Joi,
01.06.2023
Cer Senin
Acum
14°C

Dan Barna după ce s-a prescris Dosarul Hexi Pharma: Sunteți mulțumit domnule președinte Iohannis?

Dan Barna după ce s-a prescris Dosarul Hexi Pharma: Sunteți mulțumit domnule președinte Iohannis?

Deputatul de Sibiu Dan Barna că lasă o țară cu ”justiție distrusă, o educație în derivă și o economie în piuneze”, după ce nicio persoană nu va plăti pentru faptul că societatea Hexi Pharma ar fi  livrat dezinfectanți diluați spitalelor publice.

”Asta e România lucrului bine făcut? M-aș fi așteptat să văd din partea guvernanților o explicație, minimă, pentru faptul că dosarul Hexi Pharma s-a prescris și nimeni nu a plătit pentru crima de a livra dezinfectanți diluați spitalelor publice. O infracțiune pentru care oriunde în lumea civilizată se ajunge în pușcărie cu ani mulți pe condamnare.

Cum se face că statul român n-a fost în stare să găsească un deznodământ acestui dosar după șapte ani de zile? Cine sunt vinovații?

Câți oameni și-au riscat sănătatea și viața crezând că merg la spital ca să fie vindecați? Știm asta? Nu știm.

E asta dreptate?”, se întreabă Barna într-o postare pe pagina sa de Facebook.

”Ce s-a îmbunătățit, domnule președinte?” 

Deputatul USR îl citează pe președintele Iohannis când în 2016, în momentul exploziei scandalului Hexi Pharma.

”Și nu în ultimul rând, sunteți mulțumit domnule președinte Iohannis?

Asta spuneați în 2016 despre cazul Hexi Pharma: „Avem o situație unde principiul lasă că merge și așa e extrem de păgubos, e clar că aici unii nu și-au făcut datoria cum trebuie și, în consecință, vom avea o analiză și vom trage concluziile care se impun. Cu siguranță procedurile trebuie îmbunătățite”.

Ce s-a îmbunătățit, domnule președinte? Vă apropiați de final de mandat și lăsați în urmă o justiție distrusă, o educație în derivă și o economie în piuneze.

Iar răspunsul pe care ni-l dați de o vreme pare să fie același: „ghinion”.

Această țară merita mai mult! Mult mai mult”, a conchis Barna.

Nu mai există niciun condamnat

Toți inculpații din dosarul Hexi Pharma au scăpat de posibilele condamnări pe motiv că faptele s-au prescris, potrivit unei sentințe definitivă a Curții de Apel București, pronunțată vineri.

În schimb, firma care comercia dezinfectanți e obligată să plătească despăgubiri de câteva milioane de lei unor spitale cărora le-a vândut produse neconforme cu standardele.

Flori Dinu și Mihai Leva, directori ai companiei, fuseseră condamnaţi în primă instanţă la pedepse cu închisoarea, dar au scăpat acum datorită prescrierii faptelor.

Avocaţii au solicitat încetarea procesului penal pe motiv că faptele de care sunt acuzaţi cei doi directori inculpaţi în acest dosar, Flori Dinu şi Mihai Leva, s-au prescris, fiind necesară aplicarea în acest sens a deciziei Curţii Constituţionale.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Troll E. Buzu

Acum 2 luni

Prescrierea si achitarea sunt justitia suprema! Vrem pensii speciale pentru Justitie!!
Raspunde

Emil

Acum 2 luni

Asasinate, acte teroriste de distrugere, sute de mii de decese prin infectii cu nosocomiale datorate dezinfectantilor falsificati, etc... Mercenarii CCR au ,,spalat'' mafioti de de rang inalt prin acordarea amnistiei vesnice camuflata in ,,prescriere''.
Raspunde

Gicu

Acum 2 luni

Exact. RUSINE! RUSINE! RUSINE! Statul roman pare condus numai de mafii. A esuat lamentabil. Si bineanteles nici o demisie de onoare macar
Raspunde

Emil

Acum 2 luni

Pentru crima organizata institutionala, resursa infractionala ,,albita" de instantele mafiei romane e mult mai valoroasa decat un infractor condamnat si reciclat.
Raspunde

Un cititor

Acum 2 luni

Barnatreidoze ar fi bine sa tacă. Crima la care a fost părtaș pe vremea când îl trata de hemoroizi pe președinte, a incomparabil mai gravă decât închiderea dosarului Hexi Pharma. Într-o țară liberă , cu justitie corectă, Barnatreidoze ar fi fost demult executat pentru infracțiunile lui și ale partidului său.
Raspunde

Floare

Acum 2 luni

Sa i spuna cineva revoltatului ca Iohannis e presedintele tarii nu dictatorul ei. Domnia sa ce a facut pana acum? De ce nu s a revoltat pana acum ? Sa nu mai vorbim ce capodopera de ministru au pus la Justitie. Sa va uitati in primul rand la voi si apoi la presedinte.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus