Luni,
05.12.2022
Cer Senin
Acum
1°C

Dan Condrea urma să fie audiat și se puteau lua anumite măsuri preventive

Dan Condrea urma să fie audiat și se puteau lua anumite măsuri preventive

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat că patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, urma să fie audiat luni de procurori și față de el "se puteau lua anumite măsuri preventive" în dosarul dezinfectanților din spitale, potrivit Agerpres. 

La intrarea în sediul Parchetului General, Augustin Lazăr a spus că, în dosarul dezinfectanților din spitale, polițiștii au ridicat în ultimele zile mai multe documente, contracte de vânzare-cumpărare privind produsele Hexi Pharma la spitalele din Capitală și din împrejurimi.

"Astăzi, pe baza acestor documente, se putea evalua și se va evalua care este prejudiciul în cauză pentru a putea aprofunda ancheta și pentru o eventuală extindere a urmăririi penale era necesară clarificarea problemei dacă există sau nu prejudiciu în cauză. Atunci putem ști dacă este prezentă ipoteza de anchetă conform căreia există o infracțiune de înșelăciune agravată, iar în această situație desigur că era iminentă chemarea celui în cauză pentru a i se aduce la cunoștință noua învinuire și, de asemenea, să își poată pregăti apărările, iar după ce persoana respectivă era încunoștințată, audiată, față de ea se puteau lua anumite măsuri preventive", a precizat Lazăr.

El a adăugat că procurorii nu puteau lua o măsură preventivă în cazul lui Dan Condrea, înainte de a se stabili care este prejudiciul în dosarul dezinfectanților.

"Înainte să știm prejudiciul, nu este posibil să luăm măsuri preventive împotriva cuiva pentru că nu există certitudinea existenței unei anumite infracțiuni, pas cu pas se clarifică aceste lucruri. Astăzi, ele erau foarte clare și există indicii foarte clare că astăzi el ar fi fost audiat și s-ar fi întâmplat mai multe lucruri pe care el le-a știut. De regulă, cei în cauză știu cel mai bine pentru că ei cunosc faptele pe care le-au comis și atunci știu la ce să se aștepte. Eu vă spun din experiența profesională personală — cei care sunt vizați de ancheta penală știu foarte bine la ce să se aștepte și atunci când s-au ridicat documentele și se cunoaște prejudiciu ei știu că vor fi chemați cu avocatul, că vor fi încunoștințați. Iar apoi, când este un prejudiciu mare, toată lumea intuiește ce se întâmplă, ce măsuri preventive se iau", a mai spus Augustin Lazăr.

Procurorul general a adăugat că moartea lui Dan Condrea nu schimbă cursul anchetei, urmând ca procurorii să clarifice "toate aspectele" acestui caz.

sursă foto: www.tolo.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus