect la intrebarea''Cine are prioritate...?'' este:niciunul.
Raspunde

Godina = Guru?

Acum 7 ani

Daca nu vreti sa aveti neplaceri cu politisti care nu inteleg cu ce sa mananca codul rutier, da, e mai bine sa sufli si in iaurt pentru ca ei te vor arde.
Raspunde

bodea

Acum 7 ani

pt IMPARTIAL DE UNDE PANA UNDE ,,IN TARILE EUROPENE VESTICE SE CONSIDERA,,nu exista asa ceva legea este aceeasi nu ma mai explic aici deoarece DAN a explicat foarte clar, imagineaza- ti prioritatea ,,de stanga,,in giratoriu si atunci totul este simplu, lasa societatea europeana vestica ca acolo exista mult bun simt in trafic dar si multa neindemanare.Concluzie: Godina este doar o voce care a spus ceva cand a trebuit ci nu un atotstiutor.
Raspunde

Impartial

Acum 7 ani

https://www.youtube.com/watch?v=iyixPoQLuC4
Raspunde

alex

Acum 7 ani

nu exista nicaieri in legislatie prioritate de stanga, legea spune ca au prioritate vehiculele care sunt in sens fata de cele care urmeaza sa intre in sens, iar in cazul sensului cu 2 benzi nu ai temei legal sa acorzi prioritate celui din stanga ta
Raspunde

adrian

Acum 7 ani

eu daca as fi politia romana as face niste afise cu poze in diversse variante de sensuri giratorii si le-a pune in toate orasele si pe toate retelele de socializare. eu.. am invatat la scoala de soferi intr-un fel... altii in alt fel (sau nu au inteles bine ce au invatat). mai demult nu erau multe sensuri giratorii in tara si instructorii nu puneau accent pe asta. acum avem probleme pe care institutiile statului trebuie sa le clarifice ptr tot prostul, olteanul ardeleanul si bucuresteanul. NU trebuie sa existe interpretari, portite care sa lase asiguratorul sau politistul sa faca ce vrea. Va multumim turnul sfatului dar mai trebuie urmari pe aceasta tema cu diverse situatii.
Raspunde

Godina = Guru?

Acum 7 ani

Este cea mai mare aberatie pe care am auzit-o explicatia domnului Godina. Sper ca glumeste. Din cauza acestor interpretari se ajunge la tot felul de aberatii. Faceti odata codul rutier clar ca in alte tari. Doar la noi esti la mila ghiocului politistului....
Raspunde

Godina = Guru?

Acum 7 ani

Masina portocalie s-a inscris corect si pentru intrare si pentru iesire. Masina verde s-a inscris pentru a iesi pentru prima la dreapta sau cel mult pentru a doua iesire (dar pe banda 1). Ce face masina verde este ilegal in orice tara civilizata, dar la noi, unde politisti gen Godina devin haiduci atoatestiutori se va face dupa voia lor desigur. Cu un cod rutier insuficient dezvoltat pe problema giratoriului si cu politisti ca asta, nu e de mirare ca numarul de accidente nu scade. Rusine.
Raspunde

Cititescu

Acum 7 ani

CITITI CU ATENTIE NOUL COD RUTIER intrat in vigoare in februarie 2015. Nu veti gasi nici o reglementare privind CIRCULATIA IN SENS GIRATORIU! In mod normal, la intrarea in sensul giratoriu se acorda prioritate de stanga, iar in interiorul sensului giratoriu, prioritate de dreapta. Totusi, cand exista mai multe benzi, prioritatea de dreapta poate fi generatoare de accidente. In consecinta Regulamentul de aplicare a Codului Rutier ar trebui sa prevada obligativitatea semnalizarii intentiei de iesire din sensul giratoriu si sa clarifice obligatiile celor care circula pe prima banda. Cu suguranta si dl. Godina a sesizat aceaste deficiente legislative.
Raspunde

Tudor

Acum 7 ani

Cati dobitoci pot avea permis. Si mai si semnalizeaza aici la comentarii. Explicatia domnului Godina este corecta. Nu credeti? Faceti cum stiti voi in giratoriu, si cand o patiti, veti da dreptate. Patit pe propria piele cu un astfel de dobitoc care se batea cu pumnul in piept ca are dreptate. Rezultatul: a ramas fara permis 2luni. Conform legislatiei, pot sa ma iinvart in giratoriu pe banda 1 cat ma tine rezervorul, fara sa opresc pentru a da prioritate cuiva. Treaba cu incadrarea tine de bun simt, si evident ca ar fi de mare folos, dar legislatia nu ma obliga. Plus ca sunt atat de multi dobitoci, care chiar daca vrei sa te incadrezi, nu te lasa sa o faci din timp, si te obliga sa intrii in giratoriu pe ce banda apuci. Lipsa civilizatie in trafic, din ce in ce mai mare.
Raspunde

Cristi

Acum 7 ani

Sunt doua reguli de baza in reglementarile de circulatie. Prima este regula "prioritatii de dreapta" care se aplica la modul general si exceptia care se aplica in sensul giratoriu si anume "prioritatea de stanga". Acestea sunt cele doua principii pe care se bazeaza reglementarea circulatiei in tarile ce au adoptat circulatia "pe dreapta". In orice situatie "judecarea spetei" se reduce la aceste doua reguli de baza. De aceea este corecta explicatia: in sensul giratoriu se acorda "prioritate de stanga" in orice situatie te-ai afla.
Raspunde

...

Acum 7 ani

ai dreptate. normal, daca esti in giratoriu pe banda din interior, in momentul in care ai semnalizat dreapta ca sa iesi, cel de pe banda din exterior pune frana si te lasa sa iesi. cel de pe banda din exterior te poate vedea pe tine care circuli pe banda din interior, si poate vedea ca semnalizezi, mult mai usor decat tu de pe banda din interior ii poti vedea pe cei de pe banda din exterior pentru ca sunt oarecum in unghiul mort. in alta ordine de idei, prioritatea de stanga nu se refera doar la intrarea in giratoriu. la intrarea in giratoriu prioritatea o are primul care intra, indiferent ca iese din curte de la metro sau vine de pe o sosea cu 4 benzi. prioritatea de stanga la intrare in giratoriu se refera la faptul ca daca exista masini care sunt in giratoriu, masini pe care le vezi in stanga, trebuie sa le dai prioritate pentru ca nu se poate opri circulatia in giratoriu pentru ca vrei tu sa intri in giratoriu.
Raspunde

...

Acum 7 ani

sa nu uitam ca godina e totusi un politist de la rutiera, poate ceva mai rasarit ca altii, dar atat...probabil ca trebuie sa-i explice si lui cineva cum se interpreteaza textul legii
Raspunde

Eneas

Acum 7 ani

Am avut un accident cu victima intr un asa zis sens giratoriu.zic asa zis pentru ca nu este semnalizat ca si sens giratoriu.este o rotunda.semnul de sens giratoriu lipseste.Se intra pe doua benzi.ai cedeaza trecerea.vehicule numai din stanga vin.pastrez directia inainte.vreau sa ies tot pe b2.in paralel cel de pe b1 face stanga.ma loveste .zbor cativa metri si lovesc un om .Politia mi a retinut permisul si sunt acuzat de producerea accidentului
Raspunde

Cris

Acum 7 ani

Acum văd de ce în România se intimpla atita accidente în sensul giratoriu pentru că 95% șoferi care circula în sensul giratoriu nu au habar de legislație. În toată Europa se circula diferit de România in sens ,eu am pățit același lucru zile trecute aveam intenția sa ies pe a doua ieșire și o mașină a venit din spate cu 80 km/h a trecut peste toate benzile și eu am frinta ca sa evit un accident,cel care iese bin banda 2 la dreapta în legislația europeana se încadrează prin spatele mașini în căzu de fata maisina verde .În România cei din banda doi de fapt fac depășiri în sens și nu știu cain sens se merge cu maxim 40/h și se respecta regula di sens giratori
Raspunde

Eu Cristi

Acum 6 ani

Seunsul giratoriu parca era creat sa fluidizxeze traficul... cum e fluid daca dupa unii... rosul trebuie sa opreasca in mijlocul drumului , sa lase verdele sa treaca? Daca se respecta banda, Verde Inainte sau la dreapta, Rosu Inainte ,sau la stanga... avem trafic fluid?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus