Duminică,
26.03.2023
Partial Noros
Acum
13°C

Marius Popescu, candidatul ALDE la Primăria Sibiu: ”Vreau o schimbare de sistem!”

Marius Popescu, candidatul ALDE la Primăria Sibiu: ”Vreau o schimbare de sistem!”

Programul electoral al absolventului de Brukenthal, Marius Popescu este simplu, dar concis: ”Am ales să mă ocup prioritar de stradă, de trafic, de locuri de parcare, locuri de joacă pentru copii, școlii renovate cu curți și săli de sport noi, profesori bine plătiți, activități extrașcolare culturale și sportive, spitale curate și renovate, fără costuri suplimentare  și ore lungi de așteptare. Așadar: STRADĂ, ȘCOALĂ, SPITAL”.

Reporter: Cine e Marius Popescu?

Marius Popescu: Sunt Marius Popescu, candidatul ALDE la Primaria Municipiului Sibiu. Sunt un tânăr onest și implicat care dorește să-și reprezinte comunitatea. De formație sunt jurist, am  lucrat doar  în sectorul privat, in multinaționale și pe relația cu Germania.

Rep.: De ce vrei să candidezi?

M. P.: Pentru că vreau o schimbare de sistem. Vreau ca instituțiile administrației publice locale să fie efectiv o emanație a cetățenilor. Acestea să fie create și să funcționeze exclusiv după nevoile comunitații pe care o reprezintă. Eu nu vreau ,,să se revizuiască, dar să nu se schimbe nimic” că în Caragiale, ci să se construiască societatea de jos în sus.

Rep.: De ce ar vrea un tânăr să candideze?

M. P.: Un tânăr trebuie să candideze pentru a fi reprezentantul legitim al comunității sale. Ca să aducă un suflu nou și în pas cu vremurile, în viața și în conducerea comunitații sale. Pentru ca trebuie să promoveze mai multi tineri ca să dea dinamism administrației, să o apropie de cetățean. Pentru că a fi primar nu e o meserie ci e o funcție de reprezentare publică.

Rep.: Ce crezi că poți schimba în Sibiu?

M. P.: Nu vreau să schimb nimic in Sibiu. E un oraș care a crescut enorm în ultimii 10 ani, odată cu generația mea. Eu vreau să fac politici la nivel local și regional. Ceea ce îi lipsește Sibiului este următorul ,,Proiect de oraș”. După succesul Capitalei Culturale Europene din 2007 nu a mai urmat nici un proiect unitar. Și au trecut 10 ani. Devin pe zi ce trece din ce în ce mai convins că următorul obiectiv trebuie să se numească ,,Sibiul –capital economica a Transilvaniei”.

Rep.: De ce ALDE?

M. P.:  Am ales ALDE pentru că mă identific cu valorile liberale. ALDE este unicul partid liberal din România, continuatorul liberalismului care a pus bazele României moderne. Candidatul liberal se orientează spre cetățean, spre individ și vrea să fie reprezentantul comunitații sale. Ca liberal vreau să adaptez societatea după cetățean, după individ și după nevoile sale.

Rep.: Ai mai făcut politică?

M. P.:  Nu am mai făcut politică și nici nu vreau să fac. Doar mă implic activ în viața comunității mele participând la alegeri. ,,Politica” se face la București. Noi, la Sibiu, facem ,,politici” pentru cetățean, pentru comunitate.

Rep.: Te gândești la o carieră politică?

M. P.: Kennedy spunea ca “Politica este singurul joc rezervat adulților și e prea important pentru a fi lasăt pe mâna politicienilor’’. Eu nu vreau să fac cariera în politică pentru că nu mă identific (încă) cu politica la nivel înalt. Consider că pe primul loc sunt interesele comunitatii mele, cea dincare provin, adica Sibiul. Pe planul doi sunt interesele de partid, ca organizație democratică, de reprezentare a cetățenilor, a indivizilor în sine. Abia pe planul trei sunt intersele personale. Doar așa poate evolua o societate.

Rep.: Care crezi că sunt defectele celorlalți primari care au condus până acum Sibiul și cum crezi că le-au putea corecta?

M. P.:  Percepția mea a fost și este că primarii de până acum ai Sibiului au fost prea distanți față de cetățean. S-au implementat multe proiecte care au imbunătățit vizibil nivelul de trai al sibienilor dar totuși mai sunt foarte multe de făcut. Și revin aici la nevoile de baza, evidențiate in sloganul meu electoral: Stradă, Școala, Spital.

Rep.: Care sunt principalele proiecte cu care crezi că vei convinge sibienii să-ți acorde votul?

M. P.:  Individul, cetățeanul este cel mai sensibil la nevoile sale cele mai simple. De aceea am ales să mă ocup prioritar de stradă, de trafic, de locuri de parcare, locuri de joacă pentru copii, școlii renovate cu curți și săli de sport noi, profesori bine plătiți, activități extrașcolare culturale și sportive, spitale curate și renovate, fără costuri suplimentare și ore lungi de așteptare. Așadar: STRADĂ, ȘCOALĂ, SPITAL. Ca să avem o societate dinamică, educată și sănătoasă!

Rep.: Care sunt calitățile tale care te pot face un bun primar al municipiului Sibiu?

M. P.: Principala mea calitate e ca sunt tânăr și neliniștit. Vreau să văd proiecte care îmbunătățesc semnificativ viața urbei. Și acestea implementate mâine! Principala caracteristică a generației mele e nerăbdarea. Noi, tineri, ne-am obișnuit cu circulația rapidă a informației. Ne informăm repede și bine. De aceea dorim ca totul să se întâmple azi, cel târziu mâine. Eu sunt convins că am capacitatea necesară ca să fac toate acestea să se întample. Primul meu șef obișnuia să-mi spună: ,,Wo ein Wille, da ein Weg.”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

21 comentarii

...

Acum 6 ani

Ia de aici, originalule: http://www.realitatea.net/campanie-realitatea-catavencu-strada-scoala-si-spital-hai-sa-le-facem-bine_483127.html Puteai sa schimbi macar ordinea, sa ne arati ca ai muncit ceva.
Raspunde

votant

Acum 6 ani

N-am inteles inca cu ce se ocupa acest domn candidat si ce profesie are?
Raspunde

Nea costel

Acum 6 ani

Vrăjeala si iar vrăjeala acest individ vrea sa ajungă acolo sus pentru a-și umple buzunarele nu va face nimic.
Raspunde

Nea costel

Acum 6 ani

Plus merge cu o campanie furată de la realitatea Cațavencu. Dacă a furat aceea campanie ganditi-va ce va face la primărie .
Raspunde

Pravale Baba

Acum 6 ani

Scoate mainile din buzunare!
Raspunde

votant

Acum 6 ani

Are niste ticuri ??? L-am vazut putin la TV dar era din profil si nu se vedea bine.
Raspunde

Adi

Acum 6 ani

E jurist...scrie mai sus...pt cei care citesc printre randuri.... In plus daca e tanar nu inseamna ca trebuie sa fure
Raspunde

Nimbus

Acum 6 ani

Da, e jmeker baiatu', il stiu din Bruk, era mai mare decat mine. Cred ca i-a fost si elev lui Johannis. Era un baiat foarte comunicativ, se strangea lumea in jurul lui in pauza ca spunea bancuri, glume, povesti faine... Sigur e altceva decat toti obtuzii care sunt la ora actuala la primaria Sibiu. Cred ca-l votez.
Raspunde

Kalasnikov

Acum 6 ani

E bine ca e tanar si ca vine din privat. N-a mai facut politica inainte, deci o fi necorupt. Daca nici asta nu-i ok, ma duc dracu' sa emigrez in Congo!
Raspunde

Mi re la

Acum 6 ani

A scris foarte clar unde a lucrat și ce este de meserie: Multinationale si jurist. Dacă nu sunteți în stare nici măcar sa citiți, atunci din start nu aveti dreptul la comentarii. Dacă intr-un final totuși ați reușit să citiți nu înseamnă că aveți dreptul sa-l acuzati de ceva înainte sa se apuce de treaba. De ce acuzați un tânăr necunoscut, care poate chiar este capabil sa facă ceva pentru comunitate? Dacă tot sunteți atât de dornici de a arunca doar cu acuze la adresa cuiva, atunci de ce nu-i acuzați pe cei care au deja activitate în Consiliu Local și de la care așteptăm de atâția ani sa avem spre exemplu un bazin de înot asa cum era în anii 80? Și acesta e doar un exemplu!
Raspunde

cetatean

Acum 6 ani

multinationala sau multinationale? SI jurist? Adica n-a fost jurist la multinationale? Sau a fost?
Raspunde

Cetatean

Acum 6 ani

Da! Il cunosc ...este o persona serioasa, sincera si hotarata sa aduca ceva nou pt sibieni. Merita votat!
Raspunde

Daniel

Acum 6 ani

Va felicit domnule Popescu pentru curajul dumneavoastra. V-am urmarit si la TVR si ma bucur ca apar oameni ca dumneavostra. Macar avem sperante. Auzi Nea Costel? inceraca sa te informezi inainte sa faci comentarii de doi lei. Nu a furat nimic. Doar ca din pacate, dupa atatia ani, in continuare tot asta ne lipseste: strada, scoala si spitalul. Si cu "Nea" din astia ca tine nici nu o sa le avem prea curand! Daca candideaza cei vechi, spuneti ca sunt corupti si nu sunt buni. Daca vin oameni tineri, cu intiativa si ambitia de a schimba cu adevarat ceva spuneti ca si astia vor sa fure. Exact cu astia ca voi nu se va schimba nimic in tara asta.
Raspunde

Dana

Acum 6 ani

Asta vrem cu totii: străzi, scoli, grădinițe, crese și spitale curate și civilizate. Și ce dacă e tânăr, necunoscut și neliniștit? Cu atat mai bine! Ne-am saturat de batrani comuniști si obositi care n-au facut nimic. Merita o șansă. Eu îl votez!
Raspunde

Stefan

Acum 6 ani

Sa stiti ca l-am cunoscut persoal, am fost colegi de facultate si e chiar un om de bun simt. E un om foarte educat si cu ambitii mari. E altceva, credeti-ma! Eu sigur il votez.
Raspunde

Votant2016

Acum 6 ani

Tariceanu i om serios, cel mai onorabil sef de partid la ora actuala. cred ca promoveaza oameni buni si tineri. Eu sunt liber-profesionist si merg cu alde.
Raspunde

Olingpia Gafozdea

Acum 6 ani

Ai, ai, ai fartat ruman! Am fazut c-avut dreptat! Unde pomenit politician tras raspunde pentru ce văcut? "Politruc" European Union nu lasat. Integrat Schengenul la dumunică Per che haiduc Manechin, luptat,luptat full Europa liberat, martir devenit. P.S. Lăsat ( fotat) haiduc la el, Popeye &Co luptat (change sistem) eliberar Sibiu, macar!
Raspunde

Bisboc Matarangu

Acum 6 ani

Un pont: personajul activează la Marquardt. In loc sa faceți tot felul de supoziții poate puteți culege informații de la sursa. Cât despre seriozitatea lui Manequin, si a membrilor partidului d-sale mai putem discuta.
Raspunde

suspecti

Acum 6 ani

partidu lui manequin pare un paravan ptr afaceri. masini, petrol, taxe etc
Raspunde

Nea costel

Acum 6 ani

Cei care i-l lauda mai sus sigur sunt membri din ALDE (=PSD) Tariceanu(=anchetat). Îmi e scârbă de persoanele care fac politica pentru interesul personal ca acest personaj. Oricum votați-l si dacă va ieși primar am curaj sa pun pariu cu oricine ca nu va face nici 1% din proiectul sau electoral.
Raspunde

Nimbus

Acum 6 ani

Nu cred ca va ajunge primar pentru ca nu are ( încă) destulă susținere din partea sibienilor. Dar se bucura de încrederea mea. Cat despre antevorbitorul meu, țin să-i transmit ca ai nevoie de o minima instruire ca sa poți comenta ceva: "îl" se scrie legat, agramatule! Ia Abecedarul la citit!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus